Балансът между кариера и брак

• 47 292
  • 1 978
  •   1
Отговори
# 1 905
Според мен, няма значение какъв е балансът, стига да е баланс, тоест някакво устойчиво положение, от което и двамата да са доволни.
Напълно се съгласявам с Аида, че амбициозни-неамбициозни-включващи се в домакинството-невключващи се, всичко е без значение и няма правила, освен едно - и на двамата положението да им харесва.
А ако не им харесва, да поработят над връзката / брака, докато не започнат да го харесват.

Джерами, не винаги едното е за сметка на другото. Ако за мен домакинстването не ми е важно, а само кариерата (или обратното), то едното не е за сметка на другото, а си ми е тамън, и ще съм си доволна. Не може някой да казва на всички други коя е равновесната и правилна точка, всички сами си решават. Което на един му е точно и идеално, друг от това бяга с писъци.

# 1 906
Ха здравейте след уикенда! Аз отговарям оттам, докъдето стигнах в петък.

Какво клише!
- Е, жена ми не е поискала, не е започнала да се самоусъвършенства и да гради кариера.
- Ще запиша медицина.
- Ти луда ли си? Има курс по грънчарство всяка първа сряда на месеца в съседната сграда, запиши се там.
По-нелепа идея май не бях чувал наскоро, но ей така за майтап попитах жена ми уикенда дали е мислила за друга кариера, например медицина, и тя попита - имаш предвид едно време като бях студентка, или сега, и майтапиш ли се ако е сега?
Дъщеря си бих насърчил, разбира се, да учи медицина ако това я влече. Не само насърчил, а и подкрепил както трябва да направи един баща - като я издържам докато следва.
Жена ми си е избрала попрището още преди да я познавам и си се развива в него, според темпото, което желае. Но ти ако искаш, защо пък на 36 да не тръгнеш да учиш медицина - щом мъжът ти "те подкрепя" - каквото и да значи това в такава ситуация.
---------------------------------------------------

Работя много над 8 часа на ден, понякога стигам и до 12-14 часа, като редовно си нося работата вкъщи. Без да броя командировките и курсовете, които посещавам. Но пък в нашето семейство е важно всеки да драпа нагоре и да се развиваме. За общото ни благосъстояние.
Въпросът беше в 3 части, а именно:
1. По колко часа на ден работиш над кариерата си
2. Докъде стигна в нея, след толкова усилия
3. Колко деца отгледа паралелно с нея
Ти отговори на първата, благодаря за което, но ако искаш да говориш по темата за баланса кариера-семейство би трябвало да се изкажеш и по другите две.
-------------------------------------

И следващото - става ясно, че децата са само нейните и ти участие в гледането им не искаш да вземаш, ако тя евентуално ще прави кариера.
Много интересно. Децата са нейните и ти няма да ѝ ги гледаш, няма да ѝ вършиш домакинската работа, щото нали и тя е нейна...
После като кажа, че често се чудя за какво ми е мъж, щото и около мен така се разсъждава, се сърдят...

Ако си в съдебната зала, може ако щеш да защитаваш убиец или да наклепаш невинен - според това кой ти плаща хонорара.
Аз обаче пропускам тези пледоарии, защото добре помня какво написах, а именно:
Оставям я на други мъже, има сигурно и по-широко скроени от мен, които биха се съгласили да й готвят и перат и да й гледат децата. Особено ако не умеят сами да изкарват пари, хем ще си паснат идеално.
Нямам предвид да оставя жена си с децата на друг, а че въобще нямаше да ми е станала жена ако беше такава.
Тоест, местоимението "ѝ" означава точно, че децата щяха да си само нейни, а не мои, защото нямаше да съм се оженил за нея, ако беше казала че възнамерява да работи по 12ч вместо да си гледа децата, когато ги роди. Така че щеше да ги роди от някой друг мъж, и нямаше да ги гледам аз.
Ако и сега не съм ясен, вероятно трябва да започна и аз втора кариера право, за да се науча да се изразявам.

Оф, дотук ми стигат силите да отговарям, че само едно кафе съм изпил засега.
Но по-натам ще прочета какви други злодейства съм извършил.

Последна редакция: пн, 20 мар 2023, 10:03 от chris78

# 1 907
  • Столичанин ама не в повече :D
jerami, тези които плащат всичко, но не обръщат внимание на съпругата и децата си, обикновено си имат любовници, така че оплакванията не са неоснователни.
Мне, в случая просто човекът е и винаги е бил работохолик, въпреки, че от години няма нужда да работи по толкова. Еми той винаги е бил такъв, ама жената го е избрала пък сега недоволства, че не е романтичен и тъй нататък (сега се сещам за един 14 февруари как аз го подкокоросах да и вземе торта и цвете, че иначе нямаше и да се сети Smile ).

# 1 908
Нагледахме се на 40 годишни, късно избрали фармация/медицина, и завършили с отличие даже. Нямало било обаче да практикуват, то така само да се докажели на мъжете си. Айде моля, обществото няма нужда от подобни, особено на държавна издръжка изучени.

# 1 909
  • София
Абе Крис, разбрахме, че жена ти не иска, въпросът беше теоретичен - ако искаше Wink Иначе определено си направил добър избор, та не се налага да отговаряш и в реала. Дано не се присети и в бъдеще, че човек започва с едни кризи и преосмисляния, като започне да удря едни възрасти Wink

# 1 910
Аз съм на 35+ и сега завършвам второ образование защото първото не ми е признато в държавата, в която живея.
Никога не е късно, стига наистина да го практикуваш като го завършиш. Ако целта ти е обаче само да натриеш носа на мъжа си, то наистина няма смисъл.

# 1 911
Да, бе, медицина за натриване на носа, когато има 1000 по-приятни и мързеливи начина. Кой се хваща на тая въдица Joy

# 1 912
Не иде реч за натриване, а за доказване. Не е едно и също.

# 1 913
И какво доказват? Че са непрактични ли, за какво го правят? Нещо не чатвам идеята.

# 1 914
Медицината е за хора, които имат желание да учат точно това и го усещат като призвание. Абсолютно безпредметно е да трошиш едни пари, а после дори да не практикуваш. И ми е трудно да повярвам, че някой ще тръгне да се доказва баш с медицина. Те тези, които са се сетили късно да се доказват, ще намерят нещо по-лесно. Едва ли ще имат капацитета за повече.

# 1 915
  • Пловдив
Нагледахме се на 40 годишни, късно избрали фармация/медицина, и завършили с отличие даже. Нямало било обаче да практикуват, то така само да се докажели на мъжете си. Айде моля, обществото няма нужда от подобни, особено на държавна издръжка изучени.
Колко броя такива си видяла, че чак да си се нагледала?
Аз впечатления нямам, ама човек обикновено, предполагам, учи медицина, за да я практикува, не за всеки случай.

# 1 916
  • София
Абе то медицина доста лесно се изкарвала значи, че и с отличен, щом отегчени домакини са тръгнали с нея да се доказват пред мъжлетата Joy

# 1 917
Достатъчно, за да го споделям. Такава ми е средата - и даскалска.
Simple Smile

# 1 918
Медицината не е чак толкова трудна, виж фармацията вече е сложна работа. То се вижда по резултатите, лекарски грешки бол. И защо да се трошат пари, нали образованието у нас е безплатно? Пък студентският живот направо безценен 😁Спокойно една скучаеща съпруга може да се запише да учи заради купона, да живне малко.

# 1 919
Моля модератор да премести последните мнения в правилната тема "Смешки от форума".

Общи условия

Активация на акаунт