Балансът между кариера и брак

• 47 303
  • 1 978
  •   1
Отговори
# 1 875
Krist, това което споделяш не е за хвалба. Не разбирам защо е този театър, вместо да кажеш какво е нужно, за да е спретнат дома.
Идеята за "герой" ми е по-близка, но в живота ми да съм срещнала 1-2 мъже, за които с чисто сърце да кажа:"да, такива са". За съжаление, не са били свободни.

# 1 876
Аз не се хваля, но и не крия, защото няма от какво да ме е срам. Ели, аз казвам от какво има нужда вкъщи, но 80 проц от доходите идат от ММ- изплащаме жилище, имаме репродуктовни проблеми, там хвърчат пари, правя си много сметката. Той оставя парите вкъщи и никога не ми е търсил сметка аз какво правя. В годините заедно съм разбрала, че когато лекичко прокарам някоя идея и го направя така, че накрая да той сам да я предложи- там ми е играта.
 Защото животът не предоставя само принцове на бели коне, а и аз не съм принцеса,де. Ние, Ели, сме средностатистическо семейство- не сме особено идеални и специални, за съвършенство не се боря, само за спокоен и тих живот.

# 1 877
... Мен ме вълнува защо мъжете - като кавалери и физически по-силни - не се настървяват да я улеснят, поемайки уважителна част от 'всичкото'...
Еммм, ама то зависи кой мъж. Добре, че не са всичките по калъп правени. Simple Smile

Последна редакция: сб, 18 мар 2023, 14:22 от Uncommon

# 1 878
Аз съм съгласен всичко да се дели. Жената идва през деня да наливаме бетон ( при мен не е веднъж на високосна), вечерта заедно мием чинии, пускаме прахосмукачка, правим манджи и простираме прането. Някои от изборите неща ги правя, но само когато и ако имам време.

# 1 879
  • Далечният изток
Що да налива бетон? Тя няма ли си нейна професия, нали ходи на работа? Или щом не лее бетон не се брои...?! Може би седи в някакъв офис и си клати краката... Започнахте много сериозно мъжете да се излагате покрай тази тема.

# 1 880
О, rff, наистина, мислех, че отдавна знаеш, че в брака, точно като в природата, женската избира. Какво да се прави. Ти продължавай да си бъдеш съгласен. Sunglasses

# 1 881
Крист, ако съм те засегнала, извинявай. Исках само да дам друга гледна точка, която между другото, е много мъжка. Когато нещо им трябва, за да се свърши работа, те го купуват. Не се извиняват, не търсят предлози.
Той е финансовият двигател, но ти не си безучастна, твоят принос също е важен. Запомни го и малко повече самочувствие Hug

# 1 882
Вие не разбирате. Най-страшно е, когато не е наличен бетон за бъркане. Тогаз не мож разбра кой мъж и кой жена.

# 1 883
Да не сикоригирам предното мнение...

Исках само да дам друга гледна точка, която между другото, е много мъжка. Когато нещо им трябва, за да се свърши работа, те го купуват. Не се извиняват, не търсят предлози.
Именно, купуват, когато става дума за собственото им благополучие. Но за жената няма да се сетят. Например, сам мъж няма да купи съдомиялна, защото взима тейкауей с еднократни съдове и прибори. Женен мъж с две деца няма да купи съдомиялна, защото жената мие чиниите и даже ще я пита какъв е проблемът, след като отнема само 10 мин след хранене, а съдомиялната и без това пак ще мие 30 мин дневно на бърза програма.

# 1 884
От къде се пръкна това увлечение по бетонобъркачество?
Може да е метафора, че при добра кариера бракът се бетонира...

# 1 885
Един мъж, няма да ми се издигне толкова в очите, ако може  да бърка бетон. Виж, ако хване прахосмукачка, измие чиния, сготви е друго.
(Щото нали тия задължения се падат на жените, по презумпция)

Последна редакция: сб, 18 мар 2023, 14:57 от happy doc

# 1 886
В моите очи мъж, вършещ мъжка работа, не е нещо кой знае какво. Все едно да припадна от радост, че жена готви. Ми ние жените си готвим от векове - моми, бракувани, разведени, вдовици... Мъжете обаче , ако въобще тръгнат да строят, което само по себе си се случва рядко, го правят чак като се заженят. Демек, получават готова за употреба бяла техника, а още не знаят от кой край да хванат мистрията.
Абуто, децата са при жените или дойките (също жени). Нали си гледал Сексмисия - мъжът е липсващото звено между маймуната и човека.

# 1 887
Ели, съвсем не си, няма повод за извинение. Истината е, че и двамата сме с тежки характери, обаче си намерих тактиката в годините, иначе казано- изхитрих се. Не очаквам да се сети сам за определени неща, ама да си призная- той не очаква аз да се сетя сама да заредя колата или да я измия, не ми се сърди, също.

# 1 888
Колата се мие от всекиго в автомивка. На тези с монети, където миеш сам, е само мъжът ми. Там не се напъвам излишно. Както вече казах, скатавам се Simple Smile

# 1 889
  • София
Аз съм съгласен всичко да се дели. Жената идва през деня да наливаме бетон ( при мен не е веднъж на високосна), вечерта заедно мием чинии, пускаме прахосмукачка, правим манджи и простираме прането. Някои от изборите неща ги правя, но само когато и ако имам време.

А ти ходи ли с нея да раждаш? А и нали си шефче, ти ли наливаш бетона? Wink Ако общият работник, дето налива бетона е женен за АйТи инженерка, може ли тя да налива бетона, а той да й пише програмния код?

Принципно нямам против всякакво балансирано разпределение - ако мъжът работи много и печели богато за цялото семейство, а жената е домакиня и поработва ей така за хоби, нормално тя да поема основната работа вкъщи - то и това е работа. Ама като почнете да вадите едни тъпи и логично необосновани аргументи защо мъжът не трябва да пипа нищо Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт