Балансът между кариера и брак

• 47 489
  • 1 978
  •   1
Отговори
# 1 605
А ти колко деца роди и изгледа покрай великата си кариера, ако би споделила?
Ако имаш такава де, защото не видях и това да си споделила (не съм чел целия форум).
Та да имаш от каква позиция да посъветваш другите жени за баланса, преди да ги шеймваш че били мързеливи ако не са направили хем кариера, хем да са гледали и деца.

Явно в темата трябва да пишат само жени, които са родили деца и са направили кариера. Rolling Eyes
Ок, всичко друго ми е ясно, по тая логика само един въпрос имам - chris78, колко ти струваше операцията за смяна на полът Joy

# 1 606
Отписах си я от данъците - нали казахте, че обществото трябва да подкрепя.

Инак макар да не съм родил деца, отглеждам две и живея с жена, която е родила 2 и ходи на работа, така че имам недосредствени ежедневни наблюдения, а не от "имам една приятелка" без да знам какво й става в къщата.

# 1 607
Само като те чета, се изморих Simple Smile

Важното е всеки да разбере какво да си спестява в ежедневието (по възможност). Моята майка е голяма чистница, у нас винаги блестеше, но не съм наследила това качество.
Това не се унаследява. Възпитава се.

# 1 608
Ааа, разбирам Крис, говориш вместо жена си.
По-любопитно ми е какво би казала тя по темата, а не какво би казал ти. Може дори ти да се учудиш Stuck Out Tongue Winking Eye

# 1 609
Добре, де, не знам за какво се дракате. Крис е постигнал баланса в своето семейство. Ами супер, нека. Неговият баланс е различен от вашите. Има си жена човекът, деца, очевидно и работа, която го удовлетворява. По негови думи не личи нищо да не пипва вкъщи. Какво му е отношението към жена му - само те си знаят. Но в крайна сметка са заедно и деца отглеждат. Стига сте го яли.

# 1 610
  • München, Deutschland
Крис, твоята жена, щом в свободното си време (извън първата си работа) гледа ТВ и се среща 2х седмично с приятелки, а в същото време няма желание да се квалифицира повече, това е ок. Но това не е кариера, съответно не говорим за баланс между кариера и брак, а за съчетаване на 2 деца с ходене на работа, което правят едно 80% от българските жени (докато аз бях дете, го правеха 100% от жените около майка ми). Но представи си, че има и други хора, които имат потребността да се развиват, да учат нови неща и да придобиват нови умения, несвързани с деца.

За втората група хора (и жени, и мъже) имането на дете може да не е първи приоритет, може да е планирано във времето, а може и изобщо да не е планирано никога. Те пак могат да са в брак и да имат удовлетворяващи връзки. Та, ако за теб идеалността и балансът се илюстрират от 2 деца, то за друг може да е от 3, 1 или 0. Знам и за хора, които искат определена фин. стабилност преди възможно дете, или пък жилище, което не е на 25 години и/или наследствено... Та повечето хора около мен, ако решат да имат деца, то ще е на 38+ (за жените), просто защото интересите им са други. Но това не значи, че нямат връзки/бракове или баланс в животите си.

Не съм сигурна успяваш ли да проумееш това, което казвам или е безсмислено да се опитвам повече...

Приятно ми е да чета BadKarma - познавам десетки, ако не и стотици жени, отгледали по 2 деца, но далеч по-малко с подобно кариерно развитие, да не говорим пък от България.

# 1 611
Вече го бях написала някъде, но ще се повторя - балансът "кариера-семейство с дете/деца" е много, много по-труден от баланса "кариера-семейство". Вторият дори не знам защо трябва да се коментира - липсата на деца ти дава свободно време и възможности и трябва да си тотално зле в планирането, че да не можеш да се справиш. А ако имаш повече от 1 дете, трябва съвсем да си майстор в жонглирането.

# 1 612
Вече го бях написала някъде, но ще се повторя - балансът "кариера-семейство с дете/деца" е много, много по-труден от баланса "кариера-семейство". Вторият дори не знам защо трябва да се коментира - липсата на деца ти дава свободно време и възможности и трябва да си тотално зле в планирането, че да не можеш да се справиш. А ако имаш повече от 1 дете, трябва съвсем да си майстор в жонглирането.
И особено ако и партньорът клинчи. Ако и двамата имате бизнеси, на които да отделяте голяма част от времето си, балансът все повече се разваля, но това хора на заплата някъде си, не могат да го разберат.

# 1 613
Според мен човек повтаря семейния модел на родителите си. Баща ми беше толерантен, подкрепяше професионалните успехи на майка ми, домакинстваше. За мен това е нормалното положение.
Там, където майката е поемала изцяло домакинската работа, дъщерите също обикновено смятат, че така е редно.

# 1 614
То няма как и двамата да са с бизнеси или да гонят кариери и в същото време семейството да върви. Обикновено тва е баланса, единия гони кариера/ бизнес, другия повече време отделя за дома и децата. Не разбрах за какво се дрънкате с колегата, обаче не е клинчене да наблягаш на работа и печелене на пари, заради което да нямаш време за домакинстване. Като се държи толкова на 50/50, хващате се с мъже на 8 часов работен ден и всичко е точно. Аз бизнеса си няма да оставя щото някой има такива разбирания.

# 1 615
Ние и двамата сме самонаети частници с бизнеси. За 23 години работа, да съм работила 5 години макс за друг.
Ясно е че и двамата работихме по много и дори и като си останах вкъщи с по майчинство детето, отново учех, надграждах, доброволствах и проучвах как да си доразвия бизнеса, за да си отгелждаме и детето, както го разбирам.

# 1 616
Дракат го, защото човекът не е жена, няма кариера, жена му няма кариера, но упорито вярва, че той е прав колко е лесно да се съчетаят семейството и кариерата.
По тая логика аз като жена мога да твърдя колко е лесно мъжът да изглежда като актьор от филм и едновременно да е самоизграден милионер.
Иначе и аз не мисля, че е толкова лош, човекът изглежда като сравнително отдаден на семейството си и участващ, макар и не 50 на 50, в домакинството.

# 1 617
Аз пък съм в очакване още от ден първи на темата да дойде в нея мъж, който да каже Ей, жена ми беше амбициозна още от университета, беше по- умна от мен, справяше се впоследствие по- добре с работата, имаше потенциал за успешна кариера, но аз я избрах. С ясното съзнание, че ще и дам приоритет да продължи. Оженихме се. Родиха ни се две деца, тя продължава да лети, аз поех децата и домакинството, ходя на работа, но парите ги изкарва най- вече тя. Щастливи сме и се обичаме. Имаме баланс .

Дали ще дочакам 🤔

# 1 618
  • София
Ама защо ние да го дрънкаме... Той дойде в темата да ни обяснява какво имаме право да искаме от живота Joy Па са се оказа жертва.

# 1 619
Ама защо ние да го дрънкаме... Той дойде в темата да ни обяснява какво имаме право да искаме от живота Joy Па са се оказа жертва.

Той поне е по-обран, но другите Джеръми и Танграта са брутални в изказванията си просто.
Тъкмо се чудех как не са се включили в тази благодатна тема и разбрах от друг форум, че Танграта бил пак с бан.

Таис, и аз чакам същото от години, но все няма такива. А са все жените жертвали кариера и развитие заради комплекта дете/деца/домакинство/по-ниски възнаграждения/ възрастни родители.

Общи условия

Активация на акаунт