Балансът между кариера и брак

• 47 290
  • 1 978
  •   1
Отговори
# 1 920
Моля модератор да премести последните мнения в правилната тема "Смешки от форума".

Подкрепям!

# 1 921
Фармацията била по-трудна от медицината...sure, sure. Това е толкова далеч от истината, ама айде.

# 1 922
Дренка, те са се е*авали с теб, да знаеш. Представям си как като си ги питала какво мислят да правят след като са учили 5-6 години медицина и са завършили с отличие, са те погледнали тъпо и са ти казали "оо нищо, аз завърших да дразня мъжа ми."

# 1 923
  • Пловдив
То единични случаи може и да има, аз вярвам, всичко има. На мен лично ми се видя пресилена думата "нагледали".

Ако Дренка не се е*ава с нас, де. Wink

# 1 924
  • France
Защото медицинското следване е тооолкова приятно и кратко, че само за натриване на носове става. Няма да изкарат някой две годишен дизайн... ох, така не съм се смяла от много време Joy

# 1 925
Мисля, че е крайно време да признаем истината: всяко постижение, всеки успех, всеки покорен връх за една жена е мотивиран само и единствено от желание да впечатли / натрие носа на някой мъж.
Спомнете си безсмъртните думи на Жана д'Арк: "Надявам се чичо Митьо от съседния вход да гледа!".

# 1 926
  • France
Мдам, ние сме просто функция от съществуването на Мъжа. Каквото и да правим, все е свързано с Него. Нали от Неговото ребро сме излезли 🤮

# 1 927
Това беше интересно наблюдение от Дренка.
Все бях срещала доказвания, но това е уникат.

# 1 928
Реброто било грешен превод, за това от кое точно е направена Ева има разни версии, може да е било просто генетичен материал. Спорът в библейски ли прерасна? Satisfied Тогава доста улеснява отговорът на изначалния въпрос, Адам и Ева са били перфектно семейство до момента в който не се е наложило единият от двойката да прави кариера като земеделец, след това другият, в случая Ева, просто губи влияние и остава на заден план.

Иначе от медицината най-трудното е латинския, а във фармацията е много повече. А и като погледнеш колко много медицински експерти има из интернета, като се появи някоя болест и всички разбират от нея още на втория ден. Но никой не знае с какво се лекува, пак защото фармацията не е така лесна за разбиране.

# 1 929
Мисля, че е крайно време да признаем истината: всяко постижение, всеки успех, всеки покорен връх за една жена е мотивиран само и единствено от желание да впечатли / натрие носа на някой мъж.
Спомнете си безсмъртните думи на Жана д'Арк: "Надявам се чичо Митьо от съседния вход да гледа!".
С глас се смея!
За да дразня чичо Митьо!

# 1 930
Реброто било грешен превод, за това от кое точно е направена Ева има разни версии, може да е било просто генетичен материал. Спорът в библейски ли прерасна? Satisfied Тогава доста улеснява отговорът на изначалния въпрос, Адам и Ева са били перфектно семейство до момента в който не се е наложило единият от двойката да прави кариера като земеделец, след това другият, в случая Ева, просто губи влияние и остава на заден план.

Иначе от медицината най-трудното е латинския, а във фармацията е много повече. А и като погледнеш колко много медицински експерти има из интернета, като се появи някоя болест и всички разбират от нея още на втория ден. Но никой не знае с какво се лекува, пак защото фармацията не е така лесна за разбиране.

Вторият параграф отива директно в смешките. Явно в Англия и САЩ медицина се учи значително по-лесно, защото не се учи латински.

# 1 931
  • France
Е, ако се върнем малко по-назад, в едни апокрифни текстове на кабалата се говори за Лилит, първата феминистка. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 1 932
Имало файда да си стара мома - не се състезаваш с мъжа си.
Между другото, транс жените също не искат да се състезават с мъже, затова си сменят пола.

