Балансът между кариера и брак

• 47 484
  • 1 978
  •   1
Отговори
# 1 620
Аз пък съм в очакване още от ден първи на темата да дойде в нея мъж, който да каже Ей, жена ми беше амбициозна още от университета, беше по- умна от мен, справяше се впоследствие по- добре с работата, имаше потенциал за успешна кариера, но аз я избрах. С ясното съзнание, че ще и дам приоритет да продължи. Оженихме се. Родиха ни се две деца, тя продължава да лети, аз поех децата и домакинството, ходя на работа, но парите ги изкарва най- вече тя. Щастливи сме и се обичаме. Имаме баланс .

Дали ще дочакам 🤔
Все едно татко го е казал. Simple Smile Така беше при моите родители, само детето беше едно, а второ нямаха не защото не искаха, а поради здравословен проблем, заради който е било рисковано.

# 1 621
Така,за съжаление мъжът ми не пише тук,иначе би написал точно това.

# 1 622
  • София
Ама защо ние да го дрънкаме... Той дойде в темата да ни обяснява какво имаме право да искаме от живота Joy Па са се оказа жертва.

Той поне е по-обран, но другите Джеръми и Танграта са брутални в изказванията си просто.
Тъкмо се чудех как не са се включили в тази благодатна тема и разбрах от друг форум, че Танграта бил пак с бан.

А, разбира се, онези са ментъл кейсове. Крис си е типичен мъж, който за съжаление е прекалено далеч от разбиране на женската психика в много отношения. Може да е добър мъж, съпруг и баща, но си мисли, че е прав - и в правото си да определя неща, които са много отвъд начина му на мислене.

# 1 623
С цитат може ли - епитети за жена ми от мен?
А това колко деца имаш и на колко години ще ги раждаш си е твоя работа, далеч съм от това да те засягам. Казах обаче - говориш за баланс, пък деца нямаш, та от каква позиция?

Ще си позволя да ти отговоря в същия дух: говориш за баланс между кариера и семейство, а кариера нямаш, от каква позиция?

# 1 624
За мен това беше животоспасяващо, иначе сега щях да съм с поне няколко инфаркта/инсулта и няколко милона повече, с които да се опитвам да огранича пораженията по тялото и психиката си.

И така стигаме до 2014 г когато самата ти си написала, че бщджета ви е на ръба и се чудите дали да имате второ дете.
До там стигат милионите и фантазииите.

Всъщност Крис е постигнал баланс между брака и кариерата. Със съпругата му са двама партньори и единия гради кариера другия  е избрал друго поприще.
Добре е, че си ровила, но мисля, че не си разбрала за какво иде реч. Simple Smile

# 1 625
Аз пък съм в очакване още от ден първи на темата да дойде в нея мъж, който да каже Ей, жена ми беше амбициозна още от университета, беше по- умна от мен, справяше се впоследствие по- добре с работата, имаше потенциал за успешна кариера, но аз я избрах. С ясното съзнание, че ще и дам приоритет да продължи. Оженихме се. Родиха ни се две деца, тя продължава да лети, аз поех децата и домакинството, ходя на работа, но парите ги изкарва най- вече тя. Щастливи сме и се обичаме. Имаме баланс .

Дали ще дочакам 🤔
Аз имам близки, много близки, които са така.
Мъжът беше тъкмо пред повишение, а и работеше мечтаната работа. Но се ожени и се премести в друг град, където започна пак отново да се катери нагоре по стълбицата. Пое половината майчинство, съдейства всячески, защото се оказа, че жена му изкарва много повече, отколкото той някога ще изкарва.
Не се е отказал, той е много силен характер и си гони мечтите, но ги съчетава със семейството и дава възможност на жена си да изкарва пари за тях.
Не че не можеше да каже, че на него не му се отдава, а на жена му й харесва да домакинства, но не го казва. Седнаха, смятаха и си направиха техен баланс.
Много уважавам това.

