Вярвам в чудеса, че скоро ще се сбъдне нашата мечта ! ~бебеправене 411~

• 28 293
  • 760
  •   1
Отговори
# 540
Аз бих отишла на 3то мнение в някоя голяма болница като Вита. Моята първа снимка беше там,но резултатът бе същия като при Калчев.

# 541
Потвърждавам за Геника, имах препоръка да пусна още два фактора за тромбофилиите и не съм давала наново кръв.
Ако забременяването ви отнема повече от 6 месеца време пуснете си изследване за тромбофилии, няма нужда да се чака загуба, за да се пусне.
Възможно ли е заради тромбофилия и да не може да се забременее?

# 542
  • Замък сред облаците
Да, включително заради придобита освен вродената. Тогава се правят терапии с кръворазреждащи според конкретния случай.

# 543
Да, включително заради придобита освен вродената. Тогава се правят терапии с кръворазреждащи според конкретния случай.
Благодаря за бързият отговор, сега ще поискам съвет, дали някой от вас има допълнително здравно осигуряване и дали пакета от тромбофилия може да мине през нея, благодаря

# 544
Gabriela9 те в Калчев да не би на базата тяхното с пяна ти дават този отговор? Аз бих поискала трето мнение, от репродуктивен специалист. Как пък двама го виждат ок, той два пъти не ок. Не ми се връзва нещо.

Аз им изпратих две снимки от ЦС - и е написано, че видяното от ЦС потвърждава това, което са ми казали и написали на тяхната проверка с пяната. И аз не мога да разбера, направо останах много изненадана, буквално шокирана от отговора. Бях чела преди, че има случаи, в които на изследването с пяна излизат проходими, а на ЦС непроходими, но за обратния случай не. И репродуктивният ми във Варна беше категоричен, че са проходими. Тук във Варна ходих при още една репродуктивна лекарка, тя каза, че са проходими. Ще отида в понеделник за трето мнение тук. И вече ще видим дали ще ходя в София. Другото, за което са на различни мнения, е за задържаните фоликули. Тук твърдят, че правя задържани фоликули, а той предния път на прегледа ми каза, че това не е задържан фоликул и съм имала овулация.
Във Вита ходих на преглед при доктор Попов, той беше категоричен, че трябва да се оперирам заради ендометриозната киста, държа се доста грубо.

# 545
Попов не го препоръчвам за операция, имам чувството че на всяка жена с ендометриоза казва да се оперира. Много момичета се оплакват от отношението му. Да вярно 3 години след операцията да чукна на дърво нямам проблеми но това което преживях след нея беше ад..

# 546
  • Бургас
От тромбофилия по-скоро може да има проблем с износване, но за забременяване не съм чувала да влияе.

# 547
  • София/Севлиево
Аз се бодях с инсулин последните 6-7 седмици от бременността, защото само диетата не помогна,а и доста късничко хванахме ГД,някъде около 30 г.с , въпреки че имам генетично изследване, което показва,че при бременност ще развия ГД.И по 6 пъти ,но всеки ден,мерех КЗ...
Кой ген се изследва за това дали ще развиеш ГД? Че аз съм си правила разни генетични, да видя дали го имам.
То е част от всичко, което правих 2016-та след двата ми миседа.ММ праща слюнка в САЩ и от там му връщат разчетен целият геном(към 23andMe),мисля че и преди съм писала за това.Така разбрахме,че високи дози естроген при мен водят до ранни аборти,че при една бременност ще развия ГД и че имам супер рядка алергия към един вид упойки, които се използват точно при бременни по време на раждането.
Ангелче, чудесен АМХ,надявам се и АГ да е доволен (моят 2017 юли беше 3,30,после 2020 септември почти 5 без да имам ПКЯ)...

# 548
  • Замък сред облаците
При придобитата тромбофилия и при ИР кръвта се сгъстява и е възможно при опит за имплантиране да има мигновено съсирване и оплодената яйцеклетка да не може да се вгнезди в ендометриума. В такива случаи след овулация се изписва аспирин.
За вродената зависи от гена. Аз мога да кажа че моя дефектен примерно наистина пречи при износване (ПАИ 4г). Обаче не съм проучвала останалите, а има такива които правят проблеми и извън бременност (като ДВТ примерно, ранни инфаркти и т.н).