# 1 933
Следя онлайн блогъри пишеще по темата мачйинство, тийнове и кариера/ работен баланс. Тази ми е една от любимите, с нещо ново от тези дни:

Скрит текст:
"Whitney Fleming Writes

I'm not the mom I thought I would be.

I always thought I'd be the mom who showed her girls they could have it all. I never thought I'd be the woman who left her job at the PR agency to help run the PTA. I never thought I'd be okay with my husband being the primary breadwinner, then starting my own business, then putting it on hold because my kids needed me, then growing it again.
I thought our family would always have dinner together and spend quality time on Sundays and tell each other everything. I never thought I'd be the mom who had all the kids at her house and bought the best junk food. I never thought I would be a sports and band mom driving my kids all over the countryside, eating meals out of plastic containers. I never thought I would be the parent who volunteered to chaperone 100 eighth graders on an orchestra field trip for a weekend or have the track team at my house for pasta dinners. I never thought my kid would shut down and freeze me out so coldly that I cried myself to sleep one night.
I thought that parenting would come easy to me, that wanting to have a good relationship with my girls meant I would have one. I never thought I'd be the mom who needed to talk to a therapist because I faced depression. I never thought I would be the mom who fought with her kid so much that she was ashamed. I never thought I would be the mom who worried about things like test scores, and what teams my kids made, and where they might attend college--even though they were only in sixth grade. I never thought I'd be the mom who had to fight these thoughts and remember to listen to my kid and my gut.
I wanted an open relationship with my daughters but thought that just meant they would always come to me with questions. I never thought I would be the mom who would tell her tween daughters what certain sexual positions were (in detail) because boys were chanting about it in gym class. I never thought I'd be the mom who would sit with her kids and watch movies my parents would never have allowed me to watch. I never thought I would be the mom who shared with her daughters that there was a time I drank too much and drove my car home or that I tried things that I regret or that there were men in my life who tried to force themselves on me.
I thought I'd be the mom with all the answers. I never thought I'd have to explain to my kids what to do in an active shooting situation or how to cover their drinks at a party or what may be signs that their friends are considering suicide. I didn't know that a 4x6 phone would dominate their time and impact their moods and have the greatest influence on their behavior. I never thought they would come to me with issues I couldn't even fathom at their age.
I am both a traditional homemaker and a radical feminist. I am both a model of long-term achievement coupled with a million daily failures. I am exactly who I want to be, yet I still wonder what to do when I grow up. I have everything I ever dreamed about yet never knew I wanted.
I'm not the mom I thought I would be, the one I envisioned in my head so many years ago when I dreamt of having children. The picture-perfect images are gone, the preconceived notions have flown out the window. I realized that parenting is a long game, like chess, yet many of us are playing checkers.
I parent so differently than my own mother, yet yearn for an equally close relationship with my daughters. I want my kids to reach for the stars but I am okay with them seeking out an ordinary life. I am a traditional mother who parents untraditionally.
I'm not the mom I thought I would be.
I'm so much better.  I'm exactly the one my kids need.
I bet you are, too, in whatever beautiful ways you do it.
xoox,
Whitney Fleming Writes"

