Земетресението в Турция и Сирия

• 46 068
  • 727
  •   1
Отговори
# 480
  • Буркина Фасо
чуват се, но все по-трудно ще се стига до тях.
огромен риск е и за спасителите.

# 481
И на фона на тези абсурдни "дарения", имаше и продължава да има немалко възмутени коментари защо турците искали само нови дрехи и одеяла, с етикети.

# 482
Цитат
Понеже едната девойка неразбрала сложила консерви риба тон.
За втори път чета да няма консерви риба тон.Не разбирам защо не може?

# 483
Първа жертва сред кучетата-спасители. Proteo - едно от мексиканските кучета е загинало докато търси оцелели. Disappointed

Последна редакция: нд, 12 фев 2023, 23:57 от Nare

# 484
  • Буркина Фасо
Цитат
те и консерви със свинско не искат.
възможно е по тази причина и такава риба да не е в менюто им.

# 485
  • София
В менюто им е, сами си произвеждат и ядат.
Слагат масово желатин в производството и за тях е харам, затова не ги искат европейските пакетажи.

# 486
В менюто им е, сами си произвеждат и ядат.
Слагат масово желатин в производството и за тях е харам, затова не ги искат европейските пакетажи.
Желатинът може да е и телешки! Аз имам такъв в къщи. Свинското е ясно, не знам къде е проблема с риба тон.

# 487
Цитат
те и консерви със свинско не искат.
възможно е по тази причина и такава риба да не е в менюто им.

едва ли не ядат риба тон. Продава се по супермаркетите им . Някоя друга ще  е причината.
https://www.carrefoursa.com/search/?text=Ton+Bal%C4%B1%C4%9F%C4%B1

# 488
  • София
Че не могат да знаят какъв е желатина, затова. Масово се ползва свински в консервите.

# 489
Първа жертва сред кучетата-спасители. Proteo - едно от мексиканските кучета е загинало докато търси оцелели. Disappointed
Скрит текст:

Какво хубаво куче, и можеше да спаси още много хора. Много тъжно. Работата на спасителите е ужасно опасна, направо настръхвам, като гледам как се качват по тези нестабилни руини.

Ето тук още малко, треньорът на Протео публикува видео, посветено на неговия партньор, наричайки го „силно и трудолюбиво куче, което никога не се предава“ и за работата на мексиканския екип, друго куче от тях е извадило жена, оцеляла пет дни в отломките.

https://www.dunavmost.com/novini/kuche-spasitel-izdahna-v-turtsiya

Последна редакция: пн, 13 фев 2023, 10:00 от Iris04

# 490
  • София
И как им опаковат лапичките, че ги били разрязали и кървяли, но се спускали да търсят оцелели, не стояли мирни :/

# 491
Да, аз си спомням още от миналото земетресение ми беше направило впечатление, че ги обуват.

# 492
Едно нещо ми е непонятно - продължават да се искат одеяла като хуманитарна помощ. Явно никой от тези, искащи одеяла, не е спал в студено време в палатка! Нуждите са други - шалте или надуваевм матрак и дебел спален чувал тип "мумия" (с качулка). Никакви одеяла не вършат същата работа. Чувалът топли от всички страни, топлината от човешкото тяло се задържа вътре в него.
Да не мислете, че спасителите, спящи в палатки, имат одеяла?

# 493
Предполагам защото одеялата са по-достъпни като стока. Почти всеки човек разполага с едно-две одеяла, които може да дари или да купи такива. А и някак си са по-универсални като приложение. Одеялото може да го постелеш, можеш да се завиеш с него, може да си седнал и да си наметнат с такова, може да излезеш за малко навън пак с него, когато извадят пострадал от руините, не могат да го пъхнат директно в чувал, но могат да го завият с одеяло, както и правят. Та така... предполагам затова.

# 494
Едва ли всички нуждаещи се ще имат достъп до палатка. Има хора, които спят в колите си, или дори и да не спят там, прекарват доста време от деня. Наистина одеялата са с по-широко приложение.
За помощите за Сирия нали няма изискване да са нови, с етикети? Смятам да събера якета и топли дрехи, разбира се - в състояние, позволяващо употребата им. Някои са неразличими от нови, иска ми се да помогнат на някой. В училището на детето събират дарения и за Турция, и за Сирия. Надявам се да стигнат до Сирия наистина, понеже доколкото чета, логистиката до там е проблемна....

Общи условия

Активация на акаунт