# 1 626
Най-добре ще е по темата да се включи с мнение някоя хигиенистка от малцинствата, родила първото на 13, на 35 с работа, 10 деца и вероятно внуци. Това са явно хората постигнали всички в живота 😂

# 1 627
А ако е отговорничка на хигиенистките, значи и кариера е направила.

# 1 628
tays, искаш мъжете на колене? Защо? Нима не си знаем, че сме по-умните? За по-успешни - както си го направим. А мъжът може да се пречупи сам и го признава, стига да не му се навираш с превъзходството си. Кога ще го разберете?

# 1 629
tays, искаш мъжете на колене? Защо? Нима не си знаем, че сме по-умните? За по-успешни - както си го направим. А мъжът може да се пречупи сам и го признава, стига да не му се навираш с превъзходството си. Кога ще го разберете?
Какво значи мъж на колене.
Около мен е пълно тогава с такива...коленичили.
Колежките, с които общувам, или си имаха домашни помощници, или баби, или мъжете им поемаха децата. Съдийките и досега, докато ги видя с набъбнала тога, и пак са в заседания.
Пък си имат и мъже, и деца, и кариерно растат. Или вече, от моето поколение, са шефки на съдилища, или съдии във Върховния съд. При нас динамиката е огромна, нормативната уредба се мени със скоростта на светлината. Пазарът не търпи отклонения за години.
Но само за нашия бранш имам наблюдения.
Не съм чула някоя съдийка да върти с години парцала и да е в баланс. Понеже съдиите са самотно съсловие, си се обрачват помежду си и си работят и двамата.
Сигурно децата им са сираци 🤔

# 1 630
Дренка, я си признай честно, ти си мъж, нали?

# 1 631
Аз нейното изказване го разбрах като да ѝ се иска повече мъже да са по-отворени за нещо различно от това, което показват мъжките мнения в темата.

Специално при изказванията на Крис на мен ми лъха яко на чувство на превъзходство над съпругата му, та не смятам, че това идва от страна на дамите.

Аз лично нямам усещането да превъзхождам партньора си, ако имах щях да го зарежа. В мой интерес е да имам партньор, който може да ме научи на много неща и да ми покаже нови перспективи.

# 1 632

Дали ще дочакам 🤔

Ми аз пък си признавам, че такъв няма да ми хареса. Да, оплаквала съм се от недоспиване и прочее, свързани с майчинството, но общата картина е е едно безценно време, прекарано в това да гледам как расте детето ми. Не бих била щастлива ако някой друг гледаше бебето, а аз да ходя някъде си и да не съм ТАМ, до него и да преживея нещата, които преживях. Да, трудно е, но е и най-щастливия ми период до момента. И се радвам, че съм срещнала добър човек да ми подсигури тази възможност. Баш тая роля не си я заменям за всичките кариери на света. Но пък винаги съм получавала оценяване и признание за нещата, които правя. Важно е отношението. То това му куца на Криското, отношението..

# 1 633
  • София
Още по соц време моите леля и вуйчо бяха като описаното от Тайс - тя проектант в Проектантска, но с много "часпром" настрани, тогава беше нетипично да имаш възможност за допълнителни доходи. Вуйчо беше инженер, но работеше на някаква държавна работа и въртеше дом, пазаруване, готвене, гледане на децата, всичко. Леля чертаеше постоянно, той беше поел всичко. И браво на него! Последното, което мога да кажа за този чудесен човек, е, че е бил на колене (за съжаление почина, затова в минало време). Децата му, братовчедите ми, го обожаваха, много липсва на всички.
На колене пред жена си, божемой, какъв жалкар трябва да си, за да кажеш такова нещо за нормален мъж, дал на жена си възможност да се развива и гледал семейството си с любов!

# 1 634
Дренка, я си признай честно, ти си мъж, нали?
Естествено.

Общи условия

Активация на акаунт