Вярвам в чудеса, че скоро ще се сбъдне нашата мечта ! ~бебеправене 411~

• 28 924
  • 760
  •   1
Отговори
# 435
И аз имах болка все едно като при цикъл. И предварително знаех, че ще имам зацапване, което ще продължи 2 3 дни, но се изплаших като видях, че е червено и с кръв. След това прочетох повече информация и видях, че е  нормално.
Нормално е да има и кървене нали? Извинявам се просто за пръв път правя ЦС.
Аз моята е правих под упойка, но да имаше кървене 2-3 дни.Но по-оскъдно от менструация.И след лапарото също.Така, че спокойно нормално е 🤞🍀

# 436
Аз да се оплача, днес ми се поду венеца. Звъннах на зъболекаря и ми каза директно да започвам Аугментин 1000. Няма да се ядосвам. Само дано гъбички да не лепна, че микомакс знам, че не е добре да взимам, особено след инсе.

# 437
Пълнолуние оправяй се бързо🤗.
На мен ми дойде днес, необичайното закъснение ме притесни доста. Ще споделя на Калчев когато започваме терапията дано не е нещо сериозно и не се е върнала ендометриозата.

# 438
  • Бургас
Здравейте отново и от мен Simple Smile
Минахме ЦС за щастие всичко е наред и тръбите са проходими. Докторът каза, че няма смисъл да бързаме за инвитро със самофинансиране. Ще правим още един месец естествени опити, защото мъжът ми работи извън страната и ще трябва да заминава. След това ще пробваме с инсеминации със замразен материал, докато го няма. Проблемът е, че правя задържани фоликули. Ще слагаме инжекция да се пукат и ще видим. И вече ако и 4те инсеминации не станат, ще кандидатстваме по фонда за инвитро. Силно се надявам да не стигнем до там, но ще видим живот и здраве.
Между другото щом задържаш фоликули, може да кандидатстваш по фонда с женски фактор с LUF синдром, мисля че искаха доказателство 3 поредни месеца да има задържане на фоликул.

Аз едни други въпроси ме глождят сега тук. Какви съображения може да имат репродуктивните, за да правят трансфер на 3дневни ембриони, вместо да ги чакат до 5ти ден? И друг въпрос: защо някои биха предпочели да направят свеж трансфер, пред ПИД и след това ЗЕТ? Някой идеи?

Последна редакция: сб, 18 фев 2023, 14:47 от *Таничка* МГ 2/5

# 439
Между другото щом задържаш фоликули, може да кандидатстваш по фонда с женски фактор с LUF синдром, мисля че искаха доказателство 3 поредни месеца да има задържане на фоликул.

Аз също мислех да за този вариант. И много съжалявам, че нямам документи за последователно проследяване на тези цикли със ЗФ. Имам снимки от прегледи и писано по тях, но нямам амбулаторен лист. Вече ще трябва да изисквам такива, но след дъжд качулка. В понеделник мисля да се обадя да попитам какво точно е необходимо за кандидатстване с ЛУФ. Някоя от вас минала ли е по този път случайно?
Много съм скептична за инсеминациите, дали ще се спукат тези фоликули ... той и мъжът ми заминава след месец и половина по работа (тоест имаме само още един цикъл опити). Ще замразим материал и ще действам през времето, което го няма (около 5 месеца).

# 440
Таничка, по принцип матката е най-добрата среда за развитие на ембриончетата. Затова предполагам ако видят, че някое ембрионче изостава, предпочитат да му дадат шанс за развитие като го върнат на 3ти ден. Отностно ПИД, не съм много компетентна и като цяло не съм му фен, освен в случаи, когато се търсят специфични аномалии, заради наследствени фактори, НО това си е лично мое мнение, с което не ангажирам никого. Може да се окаже и че живея в огромна заблуда какво точно представлява изследването... Но все пак смятам, че ако средата след пункцията е добра, си струва да се направи трансфер, дори без направен ПИД преди това. При мен например просто нямаше смисъл от свеж трансфер, заради хиперстимулация, в следствие на която определиха структурата на лигавицата ми като "нерецептивна". От друга страна пък в едно видео на американска репродуктивна клиника обясняваха, че при ЗЕТ има по-голям контрол над всички фактори и те например правят само ЗЕТ. Най-добре обсъди с лекаря си как да процедирате. Ако държиш на ПИД, пропуснете свежия трансфер.

Garbriela, супер е, че нямаш проблем с тръбите. Предполагам все пак при инсеминациите ще ти назначат и медикаменти, които да спомогнат за пукането на фоликулите. Казвала съм го и преди - макар инсеминациите да имат по-малък шанс за успех, след месец сме канени на втори рожден ден на човече, което е плод на една единствена инсеминация. Стискам палци като мъжа ти се прибере да го посрещнеш с най-чудесния подарък!

Минзухар, дано закъснението да не е било предизвикано от нещо сериозно!

шантал, аз хубаво ти излющях изискванията за кандидатстване с МФ, но забравих да ти кажа, че много се радвам, че се оправихте с ТМ и продължавате по "план". А във вторник аз съм при твоята лекарка. Реших, че като репродуктивен спациалист все ще има някакво мнение за истмоцелето, ако въобще го види.

И тък като напоследък се включвам малко от дъжд на вятър, добре дошли на всички нови момичета. Пожелавам ви скоро да видите втората чертичка.

