Вярвам в чудеса, че скоро ще се сбъдне нашата мечта ! ~бебеправене 411~

• 28 273
  • 760
  •   1
Отговори
# 570
Маце, задължително ще съм на Фраксипарин/Клексан от деня на трансфер, заради лупус антикоагулант. По принцип казаха, че риска е по-скоро от 5г.с., което си е доста ранна бременност.(а не, че ще повлияе пряко на самата имплантация, така ми обясниха) 😊 Аспирин ще ми включат в малко по-напреднала седмица, ако се наложи. Дано да стигна до там. 🙏
Стискам ти палци скоро да влезеш с добри новини! 😊
Габи, явно това е нещо различно от микробиологичната биопсия. На мен ми каза 390лв.
ПП Доктор Тончев и в Турция са на едно и също мнение. Инжекции от деня на трансфер, заради завишен лупус антикоагулант. Ако имах само АСЕ, PAI и MTHFR, нямаше да изписват терапия, а само следене на коагулацията. Както и че тромбофилията като цяло няма отношение към имплантацията, а за износването(още от ранните седмици).

Последна редакция: ср, 22 фев 2023, 22:42 от Kactus

# 571
  • София
Два дена още значи... уф, много гадно това чакане... 

На 12.02 ми биха инжекцията на обяд. Но при търсене на инфо в Google ми излиза, че може да се изчисти до 12 дни.

# 572
  • Бургас
Да ви кажа, аз съм се набутала и в чужбинските групи за инвитро във Фейсбук, та там си таймират и с тестове проследяват кога ще изчезне ефекта на инжекцията. Горе долу за 10 дни виждам, че се изчиства.

# 573
Тути 6с.+2 е наистина рано, няма 10 дни от закъснението (ако се смята, че е точно в началото на 5с.), напълно възможно е да не се види нищо. Не се отчайвай. Всички сме с теб и чакаме добри новини 😊

Пълнолуние Чакаме те до няколко дни с +тест, да завършим темата подобаващо 😊

Bubble Стискам палчета резултатите ти да са добри 😊

Ние се разписахме този месец, не засичах О. Имах някакви придърпвания в яйчниците, не знам, надявам се да е било от О. Малко се изморих от напразни надежди, затова си чакам търпеливо Ц, за да си запиша час за ЦС и да имам някаква яснота или дай боже да помогне за следващия месец.

Успех на всички момичета! Ако не тази, следващата тема да я напълним с хубави новини ❤

# 574
Gabriela9 те в Калчев да не би на базата тяхното с пяна ти дават този отговор? Аз бих поискала трето мнение, от репродуктивен специалист. Как пък двама го виждат ок, той два пъти не ок. Не ми се връзва нещо.

Аз им изпратих две снимки от ЦС - и е написано, че видяното от ЦС потвърждава това, което са ми казали и написали на тяхната проверка с пяната. И аз не мога да разбера, направо останах много изненадана, буквално шокирана от отговора. Бях чела преди, че има случаи, в които на изследването с пяна излизат проходими, а на ЦС непроходими, но за обратния случай не. И репродуктивният ми във Варна беше категоричен, че са проходими. Тук във Варна ходих при още една репродуктивна лекарка, тя каза, че са проходими. Ще отида в понеделник за трето мнение тук. И вече ще видим дали ще ходя в София. Другото, за което са на различни мнения, е за задържаните фоликули. Тук твърдят, че правя задържани фоликули, а той предния път на прегледа ми каза, че това не е задържан фоликул и съм имала овулация.
Във Вита ходих на преглед при доктор Попов, той беше категоричен, че трябва да се оперирам заради ендометриозната киста, държа се доста грубо.

Попов е груб,да ! Ужасно груб
Аз като цяло така и не си намерих доктор във Вита ,а толкова исках

# 575
Привет, аз засега съм доволна от д-р Лилия Димитрова във Вита 2. Много добре обяснява и изглежда много съвестна, пък ще видим дали ще имаме успех. За 1 март имам час за ЦС пак там при д-р Дойчиновски.

Попов е груб,да ! Ужасно груб
Аз като цяло така и не си намерих доктор във Вита ,а толкова исках

# 576
Габриела от това, което съм чела във форума, Варна и Бургас не се славят с много читави репродуктивни лекари и точно по тази причина жените от този регион масово ходят в Тутракан (по-близо им е от София) Тя, Кактус е от там и може да сподели личен опит. Освен това ако Калчев ги прави тези неща за пари, защо на други жени приема цветните снимки от другите места и казва, че са ок и не предприема нищо, а точно при теб два пъти казва, че има проблем (и с пяната и на ЦС) Избирателно ли ще лъже? Разбира се, ако му нямаш доверие и наистинс мислиш, че го прави за пари, изобщо не го посещавай този лекар, а си намери друг. Успех ти желая! Както и силни палци за Пълнолуние 🍀

# 577
  • Замък сред облаците
Реджина, ако се търси репродуктивен във Вита, на мен ми хвалиха Мая Василева от инвитро центъра им. Аз там съм доволна от Гагова, тя е моето АГ, но тя си следи бременности и изражда.

