Балансът между кариера и брак

• 47 760
  • 1 978
  •   1
Отговори
# 1 215
Детето има нужда от майка си да е до него през цялото време до към 2-3 годинки. После е добре да тръгне на градина, за да се социализира с други деца. Не знам  каква е тая професия, дето две години майчинство ще те съборят чак пък толкоз. Все пак работим по 37 години, та какво са две на фона? Струва ми се, че прекалено драматизирате с тая велика кариера, която умирала за две години..

# 1 216
Важното е да има семейно щастие и всеки да е доволен.
Аз например не мога и 5 минути да стоя с неудобни обувки, а хората изкарват с години. И си носят последствията.

# 1 217
  • София
Чудесно е, че си щастлива, но ситуацията не е сравнима с тази на много други хора.

Актуалната цена на една бавачка в Лондон е между 40-45 хиляди паунда нето на година плюс осигуровки. Наскоро говорих с един колега по темата, който каза, че жена му (чакаме я да роди тази седмица второто) изкарвала по-малко от бавачката. Децата ще са породени, тя възнамерява въпреки това да се върне на работа сравнително скоро.
Значи бавачката има по-добро професионално  развитие от това на жената на колегата. 😀.

Ами да не е луда жената да прави безплатно това, за което на друга се плаща 40-45к Joy

# 1 218
Разбира се,че трябва да се гледат децата поне до 2 години.Ама те и след това искат гледане и грижи, а може да станат и две..
В България сме облагодетелствани с дълго майчинство и с ясли и градини,които работят до късно.Но в другите страни не е така.

# 1 219
Няма такова нещо като че се разбирало. Това са лични решения. Не мога да разбера защо някой се има за меродавен по темата другите хора как си гледат децата.

# 1 220
  • France
Не съм съгласна, че за детето е най-добре да е с майката до определена възраст. Антропологично погледнато е противоестествено. Винаги децата са се отглеждали на групи и от всички.
Но и аз съм си го мислела. В България има някаква драматизация на ходенето на ясла. Монстърчето тръгна за по 2 дни на седмица, когато беше на 10 месеца. Обожаваше! Подскачаше в количката като влезем в двора и се омърлушваше, когато завием към парка. Отчитам го като голяма грешка. И сега, като сравнявам 2те ми деца, Монстьо беше много добре социализиран, а Слав, въпреки по-отривистия си темперамент, има проблеми в тази област.
Както вече се каза, работата няма да избяга. Но явно предпочитат да наемат човек, който до вчера е работил, а не такъв, който има голяма дупка в cv-то си.  И ги разбирам. Първият път ми трябваха 3-4 месеца, докато си върна пълните автоматизми.

# 1 221
Не съм съгласна, че за детето е най-добре да е с майката до определена възраст. Антропологично погледнато е противоестествено. Винаги децата са се отглеждали на групи и от всички.
Но и аз съм си го мислела. В България има някаква драматизация на ходенето на ясла. Монстърчето тръгна за по 2 дни на седмица, когато беше на 10 месеца. Обожаваше! Подскачаше в количката като влезем в двора и се омърлушваше, когато завием към парка. Отчитам го като голяма грешка. И сега, като сравнявам 2те ми деца, Монстьо беше много добре социализиран, а Слав, въпреки по-отривистия си темперамент, има проблеми в тази област.
Както вече се каза, работата няма да избяга. Но явно предпочитат да наемат човек, който до вчера е работил, а не такъв, който има голяма дупка в cv-то си.  И ги разбирам. Първият път ми трябваха 3-4 месеца, докато си върна пълните автоматизми.
И пак ще се оправиш. В началото ще  е трудно, после децата ще станат големи. Ще си намериш мястото ще видиш. 🙂

# 1 222
  • София
И аз това ѝ казах преди емнайсе страници на Фил.
За всичко си има време, за всичко си има място и най- вече - няма да е все така.

# 1 223
В Америка е така. То защо мъжете ги е страх там вече да се женят.
Така е само по филмите. В действителност е съвсем различно.

В Америка много хора си вземат такава - плащаха им някакви джобни там, под $1000 на месец, но трябва да им дадат и една стая да живеят, и храна. Води се нещо културен обмен, момичетата ходят и там в някой колеж чат-пат да вземат някой курс, да поддържат статус.

Бъркаш двата щата.
При au pair заплатата която трябва да осигуриш е над $1200 (данните ми са от 2010 година), работи 8 часа. Осигуряваш и социални осигуровки и здравни ( тук вече настъпва ада), осигуряваш кола и застраховката ( няма да споменавам как се движи). Момичето/жената няма право да работи на друго място
Ако са в колеж, са със съвсем различен статут. Предлагат почасови услуги, които хич не са евтини. И е драма докато намериш свястно нани.

Абе хора, защо говорите без да познавате действителността?

Последна редакция: пт, 10 мар 2023, 15:20 от Titina

# 1 224
Аз пък не знам защо трябва да обсъждаме други държави и техните системи. Нали е БГ мама, обсъждаме си нашата действителност. Кво ме вълнува мене как във Франция майчинството било три месеца и после трябвало нани да си търсят... Ми който е решил да живее и да ражда там, предполагам се е информирал предварително каква е системата и как работи и си е преценил, че е ОК за него.

# 1 225
И на всичкото отгоре ще ни дава и насоки как да си разделяме бюджетите, па общи, па не знам какви, па ще наричат тъмни балкански субекти...некъв ужас брат.

# 1 226
Трудно някой ще си промени живота и навиците, защото анонимните хора във форума така са му казали 😃

# 1 227
Ако намеря нещо ценно и го проумея, че ще е полезно - защо не.

# 1 228
Балансът между работа и брак е многопластов и изисква двамата да се напаснат, намерят и уважават другия.

Последна редакция: сб, 11 мар 2023, 03:55 от Анонимен

# 1 229
Реално и животите ипроблемите ни, и доходите, в различните държави са несъпоставими и твърде далечни от Булгаристан.
Тук живеем в паралелна реалност на нормален живот, въпреки всичко успяваме да се справим.

Общи условия

Активация на акаунт