Великобритания - тема 94 Зимно -Пролетно Великденска

• 38 383
  • 742
  •   1
Отговори
# 135
Дано на нас не ни дават такива проекти, че нямаме никакво време. Ама съвсем буквално. Детето едва си прочита книгата от училище камо ли друго.

Аз нямам проблем с ходенето боси и голи, нито с въргалянето по земята. Даже утре и двамата ще са с чорапи под тая ефирни рокли. Ако на малката ѝ стане студено, има резервни дрехи в раницата и ще се облече. Ма той не знам ще си вземе ли нещо допълнително. Днес беше 4 градуса, прибрах ги и двамата по къс ръкав с пуловери в раниците.
DD, сложи му халат над пижамата като се притесняваш. Или от тези модерни пончота, които топлят.

Дорет, на мен ми е много полезно това с ключовата дума. Благодаря!

# 136
  • UK
Честита Баба Марта!

D.D, техните пижами тук са едни дебели и пухкави цели гащеризони ли и аз не знам как се казват на Бг, опаковат се като се увиват в одеало и на пижамените дни в училище повечето деца са с такива, а някои с пижами и дебели халати отгоре.

# 137
Благодаря момичета,  той е само на 4,  и с onsie първо, че нямаме, а и с тоалетната хич няма да е лесно, струва ми. Аз съм от лудите майки които обличат само с памучни пижами, но днес щи ходя да търся поларен суитшърт.

# 138
  • Bristol
DD, и с нормална пижама да е, сложи отдолу термо тениска и клинче, ако е толкова студено и те притеснява. Едно време много топло държаха в училищата и дори да е студено навън, вътре беше сауна 🤪
А сега дъщерята се оплака, че една от стаите в колежа въобще не я отопляват...

# 139
  • Истински се вижда само със сърцето.
В училището на моето дете ми се струва доста топло, поне аз когато съм влизала, а и тя казва, че е топло.
Много харесвам атмосферата в училището когато е Денят на книгата Simple Smile

# 140
Много харесвам атмосферата в училището когато е Денят на книгата Simple Smile
Страхотно е! Настроението от рано е преповдигнато. Мернах едната учителка на закуската облечена като Уенсдей Адамс. И си носеше мартеницата😁

Иначе е топло в училище. Спират парното в 3ч следобед и като ида на родителска в 5:30-6, още е приятно. Друг е въпросът, че постоянно са навън най-дребните.

# 141
  • nowhere
Моята дъщеря днес е Елза. С тънка рокля е, но й сложих блуза отдолу. Нашето училище е студено, тя все се оплаква, че мръзне. Иначе и на мен атмосферата на този ден много ми харесва. Децата бяха щастливи, усмихнати. Униформите ги карат да изглеждат по-строго, а днес са си просто деца.

Днес най-накрая градинарствах. Оказа се много изморително, но една такава сладка умора. Много ми хареса. Плевенето беше най-трудната част. Ето малко снимки. Още на нищо не прилича, но дано скоро стане по-прегледно. Този уикенд ще хвърляме и семена за тревата.

Скрит текст:

# 142
  • Bristol
Blue Dress,  супер е!
Ние един проект хванахме да правим в гаража, който се проточи доста повече от планираното. Мъжът си изнесе нещата складирани в гаража в градината и е един ужас там сега. Част от пролетните ми цветя са скрити зад натрупаните купчините, много се дразня.
Кукуряка, който сложих в предната градина, за първи път цъфти, поне това ме радва
Скрит текст:

# 143
Градинарстването е голяма терапия♥️ Търпение и ще стане чудно дворче.
Изчакайте да мине идващата студена вълна и тогава сейте тревата, иначе рискувате да не стане. Гледам идват пак градуси около нулата.

Докато не се задържи трайно към 10+ градуса, нищо не правим отвън. Няма смисъл и за растениятя не е добре. Аз съм приготвила едни храсти от есента захванати и нямам търпение да ги изкарвам вече, но няма изгледи да е скоро. Великденската ваканция ще правя разсада за далии и цъфтящ грах.

Мери, съчувствам. Имам и аз един такъв майстор у нас...

# 144
  • nowhere
Много благодаря, момичета 🌷. Вие ме вдъхновявате за тези неща.

Мери, прекрасни са цветята ти. Теб скоро няма да те стигна по умения, винаги показваш красоти. Дано мъжът ти разчисти скоро и да се покажат цветенцата. И нашият гараж е склад, толкова е претъпкан, че не може да се влезе вътре.

Памперс, права си, ще почакам да мине и тази вълна, макар че ме сърбят ръчичките сега, а и все се надявам да ни подмине студът.

Да ви кажа, че поръчах и ябълково дърво. Мъжът ми е в потрес, щяло да стане много голямо, да пусне корени навсякъде, но аз искам децата да се радват на плодно дръвче, да го имат като спомен от детството. Дано да се захване, ще ви го покажа като го засадим.

# 145
Благодаря момичета,  това училище е хладилник, стара къща направена на school house,  вратите са отворени нонстоп,  не ми се говори, но няма да го местя до септември.  
Идеята за термо бельо е страхотна. Ще потърся днес.  Благодаря Мери Heart

Последна редакция: пт, 03 мар 2023, 08:20 от D.D

# 146
Ние имаме ябълково дърво. Не е голямо, но до вчера ни хранеше с ябъшки, а у нас се ядат в пеомишлени количества. Проблем с корените нямаме. Но трябва да се подучиш кога и как да го подрязваш и да си в готовност да пръскаш за мана и други вредители при нужда.

В училището в двора на детската градина също имат и децата берат и ядат направо от него. Голяма е радост.

Ние заради децата и ягоди гледаме, ма те са страшна разправия.

# 147
Моите днес бяха с роклите, едното Алиса, другото Пепеляшка. Отдолу бяха с потник, поло, което бе е много дебело и роллята. Отгоре им дадох и по една жилетка, малката я наше махнала, голямата си седяла с нея. Имам едни дебели термо чорапогащници с които карат и в най-студените дни зимата.
Моите имаха пижами есента, края на ноември беше. Тогава отдолу повече ги обличах и евентуално жилетка отгоре. В понеделник пак са без униформи, празникът на Корнуел е и ще ходят с бяло, черно и златно на училище. Иначе голяма еуфория днес, всички до един вкл учителите маскирани.

# 148
Момичеета,  ще оцелее 😀,  Мери, хиляди благодарности, купих и клин и блуза, ще му е топло на детето 😀
Току що ми заяви, че.с пижама няма да ходи, но до утре може друг акъл да му дойде 😀 великите 4ри 😉

Последна редакция: пт, 03 мар 2023, 08:20 от D.D

# 149
  • До хладилника, който обичам
Doret, аз пък казах voluntary contributions и ме свърза.
В нашето училище без преобличане днес. За да не товарят родителите, което разбирам и одобрявам силно, но детето беше малко разочаровано. Щеше да е Зог.

Общи условия

Активация на акаунт