Земетресението в Турция и Сирия

• 45 980
  • 727
  •   1
Отговори
# 645
Наш репортер беше в Ерзин. Показа 5-етажен хотел. В последно време има забрана за строежи над 4 етажа и има много такива блокчета.
При калпаво строителство и едноетажна къща се срутва - справка пернишкото земетресение, когато пострадаха много къщи по селата при много по-малка сила на труса.
Станало у земетресение от 5.3 и в Хърватска, до Риека...

# 646
Днес и в Хъртия 5.3 ....

# 647
Камери заснели началото на труса в Турция..

https://fb.watch/iJN1Ph6eF3/

от дом в Хаатай с малко по-голям късмет...

https://fb.watch/iJRhslDiVr/

Последна редакция: чт, 16 фев 2023, 14:14 от SHE_IS

# 648
Не знам защо това земетресение са решили СЗО да бъде бедствието на века, на какъв принцип, без да го омаловажавам изобщо, разбира се. По-голямо заметресение беше това до Индонезия, 2004 , тогава мега цунамито уби много хора, сега погледнах, над 280 000 души...Над 9 -та степен е било.
Резонен въпрос.
Беше на Коледа и загинаха хора от цял свят.
Не може да се съпоставят трагедии според мен.
СЗО по време на Ковид кризата бяха доста неадекватни. Явно не е било прецедент, а обичайното им състояние.
коя световна организация е адекватна ?
паразити
Тъжно е, но си права! Rage

# 649
Не знам защо това земетресение са решили СЗО да бъде бедствието на века, на какъв принцип, без да го омаловажавам изобщо, разбира се. По-голямо заметресение беше това до Индонезия, 2004 , тогава мега цунамито уби много хора, сега погледнах, над 280 000 души...Над 9 -та степен е било.

Защото са го обявили за природното бедствие на века в Европейския регион.
Пак е странно, защото този регион е в Близкия изток, Азия, не е в Европа.

# 650
Обяснено е какво имат предвид от СЗО, обявявайки земетресението за най-голямото природно бедствие в европейския регион:

Мощните земетресения, които удариха Централна Турция и Ссеверозападна Сирия преди малко повече от седмица, са "най-голямото природно бедствие в европейския регион на СЗО от един век“, заяви Ханс Клуге, регионален директор на Световната здравна организация за Европа, цитиран от европейската редакция на Politico.

Европейският регион на СЗО включва 53 европейски и централноазиатски държави, включително Турция.

https://www.focus-news.net/novini/mejdunarodni/SZO-Zemetreseniet … pa-ot-vek-1567623

# 651
В нашия град имаше инициатива и от Animal Hope. Днес тръгнаха към Турция.

Излезе новина, че въпреки прекратените издирвания на оцелели на повечето места, днес са спасили още едно момиче.

И не знам какви статии излизат, но възрастни хора се шашкат и вярват. Днес с две говорих и успокоявах.
Очаквало се 8.1 във Вранча, което щяло да е с голям периметър. Обяснявах, че ако се прогнозираха..случващото се в Турция щеше да се избегне. Но кой ме чува Sad

# 652
  • При семейството си
Ако съдим по липсата на разрушения в град Ерзин, трябва освен да се спазват строителните норми и да се строи ниско - там повечето къщи били еднофамилни. Наистина не се знае какво ще покаже обследването, може някои от постройките и там да се окажат  негодни за обитаване, но поне нямат жертви, което е супер.
За съжаление в по-големите градове няма как всички милиони да живеем в еднофамилни къщи. Гледах кадрите, които сподели She, било е страшно, не знам дали е само въпрос на лошо строителство или…основно природа.

# 653
Тази седмица две земетресения в Румъния, вчера едно в Хърватия, днес в Средиземно море. Всички от 5+ по скалата на Рихтер. Върти сучи все около нас.
Колкото и да казват сеизмолозите, че нямало връзка със земетресението в Сирия и Турция, здравия разум и логиката ми сочат, че нещата са навързани. Освободи се голяма енергия и избива нанякъде в района. Дано не тресне и нас с гайдите, че като си знаем строителството жална ни майка. Scream

За всеки случай си пригответе раничка с най-необходимото, която да ви е под ръка по всяко време - топла дреха, документи, пари, фенерче, лекарства, ако ползвате, бутилка с вода, няколко барчета и късмет.

# 654
Здравият разум казва, че сега като е станало едно голямо и всеки гледа в лог-а и се шашка. А реално, земетресения стават всеки ден.

# 655
А на мен дамската ми чанта е винаги до входната врата и в нея има всичко неоходимо, по-необходимо, най-необходимо + отвертка Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Скрит текст:
sineva1, енергията просто се преразпределя.

# 656
Въбще не съм се шашнала, аз съм вярващ човек и знам че всичко е в Божиите ръце, каквото ни е писано това ще стане.

Но не пречи човек да е подготвен.

п.п. Бормашина на батерии е по-подходящо от отверка. Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 657
Аз пък знам, че божии ръце няма и на това течение не бих се оставила - би трябвало да има само здрав разум.
Виж, за бор-машината не съм сетила. Има едни малки и смпатични Simple Smile

# 658
Вземете на батерия и гредайте да е заредена.

# 659
Иронията е излишна. Това, което съм написла в свободен тект е препоръчано от Министерство на бедствията и авариите.
Никога не е излишно човек да се подготви. Както казваше баба ми "Приготви се за зима, ако излезе лято кяр ти е"

Общи условия

Активация на акаунт