Отговори
# 135
На мен ми действа парацетамол или половин хапче аналгин, когато положението е много зле. Освен глава чак и в очите ме удря, та не мога да издържам и пия в краен случай.

# 136
Момичета има ли някоя която е със по ниска плацента?

# 137
Аз още не знам каква е моята плацента. Това казва ли го АГ на рутинен преглед или при ФМ само го коментират?

Аз сега се чух с АГ. Каза че е нормално да има по-бистро течение при бременност и не смята че са околоплодни води, но ме извика в понеделник да вземе микробиология. Надявам се всичко да е наред. На вас на този етап вземали ли са ви микробиология и/или цитонамазка?

# 138
Аз още не знам каква е моята плацента. Това казва ли го АГ на рутинен преглед или при ФМ само го коментират?

Аз сега се чух с АГ. Каза че е нормално да има по-бистро течение при бременност и не смята че са околоплодни води, но ме извика в понеделник да вземе микробиология. Надявам се всичко да е наред. На вас на този етап вземали ли са ви микробиология и/или цитонамазка?

Даа на мен в 11седмица ми взеха.
Иначе днес бях на преглед и ми каза че ще трябва да полежа до към 20 седмица заради плацентата затова питам.

# 139
irony, аз съм от групата дето сме на НМХ. Слагах клексан до последно. Тъй като се гласяхме за естествено раждане, с доктора обсъждахме как точно да спра клексана, като не знам кога ще родя.. В крайна сметка нали се ходи на тонове веднъж-два пъти седмично накрая, та.. бях на тонове в понеделник, тогава ми направи и преглед на шийката. Каза ми в сряда сутринта да не бия клексан и да отида в болницата. Там на място ще прецени дали съм за прием и дали да бия инжекция. Имах разкритие и контракции. Оставиха ме в болницата и следобяд се роди малкия. Следващата инжекция ми беше 12 часа след секциото...
Раждах при д-р Гърчев. Ако имате въпроси за него, ще ви отговоря. ,🙂

licorne, и аз съм с течение. Все още слагам и утрогестан де, но вече само 3*1. И ще го спирам постепенно.
На мен ми взе микробиология. Изписа ми пробиотик, че нещо лактобацилите били редуцирани. Цитонамазка не. То и няма смисъл при бременност.

Cveti9090, за кръвното и главоболието повече течности трябва да се приемат. Аз също съм с ниско кръвно 90/60, но през лятото и при бременност ми е падало дори на 60/40 . Хем ниско, хем близки граници. И то измерено вече като съм по-освестена...

Rayy, ако искаш се чуй с АГ. Но според мен коагулацията ти е добре и няма защо да се притесняваш. 🙂

# 140
irony, аз съм от групата дето сме на НМХ. Слагах клексан до последно. Тъй като се гласяхме за естествено раждане, с доктора обсъждахме как точно да спра клексана, като не знам кога ще родя.. В крайна сметка нали се ходи на тонове веднъж-два пъти седмично накрая, та.. бях на тонове в понеделник, тогава ми направи и преглед на шийката. Каза ми в сряда сутринта да не бия клексан и да отида в болницата. Там на място ще прецени дали съм за прием и дали да бия инжекция. Имах разкритие и контракции. Оставиха ме в болницата и следобяд се роди малкия. Следващата инжекция ми беше 12 часа след секциото...
Раждах при д-р Гърчев. Ако имате въпроси за него, ще ви отговоря. ,🙂

licorne, и аз съм с течение. Все още слагам и утрогестан де, но вече само 3*1. И ще го спирам постепенно.
На мен ми взе микробиология. Изписа ми пробиотик, че нещо лактобацилите били редуцирани. Цитонамазка не. То и няма смисъл при бременност.

Cveti9090, за кръвното и главоболието повече течности трябва да се приемат. Аз също съм с ниско кръвно 90/60, но през лятото и при бременност ми е падало дори на 60/40 . Хем ниско, хем близки граници. И то измерено вече като съм по-освестена...

Rayy, ако искаш се чуй с АГ. Но според мен коагулацията ти е добре и няма защо да се притесняваш. 🙂

Дааа, аз ще помоля за малко повече инфо за Гърчев. Иска ми се да се следя и раждам в МД, респ. - бях си харесала него, но тези диаметрално противоположни мнения в Супердок ме отказаха засега. Най-вече ме интересува отношението му към пациентите, дали наистина е груб, склонен ли е да отговаря на въпроси, претупва ли прегледите и има ли предпочитания какво да е раждането - секцио или естествено. За последното питам, защото ходих при лекар, който директно ми каза, че ще ме вземе за ЖК, само ако ще раждам при него и то естествено! WTF?! Аз не знам още къде се намирам, а той иска решения за раждане да взимам в първо тримесечие. Simple Smile Благодаря предварително! ❤️

# 141
Jupiter sea, благодаря, пратих му вече изследванията и чакам отговор. Разрових се и онлайн, и в дискусията ви в предишната тема, и на теория изглежда, че май нямам причина за безпокойство. В Геника правят изследване за генетично завишен фибриноген, може да го пусна за мое лично спокойствие.

# 142
Момичета ,пиете ли нещо за главоболието . Кръвното ми е ниско ,но и като го вдигна продължава главата да ме боли . Вече трети ден не е спирала ,а не издържам само да лежа . В 12 седмица съм . Днес бях на изследвания ,до сага излезлите резултати са добри и в норма . На 14-ти съм на фетална

В сряда и днес имах главоболие, но след доста търпение накрая пих парацетамол. Според АГ няма проблем да се пие.