Не съм майката, която си мислех, че ще бъда.[/b]
Винаги съм мислила, че ще бъда майката, която ще покаже на своите момичета, че могат да имат всичко. Никога не съм мислила, че ще бъда жената, която напусна работата си в PR агенцията, за да помогне в управлението на PTA. Никога не съм мислила, че ще се оправя съпругът ми да бъде основният изкарващ прехраната, след това да започна собствен бизнес, след това да го задържа, защото децата ми имаха нужда от мен, след което да го развивам отново.
Мислех, че нашето семейство винаги ще вечеря заедно и ще прекарва качествено време в неделя и ще си разказва всичко. Никога не съм мислила, че ще бъда майката, която има всички деца в къщата си и купува най-добрата нездравословна храна. Никога не съм мислила, че ще бъда спортистка и майка, караща децата си из цялата провинция, ядейки храна от пластмасови контейнери. Никога не съм мислил, че ще бъда родителят, който доброволно ще придружава 100 осмокласници на екскурзия с оркестър за един уикенд или ще накарам екипа на атлетиката в дома ми за вечери с паста. Никога не съм предполагал, че детето ми ще се затвори и ще ме смрази толкова студено, че се разплаках, за да заспя една нощ.
Мислех, че родителството ще ми бъде лесно, че желанието да имам добри отношения с момичетата си означава, че ще имам такива. Никога не съм мислила, че ще бъда майката, която трябва да говори с терапевт, защото се сблъсках с депресия. Никога не съм мислила, че ще бъда майката, която се кара с детето си толкова много, че се срамува. Никога не съм мислила, че ще бъда майката, която се тревожи за неща като резултатите от тестовете и какви отбори правят децата ми и къде може да учат в колеж - въпреки че бяха само в шести клас. Никога не съм мислила, че ще бъда майката, която трябва да се бори с тези мисли и да не забравя да слуша детето си и вътрешността си.
Исках открита връзка с дъщерите си, но си помислих, че това просто означаваше, че винаги ще идват при мен с въпроси. Никога не съм мислила, че ще бъда майката, която ще каже на своите дъщери от възрастен период какви са определени сексуални пози (подробно), защото момчетата пееха за това в часовете по фитнес. Никога не съм мислила, че ще бъда майката, която ще седи с децата си и ще гледа филми, които родителите ми никога не биха ми позволили да гледам. Никога не съм мислила, че ще бъда майката, която споделя с дъщерите си, че е имало време, когато съм пила твърде много и съм карала колата си вкъщи или че съм опитвала неща, за които съжалявам, или че е имало мъже в живота ми, които са се опитвали да ми се налагат .
Мислех, че ще бъда майката с всички отговори. Никога не съм мислил, че ще трябва да обяснявам на децата си какво да правят в ситуация на активна стрелба или как да покриват напитките си на парти или какви може да са признаци, че техните приятели обмислят самоубийство. Не знаех, че телефон 4x6 ще доминира времето им и ще повлияе на настроението им и ще има най-голямо влияние върху поведението им. Никога не съм предполагал, че ще дойдат при мен с проблеми, които дори не мога да проумея на тяхната възраст.
Аз съм едновременно традиционна домакиня и радикална феминистка. И двамата съм модел на дългосрочни постижения, съчетани с милиони ежедневни провали. Аз съм точно това, което искам да бъда, но все още се чудя какво да правя, когато порасна. Имам всичко, за което някога съм мечтал, но никога не съм знаел, че искам.
Не съм майката, която си мислех, че ще бъда, тази, която си представях в главата си преди толкова много години, когато мечтаех да имам деца. Перфектните изображения са изчезнали, предубежденията са излетели през прозореца. Разбрах, че родителството е дълга игра, като шаха, но много от нас играят дама.
Възпитавам толкова различно от собствената си майка, но копнея за еднакво близки отношения с дъщерите си. Искам децата ми да стигнат до звездите, но съм съгласен те да търсят обикновен живот. Аз съм традиционна майка, която родителства нетрадиционно.
Не съм майката, която си мислех, че ще бъда.
Толкова съм по-добре. Аз съм точно този, от който децата ми се нуждаят.
Обзалагам се, че и вие сте, по какъвто и красив начин да го правите.

Последна редакция: пн, 20 мар 2023, 19:42 от Анонимен

# 1 934
Дренка, те са се е*авали с теб, да знаеш. Представям си как като си ги питала какво мислят да правят след като са учили 5-6 години медицина и са завършили с отличие, са те погледнали тъпо и са ти казали "оо нищо, аз завърших да дразня мъжа ми."

Ебават се, ама не с мене Wink
Фармацията е голямо разочарование, така или иначе, и без това се чудим какво да ги правим, след като разберат какво е да си аптечен фармацевт, тръгнал да учи за пари.

Общи условия

Активация на акаунт