Земетресението в Турция и Сирия

• 46 261
  • 727
  •   1
Отговори
# 90
Това не е много значително и си е типично за там. Магнитудът (истинският) е 4.2 . Епицентърът е в морето, а не на сушата. Данните от  EMSC подлежат на корекции, тъй като първоначално параметрите на земетресенията се дават от машини, които автоматично събират информация от локалните мрежи на членуващите държави.
Ако искате да видите вярната информация почти в реално време, трябва да гледате сайта на съответната служба в дадената държава.

Вчера имаше няколко по-слаби в България.

Последна редакция: вт, 07 фев 2023, 17:12 от petiaivanov

# 91
  • Сф
Имам приятели гърци там в района,  усетили са го .  Пишат  ми по фейса- разтърсихме се малко.

# 92
Ms.Gorgeous,благодаря за пояснението.
Един пакет памперси и едно дебело одеало,нямам друга възможност,но реално,ако е неудачно бих могла да отделя и малка сума.

# 93
Ms.Gorgeous,благодаря за пояснението.
Един пакет памперси и едно дебело одеало,нямам друга възможност,но реално,ако е неудачно бих могла да отделя и малка сума.
Удачно е. Доколкото разбрах не приемат само стари дрехи. Одеяла са им нужни много, така че щом имате възможност, чудесно Simple Smile

# 94
  • София
Не, не, точно от това имат нужда.
Изпращайте моля за ваша сметка, да напомня.

# 95
Земетресението е изместило Турция с 3 метра на югозапад

https://www.vesti.bg/sviat/zemetresenieto-e-izmestilo-turciia-s- … iugozapad-6161060

# 96
Значи, цяло чудо, че нещо стои.

# 97
  • София
Според изследователи от университета в Osijek, освободена енергия е ранва 8784 GWh - 7 600 000 тона тротил или 472.4 атомни бомби

# 98
"Шарли Ебдо" предизвика възмущение с карикатура на земетресението в Турция

https://fakti.bg/world/753505-sharli-ebdo-predizvika-vazmushteni … esenieto-v-turcia

Нечовешко отношение.. без думи.

# 99
Това заради кюрдите в района, ли? Не разбирам какво имат предвид с тези танкове. Аз за сепаратистите също срещнах някои кофти неща, по-злобнички всъщност и то от реални обикновени хора. Само казвам "чукни на дърво", какво да се коментира на това..

# 100
Хейта, който най-често чета е срещу " забравената Сирия".
Тъжно е, че не им стига войната, а сега и това. Шансът да се спасят оцелели е кратък и много изгубено време.
В същото време, оставам с впечатление за бърза организация и дисциплина в Турция.
Дай Боже за повече спасени.
В малките градове на място мюфтийства, читалища и фондации са се организирали и събират дарения.

# 101
  • There I was on a July morning
Не мога да остана равнодушна към това природно бедствие. Такова силно земетресение, май скоро не е имало по нашите географски ширини.
Участвам в кампанията с паричен превод по сметката на БЧК, по-натам - ще се включа отново.
Дано повече хора да бъдат спасени! Hands Pray

.

# 102
Може би имат предвид конфликтна в Сирия и това че турската армия окупира част от региона? Така или иначе едното няма нищо общо с трагедията на хората сега.
Иначе в тези региони живеят страшно много кюрди, арменци, асирийци , дори са предимно етнически групи, не че има някакво значение де, аз не съм срещнала абсолютно никакви зли коментари из целия интернет, буквално всички в България са се обединили здраво да помогнат с каквото могат!

Гърция и Армения изпратиха помощ на Турция въпреки конфликтите, които са дори в сегашно време.  Едно малко хлапе дете на свещеник дарило спестяванията си на мюфтията, който призова Господ да пази както Турция, така и България. Забелязах други, интересни за мен, смесвания по репортажите- две българки с български имена омъжени там със забрадка, а друга с турско име без. Един красив мъж роден в Истанбул, но живеещ у нас каза "горд съм с народа си българския народ".
Как ми се иска светът да бъде винаги така обединен!!! И да не е нужно да се случват трагедии за това.

Не разбирам шарли ебро, но предполагам е част от свободата на словото на запад...

Дано в Турция след този случай има повече следене за спазване критериите за строеж на сгради.

Последна редакция: вт, 07 фев 2023, 20:33 от T.Valcheva

# 103
Включихме се и ние според възможностите ни,за съжаление броя на жертвите расте.Добра организация има в Турция,в Сирия и информация няма много,не ми се мисли какво е положението реално.Съпругът на братовчедка ми е сириец,от години не се е прибирал,преди войната още дойде тук да учи и остана.За съжаление семейството му е там,в близост са били,но не са пострадали сериозно от самото земетресение.С природата уви никой не може да се бори.Ужасни неща има из нета,всякакви откачалки и тролове,грозна история.

# 104
Би трябвало жертвите в Сирия да са по малко. Там строят ниско.  Дано де.

Общи условия

Активация на акаунт