Отговори
# 360
Аз ползвах под формата на “П”

# 361
Нещо изпитано при болка в гърлото?

# 362
Здравейте мами пожелавам на всички лека бременост и раждане. Бременна съм със трето бебче 16седмица вече го усещам как леко си потупва,въпроса ми е дали на някоя мама са казали вече пола от нормален ехограф? Понеделник съм на преглед и се чудя дали този месец може да каже или по другите месеци.

Последна редакция: сб, 18 фев 2023, 20:01 от Арзу Мерлин 643845

# 363
Тантум верде и лукчета

# 364
Аз минавам да кажа, че умирам за ягоди и овчарска салата напоследък, ама за мой късмет ягодите още са мега гадни. Чакам с нетърпение да дойде май/юни 😊

Моят син днес идва и почва да ме пипа по корема. Пита: “Мамо, какво има вътре?” Казвам: “братче”. Той: “А защо няма кученце? “ 😂😂😂

Последна редакция: сб, 18 фев 2023, 18:24 от Ариеллл

# 365
Здравейте, момичета! Някой дали се следи или ще ражда в болница Лозенец (правителствена) ?

# 366
Здравейте, някои приема ли еутирокс сутрин и знае ли, кога се спира?

# 367
Мамчета, вие като сте боледували с по-висока температура (над 38 градуса), като се поосвестите, ходите ли на извънреден преглед да си проверите бебчето или си чакате следващия насрочен? Аз бях на преглед на 15-ти, всичко беше ОК. На 16-ти, обаче, вдигнах темп и бях няколко часа с над 38, ходих на спешен вечерта, че не се повлия от парацетамола и започнах антибиотик веднага. Докато подейства антибиотикът, пак си минаха няколко часа, да не кажа цяла нощ, и след това вече нямам никаква темп. Остана леко дразнене в гърлото и запушен носа от вчера. Ковид и Грипните тестове ми излязоха отрицателни, т.е се оказва някаква бактериална инфекция в гърлото, че беше супер зачервено.
На 23-ти имам час за фетална, но много се чудя дали да не отида сега на преглед да видя дали е окей бебочето, че миналата година така след разболяване и температура, през ум не ми мина, че може да е станало нещо и 2 седмици по-късно на феталната точно разбрах, че е спряло сърчицето. Та получавам дежа вю и искам да видя вие как действате в подобни случаи или може би болестите не ви стресират толкова?

# 368
Мамчета, вие като сте боледували с по-висока температура (над 38 градуса), като се поосвестите, ходите ли на извънреден преглед да си проверите бебчето или си чакате следващия насрочен? Аз бях на преглед на 15-ти, всичко беше ОК. На 16-ти, обаче, вдигнах темп и бях няколко часа с над 38, ходих на спешен вечерта, че не се повлия от парацетамола и започнах антибиотик веднага. Докато подейства антибиотикът, пак си минаха няколко часа, да не кажа цяла нощ, и след това вече нямам никаква темп. Остана леко дразнене в гърлото и запушен носа от вчера. Ковид и Грипните тестове ми излязоха отрицателни, т.е се оказва някаква бактериална инфекция в гърлото, че беше супер зачервено.
На 23-ти имам час за фетална, но много се чудя дали да не отида сега на преглед да видя дали е окей бебочето, че миналата година така след разболяване и температура, през ум не ми мина, че може да е станало нещо и 2 седмици по-късно на феталната точно разбрах, че е спряло сърчицето. Та получавам дежа вю и искам да видя вие как действате в подобни случаи или може би болестите не ви стресират толкова?

Отиди за твое успокоение . Аз миналата година претърпях подобно на теб ,тамън се видя пулсации и след 10 дена вече нямаше . Сега ходя постоянно ,вярно плащам си но съм по спокойна . Взех си и доплер за сърдечния пулс на бебчо ,и той дава спокойствие ( нищо ,че едвам се лови ,все още е малко . А и съм с обърната матка и доста сраствания ,но все пак го ловя )

# 369

На мен след раждането ми казаха, че мога да го спра. Без да е трябвало да го спирам по някаква специална схема. След раждането хормона се нормализира като стойност.

# 370
Аз след като бях болна ходих на преглед, за да видя дали всичко е наред, защото се притеснявах. По-добре отиди за твое спокойствие.

# 371
Здравейте, момичета! Някой дали се следи или ще ражда в болница Лозенец (правителствена) ?
Здравей, моя много близка приятелка ще ражда и второто си детенце там, тя е в септемврийската тема. Отново се следи при д-р Лещарска и ще ражда при нея.

# 372
Много благодаря за отговора! Hug ще хвърля 1 око и в септемврийската тема.

Здравей, моя много близка приятелка ще ражда и второто си детенце там, тя е в септемврийската тема. Отново се следи при д-р Лещарска и ще ражда при нея.

# 373

На мен след раждането ми казаха, че мога да го спра. Без да е трябвало да го спирам по някаква специална схема. След раждането хормона се нормализира като стойност.

Нормализира се или отива в другата крайност. Моето ТСХ след първото раждане беше 0,005. Бях отишла в хиперфункция. За 2-3 месеца бях свалила към 20 кг без диета. Държа да отбележа, че с първата бременност не съм приемала нищо. Та, хубаво е да се проследи и поне година след раждането. После отново преминах в хипофункция и си ги върнах тези 20 кг за съжаление 🤷🏻♀

# 374
Няма как да знаеш все още как ще реагира организмът при теб, но е рано да мислиш за спиране, трябва да си следиш ТСХ. По-добре си го следи всеки месец, заедно с fT4,  за да се види дали трябва да се коригира дозата (независимо дали си започнала хормона с причина високо ТСХ или защото някой лекар превантивно ти е изписал…). След раждане, ако нямаш вече проблеми с нивата, може да се спре (ако дозата е по-висока от 25 мкг, се препоръчва плавно спиране), но е добре да се проверяваш поне 6 месеца след раждане. Ако си като някои от нас с Хашимото, едва ли ще го спрем някога. 😀

Общи условия

Активация на акаунт