Земетресението в Турция и Сирия

• 46 072
  • 727
  •   1
Отговори
# 465
  • София
В училищата има. Синът ми ми беше разправял, че в са им обяснявали и са правили тренировки каво да правят, ако има пожар, земетресение... В часа на класа е било.

# 466
  • Буркина Фасо
Скрит текст:
гледам какво е в Турция и си мисля... преди 5 мес. у нас се наводниха 3 села. още не е почистено, коритото на реката си е почти същото.  след 5 мес. в Турция всичко това ще е само на снимки. ще олижат и почистят всички населени места.
И ще построят новите сгради, които ще бъдат амнистирани. До следващия трус. И до следващите хиляди жертви.
ааа това ти го казваш. Smiley
сега даваха предприятие, което прави контейнери за живеене. дали ще са амнистирани или не .... не знам
но пък нашите ковтейнери в Стражица сигурно още се ползват.

# 467
  • София
Това го казват събитията досега, Бонго, не аз. Ако политиката в Турция след предишното голямо земетресение беше адекватна, сега нямаше да има толкова жертви.

# 468
  • Буркина Фасо
аз казах само че за 5 мес. те ще изчистят земята от разрушенията.
докато ние не успяхме за тези 5 мес. една малка площ да изчистим от речни наноси.
турска му работа, както се казва.

# 469
  • София
Турция в момента получава огромни помощи и вероятно ще продължи да получава. Няма да се включа в плюенето ти.

П.П. Още заповеди за арести в Турция, вече около 130 – https://dariknews.bg/novini/sviat/turciia-izdade-zapoved-za-ares … te-sgradi-2338873

Цитат
Арестите биха могли да помогнат за насочване на обществения гняв към строителите и изпълнителите, като отклонят вниманието от местните и държавните служители, които са позволили очевидно некачествените строежи да продължат, коментира АП.

Мда, турска работа...

Последна редакция: нд, 12 фев 2023, 16:17 от milenaka

# 470
Правила за действия при земетресение.
https://www.mvr.bg/blagoevgrad/%D0%BE%D0%B1%D1%89%D0%B5%D1%81%D1 … D0%BD%D0%B8%D1%8F

То беше ясно, че дребните цаци ще операт пешкира. Ердоган е виновен и това е ясно на всички. Четох днес, че голяма ценнзура свързана с реакцията на обикновените хора срещу властта имало в турските медии налагана пак от неговите хора. Трудно ще се отърват от него.

# 471
Ердоган дойде на власт точно след мизерията от истанбулското земетресение. Очевидно е, че нещо фатално не се е променило там.
Но, по-добре, първо да си оправим собствената кочинка. Сега по БТВ даваха конструктори с мнение по въпроса. Кардиналния извод е, че всички рухнали сгради са с т.н мек първи етаж, преустроен или изначално направен за магазини с големи пространства. Липсата на тухлена зидария е фатална и за това почти всички сгради са паднали вертикално

# 472
Прочетох в дир.бг, че сред спасените днес е една старица на 100 години.
Както обичаше да казва баба ми, като ти е писано да живееш.....

# 473
Ние сме с някакъв пакет на Виваком и има няколко турски телевизии, cnn turk  няма, но има 2 други, които непрекъснато на живо излъчват търсения.  И днес намират хора.

# 474
Мило и трогателно.❤

# 475
Да, една жълто бяла Heart и това кученце Памук Heart

# 476
Понеже доста се коментира дали е добре да се пращат хр. продукти като боб,леща,ориз и пр.,гледам клипчета на един известен готвач,който е там и готви.
https://www.instagram.com/reel/CokVbekoMje/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
А пък в тикток показваха част от дарените дрехи-едни дантелени и тюлени рокли,обувки на висок ток и т.н. Направо безумни неща,които изобщо не влизат в употреба в момента.

# 477
Нека се дарява. Има хора които сортират. Което не стана отива в боклука. Така казах и за нашите дрехи. Понеже едната девойка неразбрала сложила консерви риба тон. Помолих каквото не става или да обядват с него или на кофата.

# 478
Понеже доста се коментира дали е добре да се пращат хр. продукти като боб,леща,ориз и пр.,гледам клипчета на един известен готвач,който е там и готви.
https://www.instagram.com/reel/CokVbekoMje/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
А пък в тикток показваха част от дарените дрехи-едни дантелени и тюлени рокли,обувки на висок ток и т.н. Направо безумни неща,които изобщо не влизат в употреба в момента.
Разчиствали са гардероба и вместо на боклука- дарение.

# 479
Доброволци, които сортират дрехите се оплакаха, че имало много вечерни рокли, къси панталони, тениски, сатенени нощници, даже и булчинска рокля. Сандали, чехли и обувки на висок ток.
Направо подигравка.

164ч след земетресението все още се чуват гласове.

Общи условия

Активация на акаунт