Великобритания - тема 94 Зимно -Пролетно Великденска

• 38 374
  • 742
  •   1
Отговори
# 105
Училището на моите също ще е отворено, не стачкуваха предният път, сега също няма. Дори имат някакви посещения, някакви презентации ще им правят за земята и някой щял да идва. Отделно world book day си върви нормално и на следващия ден е Корниш ден, пак ще се обличат в разни други дрехи.

# 106
  • nowhere
Как ще обличате децата за world book day?

# 107
Златокоска ще е тази година, с един костюм за £4 от Винтед 😁

# 108
  • Великобритания
мойта си поиска да е Хари Потър , та и поръчах от Амазон една роба-мантия ..искаше и пръчка , ма ме е страх да я пратя на училище с тая сопа , че ще вземе да ги подкара всичките Grinning Grinning

# 109
  • UK
Аз запълвах гапс по линия на това, че съм родител на деца под 12г и получавам child benefit. И понеже за онзи период таткото ги получавашесе наложи да кандидатствам през него и да прехвърля детските на мен.
https://www.gov.uk/government/publications/national-insurance-cr … se%20or%20partner
Момиче тук в тази тема точно ме светна тогава, но ако вашите обстоятелства за други, тогава не съм наясно.
Памперс, ти би трябвало да можеш, имаш малки деца.

Последна редакция: вт, 28 фев 2023, 12:21 от dejie

# 110
dejie, дай моля те по-подробна информация как се прехвърлят със задна дата, защото мъжът ми взема детските. То е малко сложно моето, защото аз до септември вземах майчинство от Бг и като изтече, тогава той кандидатства за детски тук, а аз почнах работа средата на декември. Помня, че ми пращаха допълнителни документи за попълване с подробности за майчинството, данни за връзка с НОИ и работодателя ми от Бг. Реално до септември се водих на работа в бг фирма. И за това тази година ми е непълна. Не знам тези 2.5 месеца детски дали въобще ще запълнят дупката, за да признаят годината.

За деня на книгата ги уредих с костюми от маркетплейса. Дребното ще е калинката от Какво каза калинката, а големият Червената Шапчица от поредицата Малки легенди.

# 111
  • UK
Памперс, довечера ще погледна какво що беше, че съм в движение и ще ти пиша. При мен се случи по същия начин, може със задна дата, и понеже аз работя парт тайм и не плащам НИ прехвърли детските на мен и годините са ми. пълни.

# 112
  • До хладилника, който обичам
На мен автоматично са ми се добавили седмиците, в които не съм работила още, заради детските надбавки, още от самото начало. Пак имам да внеса 11 седмици, за да ми е пълна годината, но както Doret казва, е пълен кошмар да се свърже човек по телефона.

Да напомня също, че хора с доход под £12,570, могат да прехвърлят marriage allowance на партньора си (ако партньорът взима повече) и да му спестят £252 данъци на година. Не съм имала никога възможност да го ползвам, но съм чела, че много хора го правят.

Последна редакция: вт, 28 фев 2023, 14:07 от Бу

# 113
Аз имам непълна година 2013-2014, когато дойдох в Юк и после за 2015-2016 ми пише, “we are checking this year, you don’t need to do anything”. Ама така си стои вече 7г. Тогава се роди голямата. За 2013-2014 ми искат £800+, които в момента не бих отделила за това..от април, сигурно ще искат повече.
Иначе да, дори и да не работиш, ти се изплащат осигуровки , защото се грижиш за малко дете/деца, май докато станат на 12г.

