Вярвам в чудеса, че скоро ще се сбъдне нашата мечта ! ~бебеправене 411~

• 28 293
  • 760
  •   1
Отговори
# 525
  • Бургас
Таничка, с ИР до 12та седмица е хубаво да пиеш глюкофаж. Ендото ти е длъжно да ти каже да го спреш, защото официално не е разрешено да се прилага на бременни в България ( в други страни се прилага без проблем). Аз го пих до 12та седмица

много ти благодаря и аз така четох.
А ти после с какво регулира ИР? Само с диета ли?

# 526
  • София
Ели първо и най-важно, високия инсулин сгъстява кръвта и уврежда яйцеклетка/ембрион. Второ предпазва от ГД. Та и на Таничка да отговоря, с диета задържах нещата, не развих ГД, кр.захар не мръдна повече от 4,8. Е сега и годинките ми бяха по-малко и сега при евентуална бременност не знам дали би ми се разминал ГД

# 527
Ами може и така да направя. Аз в момента съм на 2х1 циклогест 400.

Таничка, щом имаш цикологест ако първия прогестерон е добре, няма нужда да се пуска повече.

Аз го пих до 12та седмица

Аз пих метфогамма до 10та седмица, само по 1 вечер. Ендото така ми препоръча.
Аз развих ГД, като захарта на гладно винаги ми е била супер, но на първи час след ядене друга риба. Само с диета се справих (още по-строга) и разходка след хранене.

# 528
На мен ми спряха метфограмата като забременях, но АГ-то ми каза да я спра. Ендокринолога май не беше много въодушевен от това решение, ама вече я бях спряла и реши да не ми я включва наново. ОГТТ правих в 10 г.с. и от там нататък до раждането диета + мерене на КЗ през ден, по 6 пъти на ден, преди всяко основно хранене и час след него. Така разбирах и кои храни ми се отразяват зле и следяхме да не би в даден момент само диета да не е достатъчна.

# 529
  • Бургас
Одри,  в деня на трансфера прогестерона ми беше >60 и от тогава не съм спирала циклогеста. Утре на първия тест като го видя колко е, ще преценя, ако реша може и на 3тия тест да пусна пак, ще видим.

2402, никога не съм си мерила КЗ с тези писалки дето се боцкаш, можеш ли да ми препоръчаш кои са ок и лесни за употреба?

# 530
  • Замък сред облаците
О, Таничка, аз не зацепих че сега си с допълнително прогестерон. Тогава съм на мнението на Одри, но пък пусни контрола веднъж ако искаш. Помня че преди 2г обсъждахме случай с неусвояване (ама беше утрогестан ако помня правилно?) и може би е добре за твое спокойствие да видиш как е.

# 531
  • София/Севлиево
Аз се бодях с инсулин последните 6-7 седмици от бременността, защото само диетата не помогна,а и доста късничко хванахме ГД,някъде около 30 г.с , въпреки че имам генетично изследване, което показва,че при бременност ще развия ГД.И по 6 пъти ,но всеки ден,мерех КЗ...

# 532
Таничка, ендото ми беше дала ContourPlus, смятам че мереше вярно. После си купих AccuCheck, уж последно поколение глюкомер, приложение за телефона, а-у, ама въобще не съм доволна от него. Понякога правя три последователни мерения, поне две от които на един и същ пръст, и получавам стойности примерно 4.8, 5.2 и 5.8, затова от моя опит с тези два модела ContourPlus е по-надежден. Иначе всички за домашна употреба за лесни за използване.

# 533
  • София
Ели то и годниките си казват нещата. Може а и може да не успееш при следваща само с диета, но пък ще знаеш за мерки доста по от рано. Само да стане Heart Decoration

# 534
  • Бургас
Аз се бодях с инсулин последните 6-7 седмици от бременността, защото само диетата не помогна,а и доста късничко хванахме ГД,някъде около 30 г.с , въпреки че имам генетично изследване, което показва,че при бременност ще развия ГД.И по 6 пъти ,но всеки ден,мерех КЗ...
Кой ген се изследва за това дали ще развиеш ГД? Че аз съм си правила разни генетични, да видя дали го имам.

# 535
Приятно съм изненадана от АМХ:
Да видим какво ще каже и АГ.

# 536
  • София
Аз смених инофолик сашета с инофолик НР и честно казано се чувствам по-добре, а и по-лесно се разтваря сякаш.

Аз свалих хома индекса от 3,3 на 3 с умерена диета и все пак продължавам да пия глюкофаж XR 500 по едно вечер, като и АГ и ендото ми казаха при бременност да го спра и да ида пак при ендо. С глюкофажа хома индексът  падна на 2.

Последна редакция: ср, 22 фев 2023, 16:35 от kuklichka_

# 537
Аз си купих мио инозитол на прах от зоя. Сега докато свикна, че е на прах а не на капсули и понякога забравям да го пия😂. Състава е същия на Инофолик само пия 1 лъжичка а не 2 според сравнението в дозите.

# 538
Момичета, аз пак съм ударена от гръм от ясно небе... Миналата седмица правих цветна снимка и се радвах, че резултатите са много добри. Репродуктивният ми лекар от Варна каза, че са перфектни и напълно проходими. Аз не можах да повярвам и много се изненадох, защото ноември бяхме правили проверка на тръбите с пяна с доктор Калчев и имаше проблем в дясната беше нагъната, а лявата пропусна под налягане. Посетих втори репродуктивен във Варна той също потвърди след видяната снимка и даде зелена светлина за инсеминации. Затова днес реших да му пиша имейл и да му изпратя снимките от ЦС, за да си изкаже и той мнението има ли смисъл да правим инсеминации, или е загуба на време. Отговориха ми много бързо от центъра на доктор Калчев и останах шах и мат - тръбите не били никак в добро състояние, както се потвърждава и след направеното изследване с пяна при тях. Нямало смисъл от инсеминации най-много да пробваме с една. И иска да направим микробиом на матката дали тръбите са нанесли някакви поражения. Направо останах потресена от отговора ... и наистина не знам какво да правя и на кого да вярвам. Чувала съм, че доктор Калчев прави чудеса за много жени, аз също много го харесвам, но защо другите лекари ще ми кажат, че тръбите са проходими, даже докторът при изследването ми каза аз нямам какво да печеля ако те излъжа, че са проходими ...

# 539
  • София
Gabriela9 те в Калчев да не би на базата тяхното с пяна ти дават този отговор? Аз бих поискала трето мнение, от репродуктивен специалист. Как пък двама го виждат ок, той два пъти не ок. Не ми се връзва нещо.

Общи условия

Активация на акаунт