# 441
Таничка,мога само да ти дам мнението на моя доктор относно ЗЕТ и защо ще съм без ПИД на 1ви опит:
-под 37 год,нямам аборти,имам живо родено дете преди почти 10год
-ЗЕТ ще правим,за да си почина месец поне след стимулацията. Неговата статистика показва,че успеваемостта е по-голяма ако организмът се възстанови поне месец след стимулацията
- Исках ПИД и настоявах и аз. Неговото мнение е,че ако нямам аборти по-добре да няма намеса като ПИД. Всяка намеса крие риск. Така ми каза той
-По-голяма обща успеваемост при него има ако са 5 дневни

Искам да поясня,че това е негова лична статистика,базирана на неговите случаи. Подчертавам, че той гледа и взима инвидуално решение,според състоянието на мъжа и жената. Мъжки фактор нямаме,по Крюгер мъжът ми е 8%. При мен драмата са тръбите само. Преди това чистих полип и хиперплазия,наваксах витамини и увеличих яйцеклетките,регулирах ТСХ.

Надявам се да ти е полезна информацията горе.

# 442
  • Бургас
Благодаря ви момичета за размислите Simple Smile
Ние направихме трансфера на 15.02 на 3 дневни ембриончета и аз възлагам големи надежди. Но сега докато си почивам и полежавам в началото, поне докато мине имплантацията (уж пише около 7ми ден след оплождане, че приключвала), та чета насам натам и си размишлявам. Уж казаха, че ембриончетата се развиват добре, не виждам в ембриодоклада никъде да пише оценка (гледам в някои постове коментират какви били с някаква оценка за качество от типа на 5АА 4АВ и тн), при мен не пише никъде тази информация. Та, затова си размишлявам.

При нас също няма аборти, имам дете на 10г и съм на 37 също Wink

# 443
Таничка, оценка на качеството по тези мерни единици се прави само на бластоцисти, тоест 5 дневни ембриони. На 3 дневни гледат брой на клетки, наличие на фрагменти и др. външни белези. В някои клиники правят снимки и се вижда състоянието на ембрионите, без значение 3 или 5 ден.

# 444
  • Бургас
Таничка, оценка на качеството по тези мерни единици се прави само на бластоцисти, тоест 5 дневни ембриони. На 3 дневни гледат брой на клетки, наличие на фрагменти и др. външни белези. В някои клиники правят снимки и се вижда състоянието на ембрионите, без значение 3 или 5 ден.
Да, имаме снимки на двечките трансферирани и изглеждат добре. Едното беше със 7 клетки, другото с 6.

# 445
Охх, обожавам позитивизма на всички вии! ❤ Затова съм тук! И да се получи, и да не се получи вдъхвате надежда и кураж!!! Heart Eyes
 Аз също чакам с нетърпение идната седмица, за да видим дали имаше резултат от следене на О (непрофесионално, с тест). Flushed  ..Че с тези неопределените симтомии - нищо не можеш да разбереш Joy

Бързо, бързо разбрах! Confused Дойде, като по часовник… нито по рано, нито по-късно.. То бива, бива ама.. никой не го е канил.. ☹

# 446
Какви съображения може да имат репродуктивните, за да правят трансфер на 3дневни ембриони, вместо да ги чакат до 5ти ден? И друг въпрос: защо някои биха предпочели да направят свеж трансфер, пред ПИД и след това ЗЕТ? Някой идеи?

Това би трябвало да е екипно решение на лекаря и ембриолозите.
Има клиники дето изобщо не правят трансфер на 3ти ден, но има и теория, че в матката им е по-добре, така че 3ти ден дава по-голям шанс на конкретния ембрион (въпреки че естествената среда на 3 дневните са тръбите)
ПИД не е точно изследване, има поне 5% грешка. ЗЕТ може и без ПИД. Всяко замръзяване и размразяване също е риск за ембрионите.

Тути, честито, пожелавам и една сватба Simple Smile

# 447
  • София
2402, докторката е върхът, ама от 20ти март излиза по майчинство Grinning

# 448
Пълнолуние оправяй се бързо🤗.
На мен ми дойде днес, необичайното закъснение ме притесни доста. Ще споделя на Калчев когато започваме терапията дано не е нещо сериозно и не се е върнала ендометриозата.

Минзухар, извинявам се,ако спамя, но освен закъснението има ли някакви по отличителни черти при еднометриоза
Декември бях последно при гинеколожката и я подпитах дали и как
Отряза ме с думите,че не вижда такива симптоми и нищо подобно от прегледа, ама тя тая ендометриоза може ли с един преглед да се установи
Знам че е глупаво,но тепърва се сблъсквам с подобни неща,и искам да съм по подготвена и настоятелно за следващ преглед,и ако нещо дори да действам на своя глава
Не искам да си вкарвам филми,но ...

# 449
Reginasr ще обобщя най - често срещаните, не се вкарвай във филми, а влез и прочети има много информация.
Също така ендометриозата се диагностицира с ехограф и добър АГ плюс това не във всички случаи се налага операция, золадекс/резелиго или хормонални лечения разбира се ако се открие на време де. 🙂😉А моят съвет е ако имаш някой от тези симптоми скоро ще има безплатни прегледи, бих те посъветвала да потърсиш АГ с читава апаратура и такъв който разбира. Има тема за ендометриозата.

*болка по - време на секс
*болки в рамото
*нередовен цикъл или закъснява повече
*зацапване по време на о заради нисък прогестерон
*болка при ходене до тоалетна
*болки в тазовата област, включително в долната част на гърба преди или по време на менструация;
*хормонални проблеми високи или ниски нива на прогестерон или естроген
*чести вагинални и други инфекции

Последна редакция: нд, 19 фев 2023, 08:46 от Минзухар.12

Общи условия

Активация на акаунт