Вярвам в чудеса, че скоро ще се сбъдне нашата мечта ! ~бебеправене 411~

• 28 266
  • 760
  •   1
Отговори
# 600
Тути ако си във Варна, пробвай при Красимира Желязкова да отидеш, няма часове, но приема и без час като е нещо спешно, пак трябва да се обадиш предварително. Чака се много на място, но апаратурата ѝ е добра и тя самата също, от моите познати 90% си следяха при нея бременността и са много доволни.

Току що ми излязоха резултатите от чхг. Кажете ми честно. При чхг 966 в предполагаема 7 седмица и обилно кървене след 2 дози по 2 хапчета утрогестан, има ли смисъл да продължавам с него? Според всички критерии чхг е малко за този период. Сак не се видя също. В събота ще направя пак, но това кървене го усещам като същински цикъл. Да си тече и да свърши до 1, че аг да види дали всичко е чисто...

Тути, моят съвет е в никакъв случай не се размотавай, пусни още едно ЧХГ и прогестерон и задължително отиди на доктор с добра апаратура да провери тръбите за извънматочна. Съвсем пресен случай на едно момиче от тема в която съм, !ЧХГ започва колебливо уж се покачва, после пада, после пак се качва, започва кървене - първоначално кафяво и слабо, а после минава в ярка кръв и съсиреци, накрая силни болки. Момичето беше ходило на няколко лекари ( вкл и в Майчин дом), където й  казват, че бременност няма, накрая в Токуда й казват, че е извънматочна и буквално за няколко часа я оперираха. За щастие док който я оперира (не е в Токуда) й запази тръбата. Не искам да те плаша, но ако не се вижда сак в матката при такава висока стойност, трябва да се търси задължително и в тръбите. Ако си в 7 г.с, вече не само сак, но и ембрион би трябвало да се види. ( Темата е Кюретаж и забременяване след това). Ако искаш прочети историята или й пиши. Успех!
Снощи в аг Варна в спешния ми гледаха тръбите и не видяха нищо да има в тях. Така или иначе на 1 съм пак на преглед..

# 601
  • София
Тути, извинявай, в събота пусни контрола, объркала съм се мислех, че резултатът ти е от вчера.

# 602
Тути, стискам ти палци в събота ЧХГ-то да се е удвоило и да е било просто единичен случай кървенето! Flowers Four Leaf Clover

Светослава, чакаме те и теб след 2 седмици с високо ЧХГ до тавана! Nature Star2

# 603
Тути, стискам ти палци в събота ЧХГ-то да се е удвоило и да е било просто единичен случай кървенето! Flowers Four Leaf Clover

Светослава, чакаме те и теб след 2 седмици с високо ЧХГ до тавана! Nature Star2
Благодаря Ви момичета! В събота ще пусна, но кървенето не спира. А лекарят каза, че с утрогестана трябва да спре.. Просто не се е получило този път..

# 604
Извинявайте за невежеството, това ЧХГ защо се пуска? Особено ако има кървене/ цикъл? Разбирам, че при ивънматочна има кървене, което може да бъде объркано с цикъл, но всеки месец ли следите в лаборатория това ЧХГ? 😳

# 605
Тути, кой лекар те гледа в АГ Варна и къде? Долу в приемен кабинет ли?

# 606
  • Замък сред облаците
Извинявайте за невежеството, това ЧХГ защо се пуска? Особено ако има кървене/ цикъл? Разбирам, че при ивънматочна има кървене, което може да бъде объркано с цикъл, но всеки месец ли следите в лаборатория това ЧХГ? 😳

Защото така се установява:
- проблем с настояща бременност
- потенциален животозастрашаващ проблем за бременната - извънматочна бременност
- биохимична бременност
- спонтанен аборт
- моларна бременност

Кървенето може да има различни причини:
- недостиг на прогестерон
- кървене от незаетата от плодния сак лигавица
- отлепване
- хематом
- полип
- извънматочна бременност
- спонтанен аборт
- биохимична бременност

Точна диагноза се слага в комбинация с кръвни изследвания + ултразвук.

# 607
Здравейте! Изчетох всичко, стискам ви палци на всички и най-вече на Тути, всичко да е наред.
Малко за мен - ние опитваме вече 8 месеца, без успех. Аз - 27г., ММ - 33. Бяхме решили "да се пуснем по течението", като следях овулация само по календар и не пропускахме "плодородните" дни.
Януари вече реших да отида при АГ. Пуснахме TSH -2,5 и пролактин 21,34 при реф. 4,79-23,3. Съответно пия еутирокс от началото на февруари и каза след месец и половина да пусна пак изследвания.
Също пусках B12 (аз си го реших) като там стойността е 339 при реф. 241-447. На мен това ми изглежда добре?
Отделно пия пренатал денк, по половин таблетка, както и витамин D. Като за D не съм пускала изследвания, вероятно като ходя пак за TSH ще пусна и него. Овулация с ленти следих само последния месец като за този се разбрахме с АГ да отиде да видим има ли реална такава.
Четейки ви се замислям все пак да пусна и за тромбофилия. Наскоро пусках ПКК и тромбоцити бяха 490 при реф. 100-450, но нито в резултатите резултатът беше отбелязан като висок, нито лекарят каза да е притеснително.. та чак сега се замислих над това.
Извинявам се за дългия пост.

