Вярвам в чудеса, че скоро ще се сбъдне нашата мечта ! ~бебеправене 411~

• 28 941
  • 760
  •   1
Отговори
# 180
  • Замък сред облаците
TСХ пускано през седмица разлика и по обяд не дава верни резултати. Хормонът има цикличност и се съпоставят изследвания през 30-45 дни най-малко.
Два пъти го писах вече. Хем хвърляте пари, хем не може да се разчита на резултатите.

Мери, достатъчно е че всеки родител носи дефектен алел, за да ти го предаде. При тях няма проявление (а дали? Виж при по-възрастни роднини има ли инфаркти, инсулти, тромбози), обаче хоп - ти взимаш един или два дефектни алели.

# 181
Ако ще се изследвате за тромбофилия, трябва да имате готовност да сте на някаква терапия, включително ежедневно биене на инжекции в корема, по време на бременност.
Често терапията се започва още в началото, без да има конкретен проблем с бременността.

Тоест, преценете си, дали ще сте ОК с това.

# 182
  • Замък сред облаците
При алтернатива аборт мисля, че е ясно кое натежава…

# 183
АА, абсолютно!
Просто е добре да се знае, че най-често терапията при тромбофилия е превантивна.
Започва се в началото на бременността, за да се избегнат свързаните със състоянието усложнения.
Ако идеята на изследването е чисто информативно да си знаеш имаш ли, нямаш ли, ако евентуално възникне проблем, не съм сигурна дали има смисъл. От моето АГ знам, че има ли вече настъпил проблем с бременността, често е късно за терапия.

# 184
  • Замък сред облаците
О, да. При по-голямата част от тромбофилиите това е валидно. Но ако не забременяваш дълго време, или имаш аборти, или чести БХ изследването си е задължително. И при наличен проблем терапия се започва или при положителен тест, или след овулация (това в някои редки случаи, касаещи придобитите варианти най-често).

# 185
  • София
Аз мисля, че точно това е идеята на изследването - да знаеш ли ти трябва терапия. Пък ако искаш да имаш дете трябва да си готов на всичко.

# 186
  • София
Аз не знам какво има да се преценява дали си ок. Боцкаш се и това е. Аз без тромбофилии се боцках 9 месеца,какво остава със...

# 187
Знам за тромбофилията, че не е шега работа. Сестрата на мъжа ми е с тромбофилия и има два аборта и две деца след това, като и през двете бременности беше на инжекции. При нея е наследствено.
 Аз, честно казано, мислех, че е проблем само за износването, а не и за самото забременяване, защото никой лекар до сега не ми казал да изследвам тромбофилии като възможна причина за безплодие. Ще питам утре и репродуктивния конкретно за това, защото явно докато не питаш конкретно за нещо, не стават работите.. 😒

# 188
  • София
репордуктивните изписват АП по принцип да подпомогнат кървотока в матката. Аз хич не питам лекари като си наумя нещо, пускам си и после си търся лекар

# 189
репордуктивните изписват АП по принцип да подпомогнат кървотока в матката. Аз хич не питам лекари като си наумя нещо, пускам си и после си търся лекар

+1

Досега не са ми върнали изследване или да ми кажат не, това ами друго трябва. Всичко е било полезно. Много голяма част от нещата научих в тази група, за което съм много благодарна. Ако и за предишно автоимунно бях чела повече в подобни групи и знаех какво да си пусна, за да се успокоя щях до си спестя много много тревоги!

# 190
  • София
аз да си измрънкам, че поради независещи от нас обстоятелства май няма да можем да започнем навреме маратона... само се надявам да се отчетем поне около О ... тая надежда, че досега все около 14ти ден се случва и за сега не сме я изпуснали...

и редактирам: и докторката болна и ми отмениха часът за понеделник....

Последна редакция: сб, 11 фев 2023, 11:23 от shantall

# 191
И от мен едно измрънкане, отгаламе пътуването до Истанбул, за стимулация. Поради факта, че и там очакват голям трус. Не казват кога, но моя близка от там е в страшни паник атаки. Трагедията там щяло да бъде по-голямо🥹 Господ да опази всички ни!🙏🏻

# 192
  • Замък сред облаците
Истанбул е сеизмична зона, но по-малко. След толкова силни трусове напрежението в тектонните плочи е освободено.

Освен ако няма геоложко предупреждение и гражданска защита не е издала някакъв жълт или оранжев код за опасност, няма смисъл да отлагате.
Възможно е познатата ти да преувеличава и да се поддава на паника покрай фалшиви новини, особено щом е с по-лабилна нервна система. Имала съм ПА, знам колко лесно се уголемяват страховете.

# 193
И от мен едно измрънкане, отгаламе пътуването до Истанбул, за стимулация. Поради факта, че и там очакват голям трус. Не казват кога, но моя близка от там е в страшни паник атаки. Трагедията там щяло да бъде по-голямо🥹 Господ да опази всички ни!🙏🏻

Светослава, може ли източник за тази информация? Не мога да си представя какво им е на хората в Турция и предполагам, че психиката им е изключително разбита в момента, дори на тези в отдалечените от земетръса краища.Дано не сте отменили вече!

Последна редакция: сб, 11 фев 2023, 11:46 от Lygia

# 194
Аз не виждам смисъл да отлагате стимулацията. Няма никаква опасност в момента. По принцип се очаква голямо земетресение в Истанбул, но около 2030год.

Общи условия

Активация на акаунт