Балансът между кариера и брак

• 47 307
  • 1 978
  •   1
Отговори
# 1 860
Мъж задължително е професионалист в бъркане на бетон?

# 1 861
А както е известно, най-големите професионалисти в работно време се трудят в коренно различни сфери, а плочи леят само в събота и неделя, главно с цел да не пипнат нещо в своите домове. В Турция в момента разчистват доста от плодовете на труда на такива съботно-неделни многознайковци.

# 1 862
8 етажен блок не е нещо, дето може да се вдигне съботно- неделно, по- скоро резултатите са заради неспазена технология - доста е разпространено наливането на плочи на ръка там стеснително до скоро, икономии, лош контрол и т.н.
Има и жени професионалисти в тази област, но определено не пишат в тази тема

# 1 863
  • София
Е тя Филомена не уточни къде е проблемът... Като гледам как са поставяни тухлите, а май и повечко бетон трябва да има между тях, ама аз от бетон не разбирам, просто като гледам снимката, не ми се струва наред. Та да не кажете са, че се правя на разбирач Joy

Иначе само на жената й се налага да разбира от всичко за да се доказва на мъже, при които е нужно само един мъж някъде в историята да е направил нещо, че да се води, че целият пол разбира от него Joy

# 1 864
Е то ако не лееш бетон в тоя живот, значи за нищо не ставаш...
Оф, що ви трябваше да ми го казвате, сега как ще преборя новосъздадените си комплекси... Scream

# 1 865
Накъде заби темата 😃

# 1 866
Заби натам, че щом една жена не може да бърка и носи бетон, както и да посещава външен нужник до люляка, как може изобщо и да си помисли кариера да прави. Абсурд.
Да си наляга парцалите там и да не мисли за глупости 🙃

# 1 867
Да върна темата към малко по-абстрактни приказки.
Жените били виновни, понеже искали мъжете да се променят. Сега мъжете се били променили, но жените пак не били доволни.
Ама...аз не виждам в какво са се променили мъжете. Работят по-малко поради исторически общото редуциране на работното време и работата им изключително рядко е тежка физически благодарение на индустриализацията - накратко, не са служебно ангажирани; въпреки повечето свободно време обаче не участват повече в домакинството; ако трябва да сме честни, и бетон не бъркат; в огромната част от случаите не носят повече пари - така ако няма платено майчинство, семейството просто увисва финансово, а пък платеното майчинство е при работещи жени; мъжете вече избягват брака, отлагат децата - това е промяната. В същото време мъжете продължават да искат тихичка сговорчива женица и домакиня.
Ерген е съвсем окей да няма прахосмукачка и моп вкъщи (реални случаи) и да се храни от топла витрина/тейкауей доставки, но обзаведе ли се с жена, тя вече е задължена с почистването и домашните манджи. Срещу какво? Баланс трябва да има и на претенциите за секси лелка с пухени чехли на ток и перлена огърлица, изцяло заета с домакинството, балансиращият елемент е мъж, който вади много пари; ако трябва, ще ги вади с работа от 7 до 00. Другото е просто смешно.

# 1 868
Криворазбраната еманципация, някоя суфражетка сигурно ще се обърне в гроба. Да сме наравно с мъжете, ама сме пропуснали те да са наравно с нас и не, съвсем не се оплаквам.

# 1 869
За мен е елементарно. Ако и двамата ходят на работа, носят приходи, ядат и цапат, значи и двамата участват в каквото там има да се прави битово. Виждаш мръсни чинии - оправяш ги. Виждаш сухо пране - сгъваш и прибираш. Виждаш трохи по масата - избърсваш я. Кое му е сложното, не знам. Защо някой трябва нещо да казва или да делегира? Кой на кого делегира? Има отговорник по битовите въпроси ли? Има някой сляп ли? Има някой с ограничени мозъчни възможности, който не може да се сети, че мръсното пране няма да отиде самО до пералнята и да си сложи препарат и да натисне копчето? Та, моля ви се, това и тригодишното ми вече отдавна го научи и самО си пуска дрехите като види, че му е пълен коша.

# 1 870
Еманципацията е криворазбрана само в определени мъжки глави. И понеже не им изнася реалното съдържание, се мъчат да убедят жените как последните ама сами са си поискали да са в такова кофти положение, което е твърде далеч от истината.

Мая, мързи ги. Елементарно е, да.

# 1 871
Не е само в мъжките глави, обаче. Смятам, че са десетилетия насаждани грешни представи И в женските глави. Жената героиня може всичко. Даже си мисля, че е в определени държави, но няма да дълбая в точно това.

# 1 872
Аз много се щадя от десетина години насам. Преди това ми се струваше, че всичко мога. Сега съм станала жена като от майтапа "Ни мога, ни знам" дето се базикаха с Кобилкина Simple Smile Скатавам се от всичко, от което мога. Не ми се ще да се гътна сравнително млада от умора и напрежение.

# 1 873
Тука не съм много съгласна. Жената айде не всичко, но огромната част може. Мен ме вълнува защо мъжете - като кавалери и физически по-силни - не се настървяват да я улеснят, поемайки уважителна част от 'всичкото', ами точно обратното - отстъпват и я оставят да се оправя сама. Даже имам известни наблюдения, които не претендирам да са представителни, но са достатъчно притеснителни - когато мъж тръгне да върши нещо, се оказва некадърен, некомпетентен и с две леви и трябва жената да мине след него, за да свърши нещото като хората

Последна редакция: сб, 18 мар 2023, 16:22 от Нарцùса

# 1 874
И това е насока, Нарциса. ММ не пуска прахосмукачка- имам робот, че охках как ми тежи голямата. Не мие чинии- пусках по някоя сълзичка, че ми изсъхва кожата на ръцете- миялна. Такива неща, не ме е срам да кажа, че каквото поискам, го получавам без упреци и натяквания. С две думи- накрая излиза, че идеята е негова и той е моят герой. Дружно сме доволни.
Подчертавам по темата- нямам мераци за някаква кариера, имам нужда от умения, които носят пари, имам нужда да се чувствам обезпечена, ако вземе да му хрумне да избяга от мен Simple Smile Толкова.

Общи условия

Активация на акаунт