Последна редакция: вт, 28 фев 2023, 17:26 от ٠•● Veggie ●•٠

# 114
Чудо на чудесата! Понеже на номера за проверка на пенсионните осигуровки жив човек не отговаря и направо прекъсва, пробвах вместо това на 03002003500, казах на робота защо звъня и след 1 час и 15 минути чакане ми вдигна човек. Doret, можеш да опиташ на тоя номер, като се запасиш с търпение. За две минути ми дадоха кода, банковата сметка на HMRC и си внесох оставащите осигуровки да си допълня годината.
Добре е човек да знае точно какво му липсва, аз бях проверила през tax account-a си, питаха ме сумата, която очаквам да платя. И пита дали съм говорила с Future pensions, но ѝ казах, че е невъзможно да се дозвъни човек до тях и тя го прие, явно не съм първия човек, който се оплаква. Обясних, че понеже става дума само за 11 липсващи седмици, не очаквам да ми повлия драматично на пенсията.
Вдига се постоянно сумата за voluntary contributions, аз си следя от няколко години и се вдига плавно с по няколко лири, вече над £20 ми се вдигна, та реших сега да го отметна, подтикната от разговора тук, че по-добре няма да стане Grinning

# 115
ММ доплати да направИ пълна първата си финансова година тук, от която реално месеци беше живял още и работил в България. Това беше и една от причините, освен че бяха минали повече от 6 години, да звъни на Future pension - да попита дали е възможно и има ли смисъл. Ние бяхме над 40, когато дойдохме тук и всяка година ни е важна.
А за да вървят на родител осигуровките до навършване на 12 години на детето, дори и да не работи, на първо място трябва изобщо да е кандидатствал за детски надбавки.

Видяхте ли северно сияние снощи? Ние не успяхме.

Последна редакция: вт, 28 фев 2023, 20:56 от Блу

# 116
  • ENGLAND
Аз си знам до пени колко трябва да плащам. Звъних и на двата телефона, този с 0800 веднага ми затварят, а другия след всичките прес 1, прес 2 ми казва , че са много заети и да звънна пак. И това е вече година. Нямам нерви, сега ще ги бомбандирам всяка седмица с писмо.
Може да се плати само 5 години назад, аз изпуснах една още в началото на майчинството и сега имам 3 непълни да платя.

# 117
Платих за период преди повече от 5 години назад, затова съм категорична, че може.
Тази статия ми попадна на бързо търсене, не съм я чела, скролнах само, може някой да намери нещо полезно в нея. https://www.moneysavingexpert.com/savings/voluntary-national-ins … ce-contributions/

# 118
Doret, не избираш може би правилните опции на 0300 телефона? Много чаках, докато ми вдигне жив човек, но си мина по реда. Може повече от 5 години със сигурност, аз реално доплатих за първите седмици, в които сме били тук, преди още да съм била подала за надбавки 2014. Но разбира се, трябва да е подадено за тях. Предполагам, че повечето хора с личен доход под 50к подават.

# 119
Чудо на чудесата! Понеже на номера за проверка на пенсионните осигуровки жив човек не отговаря и направо прекъсва, пробвах вместо това на 03002003500, казах на робота защо звъня и след 1 час и 15 минути чакане ми вдигна човек. Doret, можеш да опиташ на тоя номер, като се запасиш с търпение. За две минути ми дадоха кода, банковата сметка на HMRC и си внесох оставащите осигуровки да си допълня годината.
Добре е човек да знае точно какво му липсва, аз бях проверила през tax account-a си, питаха ме сумата, която очаквам да платя. И пита дали съм говорила с Future pensions, но ѝ казах, че е невъзможно да се дозвъни човек до тях и тя го прие, явно не съм първия човек, който се оплаква. Обясних, че понеже става дума само за 11 липсващи седмици, не очаквам да ми повлия драматично на пенсията.
Вдига се постоянно сумата за voluntary contributions, аз си следя от няколко години и се вдига плавно с по няколко лири, вече над £20 ми се вдигна, та реших сега да го отметна, подтикната от разговора тук, че по-добре няма да стане Grinning

Звъннах на номера, посочен от Бу преди малко, изчаках 35 мин и говорих със служител. И да, могат да се платят суми и за период повече от 5 г назад. Дадоха ми и точни суми и сметки.
Бу и Блу, благодаря!
Винаги давате вярна и полезна информация!

Общи условия

Активация на акаунт