# 608
Неофолик мета х2 на ден; спрей Бетър Ю витамин Д +К2 х3 впръсквания на ден
https://remedium.bg/betteryou-vitamin-d3-k2-oralen-sprey-h12-ml-059825/p

Всички хвалят този спрей, но някой може ли да каже със стойности, как е помогнал при нисък витамин Д. Аз използвам от месец Вигантол на капки, и видях стойностите как се вдигат, но ми е любопитно дали по-бързо помага спрея.

# 609
  • Замък сред облаците
Барби, аз с вигантол за 6 месеца прием вдигнах от 22 на 26 единици като бях стигнала до 45 капки седмично...
Със спрейчето от 1000 единици на Бетър ю, без вит К, вдигнах от 24 на 33 за 2 месеца с по 1-2 пръскания на ден.
Имай предвид, че за да е достоверно това повишение, което си отчела с вигантола трябва да си правила пауза от прием поне 10 дни. Ако не си правила пауза, резултатът е изкуствено завишен.

Гелърбинг (Моника, хаха), тромбофилиите както го усещаш - ако искаш си пусни. Тромбоцитите не са първичен показател за тромбофилия, при мен примерно където съм с намалена способност да ги разграждам винаги са били около 240.
Други причини за повишени тромбоцити са анемия (виж хемоглобин, желязо, тжск, феритин, фолат), прекарани или текущи инфекции (виж чернодробните ензими); проблеми с храносмилателната система; инфекции на уринарните пътища или половата система.

Последна редакция: пт, 24 фев 2023, 07:09 от АА

# 610
Позна ме Joy
Принципно освен това открихме и инфекция (е.коли), която към момента лекувам, така че може пък и от това да е, знам ли.
Ще го помисля още малко, може би би ми било по-спокойно ако го пусна. Или пък другия вариант да пусна пак ПКК след седмица две да видя как са стойностите.

Видях нещо друго обаче - за инфекцията АГ ми предписа лефлокс. На листовката пише, да не се приема при планиране на бременност. Тя обаче е наясно и ми ги предписа. Според вас дали да изчакам този месец, или да ѝ се доверя, щом е преценила, че това трябва да е? Ще ходя чак като засека овулация при нея, та не знам дотогава как да действаме.. а и не ми се иска да пропускаме шанса.

Гелърбинг (Моника, хаха), тромбофилиите както го усещаш - ако искаш си пусни. Тромбоцитите не са първичен показател за тромбофилия, при мен примерно където съм с намалена способност да ги разграждам винаги са били около 240.
Други причини за повишени тромбоцити са анемия (виж хемоглобин, желязо, тжск, феритин, фолат), прекарани или текущи инфекции (виж чернодробните ензими); проблеми с храносмилателната система; инфекции на уринарните пътища или половата система.

# 611
  • София
АА е отговорила пълно и ясно, както винаги.
Искам да добавя само, че повечето от нас имат проблеми със забременяването и затова следим чхг.
Честно казано с първата бременност съм пускала едно единствено чхг, колкото да потвърдя пикливия тест, но по онова време не съм и подозирала за всички проблеми, които може да има една жена след положителният тест.
Не е необходимо всеки месец да се следи, а само когато има положителен тест. При повторно изследване и резултат показващ правилно развитие търпеливо се изчаква посещение при АГ.

Защото така се установява:
- проблем с настояща бременност
- потенциален животозастрашаващ проблем за бременната - извънматочна бременност
- биохимична бременност
- спонтанен аборт
- моларна бременност

Кървенето може да има различни причини:
- недостиг на прогестерон
- кървене от незаетата от плодния сак лигавица
- отлепване
- хематом
- полип
- извънматочна бременност
- спонтанен аборт
- биохимична бременност

Точна диагноза се слага в комбинация с кръвни изследвания + ултразвук.

# 612
  • Замък сред облаците
Гелърбинг, този АБ е много силен. Ако помня правилно се замразяват изцяло опитите докато се пие, а ако го пие и мъжът ти се прави пауза от 3 месеца да му се обнови спермата.

Докато имаш инфекция като цяло не е добре да забременяваш, шансът от отхвърляне на оплодена яйцеклетка е по-голям. И е.коли не е безобидна бактерия.

# 613
Аз също се записвам с бактерия ... надявам се да е само в урината. От вчера имам леко парене и сърбеж в интимната област. Вечерта отшумя или явно аз така съм си мислила. Днес като се събудих не усетих нищо и си отидох до тоалет. Но след като се изпишках (извинявам се за описанието) започна пак сърбеж. Вече беше късно да пусна стерилна урина, защото нали трябва да е първата. Пуснах си само обикновена все пак да видя какво е положението. Излязоха
Урина - Седимент   2-3 левкоцита, плоски епителни клетки,бактерии

Утре сутрин задължително ще пусна и стерилна урина да видим.. Надявам се да е само в урината, да не е някаква вагинална инфекция след ЦС и правенето на опити ... знаех си, че трябва да пропуснем месеца, но все пак тайната ми надежда надделя. В понеделник ще си пусна и микробиология. Лошото е, че урокултурата излиза чак след няколко дни. Аз миналата година направих пак цистит и имах е.коли. Дано да ми се размине този път... Взех си буконокс и уринал дано да успея без АБ...

# 614
Габриела имаш леко възпаление, започвай чай от невен преди хранене, за миене си вземи розалгин на прахчета. На мен ми помага и Полижинакс като няма значение дали е цистит или вагинални гъбички.

Общи условия

Активация на акаунт