# 578
Габриела от това, което съм чела във форума, Варна и Бургас не се славят с много читави репродуктивни лекари и точно по тази причина жените от този регион масово ходят в Тутракан (по-близо им е от София) Тя, Кактус е от там и може да сподели личен опит. Освен това ако Калчев ги прави тези неща за пари, защо на други жени приема цветните снимки от другите места и казва, че са ок и не предприема нищо, а точно при теб два пъти казва, че има проблем (и с пяната и на ЦС) Избирателно ли ще лъже? Разбира се, ако му нямаш доверие и наистинс мислиш, че го прави за пари, изобщо не го посещавай този лекар, а си намери друг. Успех ти желая! Както и силни палци за Пълнолуние 🍀

Не не мисля, че го прави за пари. Според мен има предостатъчно пациентки и не му липсват нови или още пари. Може и да се заблуждавам, но му вярвам. Просто съм много изненадана как може във Варна от репродуктивна клиника да ми казват, че е наред. Вчера с мъжа ми много се чудехме. Ще отида в понеделник и при друг специалист.
И в Тутракан ходих на един преглед при доктор Богомил Бойчев. Изглеждаше много мил, четох за тях, че постигат много успехи. Но честно казано докторът не ме спечели. Вадих му думите с ченгел, ако не го бях разпитвала аз със сумати въпроси той нямаше да ми каже много. Освен да се оперирам (заради ендоментриозната киста). Може би вече е бил изморен. Влязох към 21:15, а часът ми беше за 18. Не казвам нищо лошо. Просто не ме спечели.
Иначе за варненските лекари всички ми казват, че няма читави наистина. Затова ходих и в Тутракан и в София.

Снощи си поплаках доста, мъжът ми ме успокоява... Искам просто някой да ми каже план за действие и наистина да се получат нещата след изпълнението на този план... А не да ми казват различни неща и да ме объркват.

Стискам палци на всички в групата скоро да успеем и да бъдем и ние щастливи, заслужаваме го! ♡

# 579
Габи, във Варна и в Бургас няма репродуктивни специалисти за съжаление....Калчев със сигурност няма да изиска нещо от теб за пари, но ти ако се чувстваш така, значи не е твоят лекар. Аз също те съветвам да потърсиш и трето мнение. Ако проверката с пяна беше на 100% показателна и достоверна, щяха да я признават за фонда.
Пълнолуние ❤️🍀☀️

# 580
Току що ми излязоха резултатите от чхг. Кажете ми честно. При чхг 966 в предполагаема 7 седмица и обилно кървене след 2 дози по 2 хапчета утрогестан, има ли смисъл да продължавам с него? Според всички критерии чхг е малко за този период. Сак не се видя също. В събота ще направя пак, но това кървене го усещам като същински цикъл. Да си тече и да свърши до 1, че аг да види дали всичко е чисто...

# 581
  • Замък сред облаците
От еднократно мерене на чхг нищо не се заключава дотук. След второто може да има конкретни предположения.

П.п. Може да спада, може да са били 2 сака… имай търпение, знам че усещането е ужасно.

# 582
Споделям ви един материал, който ми попадна преди малко от д-р Стаменов и д-р Дончев по повод повтарящите се спонтанни аборти. Споменават се ролята на тромбофилията, ПИД, възможни причини и т.н. Може да е полезно за някой, на мен ми беше интересно.

tuti, не мога да кажа какво може да е, но подкрепям казаното от АА и не пускам палците!

Gabriela, странно е това, но от опит знам, че всеки лекар вижда различни неща, макар че гледат едно и също. Преди да ми махнат жлъчката минах 6 специалиста и получих 6 различни мнения какво ѝ е състоянието. Единствено един от тях беше видял на ултразуковия преглед всичко, което беше описано за състоянието ѝ и след операцията. Надявам се следващото лекарско мнение да ти даде яснота!

# 583
  • Замък сред облаците
Не знам, странно ми е такова крайно становище когато редица международни проучвания от последните 30 години казват друго.

Давам пример, че първата ми бременност приключи в 10+г.с, спряло развитие явно още в 8г.с по размери, резултат от хистология - тромб в плацентата. Категорично ме насочиха за тромбофилии и терапия от + тест.
Показвам коагулация на 3 дни закъснение преди включване на НМХ:

И коагулация 10 дни след включване на НМХ (към този момент дори не приемах допълнително прогестерон, който допълнително сгъстява кръвта), видимо се съкръщава времето за кръвосъсирване:

Направо не си представям стойностите, ако не беше включен НМХ.

# 584
Съвета, който написах беше по-скоро в посока, че ако отнема време забременяването е хубаво да се пуснат предварително тромбофилиите и ако излезе нещо да има консултация и план как да се постъпи, за да се избегне евентуална загуба и още повече време в нови опити.
Иначе подкрепям АА, тя си е проверила нещата.

Иначе на д-р Стаменов становището му е във връзка с опита му, защото не са само тромбофилиите причина за загуби, пък му идват жени с по 5 миседа, които друго не са правили освен да разреждат кръвта.
Слушах едно интервю с него преди 2 години на тази тема.

Общи условия

Активация на акаунт