# 143
Аз. Вчера ми каза на ФМ. Плацента превия, трябва да я следим дали ще се вдигне, ако не трябва да раждам секцио след 2 нормални. Та силно се надявам да се вдигне.
На мен вчера ми взеха цито и микробиология. Каза, че се полагат по ЗК.

# 144
  • Пловдив

Аз съм с предна и ниска плацента.
Аг каза че би трябвало към 17-18г.с до се вдигне и препоръча по малко движения и повече почивка.

# 145

Взеха ми още на първия преглед цитонамазка, като бях попитана кога искам тъй като е нужно да се вземе, и аз предпочетох да е още в началото, а и АГ каза че е по - добре тогава.
На предишния преглед ми взе микробиология, след като казах, че имам бяло течение. Всичко е наред с изследванията ми. Провери шийката на матката, и яйчниците. След това каза, че съм със задна висока плацента без да питам нищо. Изключително съм доволна от избора си на проследяващ, страхотна жена и професионалист единствено не ми харесва, че няма как тя да ме изражда 😀. Трудно се доверявам, благодарна съм че попаднах на точния човек.

Последна редакция: пт, 10 фев 2023, 15:20 от k.belleza

# 146
Ral_rose, започвам първо с това, че при него не съм се следяла по ЗК. При него започнах да ходя, когато бяха в 7-8 месец. Май по-скоро бях 8. Бях решила, че ще раждам в Майчин дом с избор на екип. Но не бях избрала екипа. Та отидох при него за първи път в доста напреднала бременност. Той ме прие с усмивка, бях рискова бременност, тъй като имам 2 неуспешни бременности, лека ИР, тромбофилия начело с фактор 5.. Ходех на тонове ту в майчин дом, ту в частния му кабинет. Когато вече бях 36г.с. някъде вече започнахме да обсъждаме какво да бъде раждането. Никога не ме е натискал за естествено или секцио, дори ме пита какво очаквам аз да бъде. Явно ме пита, защото бях с избор на екип, не знам... Гласяхме се за естествено раждане. Аз не исках да избирам, исках всичко да приключи с щастлив финал.
Като съм му звъняла, винаги си е вдигал телефона. Само ме предупреди, ако започне раждане през нощта, да отида първо в спешното и от там ще му се обадят дали да идва веднага. Защото имал случаи, когато родилката му звъни в 2-3 през нощта, а ражда на обяд следващия ден.
Когато ме приеха, се наложи да ми направи спешно секцио, за да спасят детето... За раждането няма да пиша да не се изплашите. Дойде в реанимация да ме види 2-3 пъти, а бях там само 15 часа.  
На следващия ден ме качиха на 12 ет  и бебето беше с мен постоянно. Докторът се качваше всеки ден по няколко пъти при нас (тези, които родихме при него). В неделя ми каза, че няма да дойде, тъй като му е почивен ден... Но дойде с цивилни дрехи отново да ни види и да пита как сме.
Едно момиче, с което бяхме заедно в предишната отчетна, и тя роди при него и беше много доволна.

Има тема за Майчин дом София. Там може да разпиташ и за други лекари 🙂 Ще събереш повече мнения.

# 147
Ral_rose, започвам първо с това, че при него не съм се следяла по ЗК. При него започнах да ходя, когато бяха в 7-8 месец. Май по-скоро бях 8. Бях решила, че ще раждам в Майчин дом с избор на екип. Но не бях избрала екипа. Та отидох при него за първи път в доста напреднала бременност. Той ме прие с усмивка, бях рискова бременност, тъй като имам 2 неуспешни бременности, лека ИР, тромбофилия начело с фактор 5.. Ходех на тонове ту в майчин дом, ту в частния му кабинет. Когато вече бях 36г.с. някъде вече започнахме да обсъждаме какво да бъде раждането. Никога не ме е натискал за естествено или секцио, дори ме пита какво очаквам аз да бъде. Явно ме пита, защото бях с избор на екип, не знам... Гласяхме се за естествено раждане. Аз не исках да избирам, исках всичко да приключи с щастлив финал.
Като съм му звъняла, винаги си е вдигал телефона. Само ме предупреди, ако започне раждане през нощта, да отида първо в спешното и от там ще му се обадят дали да идва веднага. Защото имал случаи, когато родилката му звъни в 2-3 през нощта, а ражда на обяд следващия ден.
Когато ме приеха, се наложи да ми направи спешно секцио, за да спасят детето... За раждането няма да пиша да не се изплашите. Дойде в реанимация да ме види 2-3 пъти, а бях там само 15 часа.  
На следващия ден ме качиха на 12 ет  и бебето беше с мен постоянно. Докторът се качваше всеки ден по няколко пъти при нас (тези, които родихме при него). В неделя ми каза, че няма да дойде, тъй като му е почивен ден... Но дойде с цивилни дрехи отново да ни види и да пита как сме.
Едно момиче, с което бяхме заедно в предишната отчетна, и тя роди при него и беше много доволна.

Има тема за Майчин дом София. Там може да разпиташ и за други лекари 🙂 Ще събереш повече мнения.

Благодаря ти. ❤️ Ще го "тествам" по някое време. 😄

# 148

И аз не знам за своята, всеки път не се сещам да питам. Иначе да, взеха ми микробиология и цитонамазка - резултатите са в норма.

# 149
Като стана въпрос за води...
Купихме си протектор за спалнята, защото се притеснявах да не изтекат на матрака 😀

Общи условия

Активация на акаунт