Вярвам в чудеса, че скоро ще се сбъдне нашата мечта ! ~бебеправене 411~

• 28 336
  • 760
  •   1
Отговори
# 480
Пинк а случайно да имаш мутация МТХФР?
А и можеш да увеличиш на 2 хапчета.

Не съм правила изследване за тази мутация.

Б12 ми е 282 , което е в реф.граници, но според мен пак е ниско.

# 481
Ами питам защото аз я имам, и трудно ми се получава да я вдигна.И по моя инициатива, през ден пия по 2 😂

# 482
  • Замък сред облаците
И аз я имам, но с х1 на ден я вдигам лесно обичайно, друг е въпросът че обичайно е била над 25. Последно и аз я измерих около 15 и сега взимам два пъти седмично по 2 хапчета, останалите дни по едно.

# 483
И аз я имам, но с х1 на ден я вдигам лесно обичайно, друг е въпросът че обичайно е била над 25. Последно и аз я измерих около 15 и сега взимам два пъти седмично по 2 хапчета, останалите дни по едно.
😂 То и аз въпреки, че я пия от ехеееее не помня даже кога, като я изследвах беше 16 и нещо.И от тогава насам като се сетя поне в седмицата 2 пъти пия *2 .Сега към края на месеца пак ще ги видя тия пусти витаминиии 🫠

# 484
  • София
И аз я имам тази мутация и с по едно на ден беше даже на горната граница

Pink_mamaMimii Кой е назначил тези изследвания? Имате ли предишни бременности?

# 485
Със същата мутация и с долната форма го вдигнах и сега съм на 1400 Б12😀Леко прекалих и докторът ми каза да не пия повече.

# 486
  • Замък сред облаците
Уха, ти си предобрила. Аз на тая форма взимам 1000мкг, с 3000 лесно се прекалява.

Като цяло оптималните стойности на Б12, които се гонят са около 300-500. Някои “светила” искат над 600 даже, въпреки че има медицински проучвания които сочат че такива дози могат пък да са със също толкова негативен ефект колкото дефицитът.

# 487
И аз я имам тази мутация и с по едно на ден беше даже на горната граница

Pink_mamaMimii Кой е назначил тези изследвания? Имате ли предишни бременности?

Имам една единствена бременност до сега -успешна, преди 6 години.
Преди месец решихме с мъжът ми да започнем опити за второ детенце.
Бях на АГ за профилактичен преглед на 9ти февруари, попитах какво да пускам като изследвания преди бебеправенето, според нея цитонамазка, микробиология и пълна кръвна било достатъчно ...
Та, самоназначих си сама изследванията - тсх, Вит.Д, фолиева, Вит.Б12, основен пакет тромбофилия (още чакам резултати), просто защото искам да съм сигурна, че няма проблем преди да забременея.
На прегледа на 9ти се видя хубав фоликул и действахме следващите дни, та сега очаквам в събота да не ми дойде Simple Smile ...но пък сега тези стойности ме притесниха.

# 488
  • София
Ясно. Къде пусна тромбофилиите?

# 489
Ясно. Къде пусна тромбофилиите?

В Кандиларов пуснах всичко.

# 490
И аз съм в отбора с мутациите, пия метилираните ФК и В12, и при мен са ниски стойностите. Явно ще вдигам и аз дозите...
Допълвам, за да питам: на кой ден от цикъла се прави хистероскопия?

# 491
  • София
Тромбофилиите се пускат в Геника/МД. Но щом вече си ги пуснала Ок, гледай да си вдигнеш нивата на вит Д и ФК

# 492
  • София
И аз съм с мутации ,пия метилирания Б комплекс ,който bananovolisto е показала.
Иначе преди да забременея със сина ми имах един списък от д-р Сигридов (от различните години на доктора) на витамини,които пуснах и сега.
Скрит текст:

+Феритин
Единствено се чудя за желязото,моето е 15 при референтни 6-26.Как ви се струва ?
И Д ми беше в дефицит,но там си взех на Better you спрея и действам.

Иначе гледам да намаля захарта и тестеното ,тренирам с Руми Илиева всяка сутрин ,за закуска гледам овесени ядки с нещо да хапвам,наблягам и на бобовите,които попринцип не се тачат особено у дома.
Боря се с пиенето на вода 😁 Хич не се сещам и не усещам нужда.
Колкото сваля-толкова.Не искам да предприемам драстични действия.

# 493
Момичета имам резултати от кариотипа. А защо нямам изпратени и на ММ а само моят е готов?
Заключение: 1) Женски кариотип без системни бройни и структурни аномалии.

# 494
Минзухар, може да не са готови още. Ние няма как да знаем защо не си ги получила. Изчакай още ден - два и им звънни. Само те могат да ти отговорят на въпроса ти.

Общи условия

Активация на акаунт