# 549
И аз съм съгласна с Мацето, да отидеш на трето мнение. Много ме съмнява двама репро да не виждат, ако реално има проблем. От Калчев може да са подходили със самочувствието, как така те ще сбъркат едва ли не. А ако при тяхното изследване е имало слепване, може след това при ЦС да са се отпушили. Аз съм малко скиптична напоследък към “светилата”.

Момичета, аз пак съм ударена от гръм от ясно небе... Миналата седмица правих цветна снимка и се радвах, че резултатите са много добри. Репродуктивният ми лекар от Варна каза, че са перфектни и напълно проходими. Аз не можах да повярвам и много се изненадох, защото ноември бяхме правили проверка на тръбите с пяна с доктор Калчев и имаше проблем в дясната беше нагъната, а лявата пропусна под налягане. Посетих втори репродуктивен във Варна той също потвърди след видяната снимка и даде зелена светлина за инсеминации. Затова днес реших да му пиша имейл и да му изпратя снимките от ЦС, за да си изкаже и той мнението има ли смисъл да правим инсеминации, или е загуба на време. Отговориха ми много бързо от центъра на доктор Калчев и останах шах и мат - тръбите не били никак в добро състояние, както се потвърждава и след направеното изследване с пяна при тях. Нямало смисъл от инсеминации най-много да пробваме с една. И иска да направим микробиом на матката дали тръбите са нанесли някакви поражения. Направо останах потресена от отговора ... и наистина не знам какво да правя и на кого да вярвам. Чувала съм, че доктор Калчев прави чудеса за много жени, аз също много го харесвам, но защо другите лекари ще ми кажат, че тръбите са проходими, даже докторът при изследването ми каза аз нямам какво да печеля ако те излъжа, че са проходими ...

# 550
Габриела,  при мен се получи следното:
Юни 2021 проверка при Калчев,  лява запушена тръба.
Януари 2022 проверка в Надежда,  под налягане и двете проходими.
Коментара на др Чапанова беше, че метода с пяна не бил достоверен, за това не го признават от  фонда.
Не съм дълбала повече, но след 3 неуспешени трансфера/ последния от преди седмица/ ще запиша час отново при др Калчев.
Таничка, пожелавам високо ЧХГ 🥰

# 551
Момичета, днес ходих по спешност на лекар заради кървене. Снощи имах и съсиреци. Предполагаема 6 седмица и 2 дни. Не се видя плоден сак, матката е чиста, тръбите също. Изписа ми утрогестан 3 пъти по 2. На 1. 03 пак съм на лекар. Не ми вдъхна надежда, че има нещо. Уж било рано. Не знам дали има смисъл да се надявам...

# 552
  • София
tuti, чхг пускала ли си? ако не си съветвам те да пуснаш контрола през 48 часа, ако намалява няма смисъл да се тъпчеш с прогестерон.

Габриела, ЦС дава по-ясна представа за нещата от проверката с пяната. Аз макар да го познавам лично, не бих отишла при Калчев, от нещата, които чувам за него и центъра му малко на бизнес ми мяза, че са го обърнали.

Таничка - стискам палци за хубаво чхг.

# 553
И аз съм съгласна с Мацето, да отидеш на трето мнение. Много ме съмнява двама репро да не виждат, ако реално има проблем. От Калчев може да са подходили със самочувствието, как така те ще сбъркат едва ли не. А ако при тяхното изследване е имало слепване, може след това при ЦС да са се отпушили. Аз съм малко скиптична напоследък към “светилата”.

Да, със сигурност ще поискам още 1 2 мнения поне... Исках да разбера дали и при други се е случвало нещо подобно.

Шантав, аз също знам за ЦС, че дава по-ясна представа. Но аз му изпратих и резултатът и двете снимки от ЦС и той ми каза, че не изглеждат никак добре и няма смисъл да правим повече от 1 опит. Също ме вика да правим микробиом проверка на матката.

# 554
  • София
Габи този микробиом е още едно хиляда лева при него, таа... Не знам какво общо има с тръбите. Аз също съм ходила при него и съм му показвала снимка от Щерев и каза че всичко си е наред.

Общи условия

Активация на акаунт