Земетресението в Турция и Сирия

• 46 348
  • 727
  •   1
Отговори
# 225
Известна е самоличността на загиналия български гражданин  в Искендерун..

https://btvnovinite.bg/svetut/izvestna-e-samolichnostta-na-za.ht … f8qegujMEuBLySvOE

Последна редакция: чт, 09 фев 2023, 22:12 от SHE_IS

# 226
  • София
Прочетох, че още на втория или третия ден турска организация е изпратила камиони с помощи за Сирия. Но е крайно недостатъчно.

# 227
PURE, макар отново да не сме по темата и въпреки че най-вероятно всичко това ще бъде изтрито, но да попитам колко пункта работят на турско-сирийската граница? Доколкото ми е известно, пунктът е само един. През 2013 или 2014 (не помня точно, а не ми се рови в момента) пунктовете са били четири, като всяка година мандатът им на работа се поднодява с гласуване в ООН. Към момента три са затворени, но не от Турция. Последно лятото се дискутираше въпроса и имаше опасения, че единствения останал пункт може да бъде затворен. В това време властите настояват всички помощи да се изпращат в Дамаск и се случва много преди земетресението.

# 228
  • София
Отворени са два нови пункта за превоз на помощи.

# 229
  • София
Кога са ги отворили? Вчера четох, че има само 1 и че турците се опитват да отворят още два. Успели са, така ли?

# 230
И аз четох, че е решено да отворят един и се обсъжда за още един. Ако вече са отворени - супер. Ще бъде от голяма полза.

# 231
Да, турците са отворили още пунктове, но помощта, влиза от там може да стигне само до районите, контролирани от бунтовниците. И те са хора, и те страдат и трябва да им се помогне. Но от там хуманитарна помощ до контролираната от Асад част на Сирия, включително Алепо, няма как да стигне.
Отделно много от пътищата в тази част на Турция са разрушени - има снимки в мрежата.

# 232
# 233
Копирано от фейса:
Гората.бг
Даряваме в СИРИЯ над 100 ТОНА храна и ЧОВЕЩИНА! 💗
🙏ЗАЩОТО СМЕ ХОРА!🇧🇬
❤️ 24 тона български ориз. (купени)
❤️ 48 тона българско брашно. (купени)
❤️ 10 500 опаковки макарони. (половината купени)
❤️ Хиляди (над 15 палета) одеяла, дрехи, полезни неща.
❤️ И още над 30 тона леща, нахут, боб, захар, олио, облекла, дезинфектанти, лекарства и мн. др.
🚛 Първите 3 тира за Сирия (70+ палета) тръгват следващата седмица с подкрепата на SARP Intermodal Bulgaria, на които БЛАГОДАРИМ ОТ ❤️. Най-добрата помощ е навременната!
✅ Работим с проверени, утвърдени, опитни и надеждни организации в Сирия, които гарантират (в това число с документи, снимки, видео) достигането на храната до нуждаещите се. Голяма част през система от социални кухни, защото сготвената храна не може да бъде присвоена от Асад и/или бандите.
🍲 ОГРОМНИ СТЕ! 💗 Разбирате ли, че 350 000 хранения осигурявам с Вас, отделно топлина и ЧОВЕЩИНА ЗА десетки хиляди Хора!  ПОКЛОН ЗА ДАРИТЕЛИТЕ! (още толкова като сума сме отделили и за Турция).
🇹🇷 За Турция първите 2 тира ще тръгнат утре и следващите дни- там също имаме огромни количества помощ, над 60 палета тонове храна, облекла, санитарни материали, лекарства. Ще направим отделна публикация за там.
🙏ЗАЩОТО СМЕ ХОРА!
✅Можете да помогнете тук:
Фондация „Гората.бг“
IBAN: BG74RZBB91551011840078
Основание: Земетресение
✅ С карта и PayPal в сайта ни. (линк в коментар)
💪 ЕФЕКТИВНОСТ, ПРОЗРАЧНОСТ, НАВРЕМЕННОСТ, огромни благодарности на Nikola за огромните усилия и организация, 3 ден без да спи, от днес и с температура, организира огромна логистика (над 100 палета), намери цени като 0.89 лв. с ДДС за кг. качествено българско брашно, 1.30 лв. с ДДС за кг. качествен български ориз, хиляди НОВИ якета и обувки - зимни, здрави, качествени, част от тях италиански, по 15-17 лв. и още много неща, които при възможност ще публикуваме!
🇧🇬 ТАКА СЕ ПРАВИ!
🙏ЗАЩОТО СМЕ ХОРА!
📷 Детенцето от снимката, носено от баща си, не оцеля 🙁, но заедно можем да помогнем на десетки хиляди други!
#ПраветеДобро
#ЗащотоСмеХора
#ГоратаБГ
П.П Събираме и предметни дарения.

# 234
Сърцераздирателно, спасяване на момиченце днес в турския град Хатай..тези мъже са благословени..

https://fb.watch/iB40pEKkQU/

Последна редакция: чт, 09 фев 2023, 22:57 от SHE_IS

# 235
  • София
Дано турците да успеят да отворят още пунктове, защото Асад няма да позволи от неговата територия. От информацията, която чета, помощите, които е получил, въобще не стигат до най-пострадалите. Според мен засега там жертвите са по-малко, но това е само защото няма екипи.

# 236
Камиони минават от години, но не и безпроблемно.
Работи или поне до вчера работеше само един пункт на стотиците километри граница. През него през последните години минава цялата хуманитарна помощ към районите, контролирани от бунтовниците. Вероятно през него са минали и днешните камиони. Никой не отрича това. Въпросът ми беше колко пункта работят в момента.

Нищо няма да се промени в Сирия, освен към по-лошо след това земетресение. Страдат хора, докато други отново се опитват да играят своите си политически карти.

# 237
Дано турците да успеят да отворят още пунктове, защото Асад няма да позволи от неговата територия. От информацията, която чета, помощите, които е получил, въобще не стигат до най-пострадалите. Според мен засега там жертвите са по-малко, но това е само защото няма екипи.
Горките хора ... стават умишлена жертва и на президента си. Изродщина.

# 238
  • София
Голо в тоя студ, само, изплашено, рожба мила….

# 239
Според мен засега там жертвите са по-малко, но това е само защото няма екипи.
За съжаление и аз подозирам, че не са извадени и преброени, голяма мъка се е събрала в онези райони. Време е да оценим, че живеем поне в мир.

Общи условия

Активация на акаунт