Великобритания - тема 94 Зимно -Пролетно Великденска

• 38 380
  • 742
  •   1
Отговори
# 120
  • ENGLAND
Е, голям късмет си имала. А каква опция избра? Аз опитах всички подред, но всеки път ми казва да звънна пак.
Ханна, какво дават, сметка по която да се преведат парите и какво друго?
Сега погледнах, за 6 години назад ми дава, че мога да платя, за 2017-18 г мога да платя до май 2024.

# 121
Е, голям късмет си имала. А каква опция избра? Аз опитах всички подред, но всеки път ми казва да звънна пак.
Ханна, какво дават, сметка по която да се преведат парите и какво друго?
Сега погледнах, за 6 години назад ми дава, че мога да платя, за 2017-18 г мога да платя до май 2024.

Звъниш,  отговаряш с да и не на насочващи въпроси на робот, казваш "pension fund" на въпрос какъв е казуса, както и няколко пъти повтаряш, че искаш да разговаряш със служител.
Пуска те на изчакване, свързва те със служител, който проверява и ти казва сумите и периодите, за които нямаш внесени осигуровки ( ако сама не си ги проверила), ако си - просто сравнявате сумите.
Диктува  ти Sort Code, Account Code, Account Name, Payment Code.

Плащаш си невнесените осигуровки и чакаш да дойде време за пенсия, за да заминеш в някое китно селце в Испания, да си я харчиш със здраве Wink

Последна редакция: вт, 28 фев 2023, 22:55 от Hannah*

# 122
Само на снимки ги гледам сиянията, за жалост. Нямам на кой да зарежа децата да кибича на някой плаж да ги дебна. Иначе още преди 7г да съм го направила😂

Обнадеждавате ме за за тоя gap, само не знам кога ще съм свободна денем да вися на телефона. Някоя ваканция с децата у нас като съм ще е.

# 123
  • ENGLAND
Благодаря, Ханна, ще пробвам пак утре в края на работния им ден.
Тя пенсията е направо подаяние, така че няма да стигне за китно селце в Испания. Социалките тук получават много повече отколкото ще ми е пенсийката за 25 години в България и 21-22 години тук.

# 124
  • UK
Обнадеждавате ме за за тоя gap, само не знам кога ще съм свободна денем да вися на телефона. Някоя ваканция с децата у нас като съм ще е.
Pаmpers, ето линк.
https://www.gov.uk/government/publications/national-insurance-cr … and-carers-cf411a
Влез си в акаунта първо и виж точно кои периоди, кои години ти липсват. Ако тогава партньорът ти е получавал чайлд бенефит и децата са били под 12г, имаш право да си запълниш дупките. Виж специално parents and carers и там на същия линк има линк към формуляра, всичко става онлайн. Само не съм сигурна точно колко години назад, но аз си попълних от 2015 насам.

# 125
  • Bristol
Честита баба Марта, дами! 😊

# 126
Някой дали беше казал дали може да се смени сметка по която се получават с
Детските? Те са на мое име, но вече имам друга банкова сметка, дали някак може да я сменя?

# 127
  • До хладилника, който обичам
Разбира се, можеш. Отиди си в Personal tax account (или си направи, ако нямаш), от там се управлява всичко - осигуровки, PAYE, детски надбавки, данъци, такс кредитс и т.н., всичко, свързано с данъци, облекчения и надбавки.
Там има и раздел за child benefit, откъдето като избереш manage your claim можеш да пишеш за смяна на банковата сметка.
https://www.tax.service.gov.uk/personal-account

Честита баба Марта, да сте бели и червени, живи и здрави вие и семействата ви! ❤️🤍

Последна редакция: ср, 01 мар 2023, 11:51 от Бу

# 128
  • някъде в орбита...
Честита баба Марта Flowers Hibiscus

# 129
Честита Баба Марта,

Благодаря Бу, и аз май нещо ракова направих. Сега доколкото разбрах до 10-14 фни ще ми се обадят по телефоба

# 130
  • Истински се вижда само със сърцето.
Честита Баба Марта, живи и здрави!

# 131
Честита баба Марта!
Голяма еуфория било днес в училище с мртениците😁

# 132
  • ENGLAND
Ханна, целувки от мен. Успях най-сетне. Само след по-малко от  20 мин., дадоха ми референс номер и си платих онлайн. А моя ми идваше да го убия. Той звъни в началото, че мен ме изнервя това прес 1,  прес 2 и чакането по един час. И го чувам, волунтари пей, а сто пъти му казах пеншън фунд. Накрая взех телефона, набрах пак и с пеншън фунд се свързах след 15-тина минути. Една дума и разлика от небето до земята.  Дано е от полза и на други.

# 133
Честита Баба Марта момичета!
Бъдете много здрави и засмени!
В училището на моят син ще празнуват денят на книгата в петък,  като вместо костюми на герои ще имат пижамено парти.
Може аз да не съм наред, но при максимални за деня 9С, как на га пратя с пижама, като знам какъв кучешки студ е в товя училище  😞 седят по земята,  знам, че не ви казвам нищо ново,  но да си помрънкам.

# 134
  • На острова
Честита Баба Марта! Здрави и засмени 🔴⚪

При нас спряха да правят World Book Day, не знам защо. Баткото беше Мечо Пух веднъж и до там. С пижама - дебела и пухкава съм я пращала на училище. То беше по-скоро като домашен анцуг, не тънка памучна пижама, и и беше добре. Ще имаме crazy hair day за Red Nose day. Също така майсторихме Tudor house миналата седмица, че нали ни нямаше халф-търма, пък не може без проект. Малката боядиса кутиите, рисува прозорците, лепи където можа и си легна, но ние с баща и много се заиграхме с къщата след това 🙈 🤪:

Общи условия

Активация на акаунт