Балансът между кариера и брак

• 47 296
  • 1 978
  •   1
Отговори
# 1 890
Именно, купуват, когато става дума за собственото им благополучие. Но за жената няма да се сетят. Например, сам мъж няма да купи съдомиялна, защото взима тейкауей с еднократни съдове и прибори. Женен мъж с две деца няма да купи съдомиялна, защото жената мие чиниите и даже ще я пита какъв е проблемът, след като отнема само 10 мин след хранене, а съдомиялната и без това пак ще мие 30 мин дневно на бърза програма.
Миялната отдавна не е лукс а необходимост. ММ беше ерген и си имаше и миялна и сушилня. Като види нещо, което би улеснило някакви дейности в къщи ( не мъжка или женска работа) се купува уредчето.

Чудя се къде сте ги намерили тези мъже?

# 1 891
Ще ти кажа- видях, харесах, пробвах, наблюдавах, мой си е. Съвсем съзнателно си го избрах за съпруг. Прането и миенето не са единствените ми критерии, за другите- не отговарям.
Именно, купуват, когато става дума за собственото им благополучие. Но за жената няма да се сетят. Например, сам мъж няма да купи съдомиялна, защото взима тейкауей с еднократни съдове и прибори. Женен мъж с две деца няма да купи съдомиялна, защото жената мие чиниите и даже ще я пита какъв е проблемът, след като отнема само 10 мин след хранене, а съдомиялната и без това пак ще мие 30 мин дневно на бърза програма.
Миялната отдавна не е лукс а необходимост. ММ беше ерген и си имаше и миялна и сушилня. Като види нещо, което би улеснило някакви дейности в къщи ( не мъжка или женска работа) се купува уредчето.

# 1 892
Ще се изненадаш много. Издънки на военни, учители, инженери, лекари са това, не бай Иван с осми клас, син на бай Пенчо с втори и леля Мима с шивашки техникум.
Писала съм по темите, това са няколко поредни поколения на златното синче - гледано под похлупак, разглезено, а ако е и по-малкото дете и има поне една голяма сестра, става ужас - кака, мама и чифт баби го обгрижват и то израства в пълно неведение за копчетата на модерните уреди и възможността мъж да готви, без да е шеф на Мишлен. Живее с мисълта то ако се наложи... и така се случва (а и той сам си го извърта - я не става момата, я не го уважава, я някой друг проблем задължително у някого другиго, не и у нашият мамин сладък), че лично на него никога не му се налага, все някой друг свършва мръсната и скучна работа.

Последна редакция: сб, 18 мар 2023, 22:12 от Нарцùса

# 1 893
То пък колко бетон да излее мъж в живота си?
Не, че нещо, но едно време, когато се извършваше ръчно ( по детски спомени), жената цялата бригада изхранваше ( демек над казана)
Сега е лесно..Wink

Никога мъж няма да си признае, че не, че не може да се справя с битовизмите, а просто му е досадно.
Делегира ги с " извинения или гръмки приказки" както съфорумците. Предимно мъже около моя набор. Младите са активно участващи в семействата си.

# 1 894
Ми не знам, според мен не е чак толкова до възраст, а до умствен капацитет, за да разбереш, че никой не ти е длъжен, независимо колко кинти изкарваш и какво точно работиш. Според свободното време, все ще се намери нещо, при добро желание.

# 1 895
Когато в едно семейство и двамата работят, тогава е напълно редно и нормално и двамата да се занимават с домакинската работа. Никой няма да се счупи да пусне прахосмукачка, да изхвърли боклука, да сготви. А и нищо от това не е ядрена физика. Няма мъжка или женска работа - всеки може да свърши всичко у дома. А ако семейството има достатъчно средства и място вкъщи, тогава се купуват допълнителни уреди, които да улесняват живота. Точка.

# 1 896
Да, така е ,но всъщност всяко семейство е изградило своята формула. За някои мъже  има женска- домакинска работа и мъжка.
Важното е да се разбират.
И аз мисля, че младите мъже, повече се включват в помощ на жените си и участват активно в чистене и готвене.
Виж, моя и след 20 години си мисли,че  от прахосмукачката ще го хване токов удар.

# 1 897
  • Столичанин ама не в повече :D
Джерами, пак не си разбрал.
Жените не искат мъже домакини. Искат мъже. Просто мъже. Подкрепа и рамо. Поне аз, хайде да говоря за себе си. Как ще си разпределят задълженията, как ще се напаснат в семейството, това си е тяхна работа. Но да не абдикира този мъж от семейството си, от жена си и от децата си.
Може да гради кариера, може и да не е амбициозен, няма значение. Въпросът е да си паснат с жената и в тяхното семейство да има синхрон и баланс.
Крис говори за нейните деца. За какво говорим.... Те са се появили от непорочното зачатие може би. Айде стига. Ти нямаш деца, може и ти така да разсъждаваш, ама той има две доколкото разбрах. Не можеш да говориш за нейните деца бе, не можеш!
Всъщност не знам дали да ти отговарям ама айде, нали ти сама си казвала, че си на издръжка на мъжа ти и това било нормално щот си му жена (или нещо подобно)? Е това не се ли брои за подкрепа и рамо? Вие жените наистина ли не разбирате, че в тоя живот човек винаги избира нещо за сметка на друго, айде ще си позволя и аз да дам примери, имам едно близко семейство, дето мъжът гради кариера и собствен бизнес и жена му се оплаква, че не и обръща внимание на нея и децата и разбира се на домакинството, но пък за сметка на това всичко и е осигурено, да и тя работи, ама явно недостатъчно за нейния стандарт, защото той плаща всички сметки храни и т.н.

# 1 898
  • France
За мен най-големият проблем е когато само един от партньорите е намерил баланс. Тогава за другият ще е много трудно.

Скрит текст:
колко жалко, тъкмо стана интересно и всичко са замели Stuck Out Tongue Winking Eye

# 1 899
темата е за баланса, не за бетона

# 1 900
За мен най-големият проблем е когато само един от партньорите е намерил баланс. Тогава за другият ще е много трудно.

Скрит текст:
колко жалко, тъкмо стана интересно и всичко са замели Stuck Out Tongue Winking Eye
Именно, би трябвало и двамата да балансират задължения, отговорности и възможности за напредване в кариерата. Иначе все ще има неудовлетворение и чувство на пропилени възможности.

# 1 901
jerami, тези които плащат всичко, но не обръщат внимание на съпругата и децата си, обикновено си имат любовници, така че оплакванията не са неоснователни.

# 1 902
  • Далечният изток
Джерами, пак не си разбрал.
Жените не искат мъже домакини. Искат мъже. Просто мъже. Подкрепа и рамо. Поне аз, хайде да говоря за себе си. Как ще си разпределят задълженията, как ще се напаснат в семейството, това си е тяхна работа. Но да не абдикира този мъж от семейството си, от жена си и от децата си.
Може да гради кариера, може и да не е амбициозен, няма значение. Въпросът е да си паснат с жената и в тяхното семейство да има синхрон и баланс.
Крис говори за нейните деца. За какво говорим.... Те са се появили от непорочното зачатие може би. Айде стига. Ти нямаш деца, може и ти така да разсъждаваш, ама той има две доколкото разбрах. Не можеш да говориш за нейните деца бе, не можеш!
Всъщност не знам дали да ти отговарям ама айде, нали ти сама си казвала, че си на издръжка на мъжа ти и това било нормално щот си му жена (или нещо подобно)? Е това не се ли брои за подкрепа и рамо? Вие жените наистина ли не разбирате, че в тоя живот човек винаги избира нещо за сметка на друго, айде ще си позволя и аз да дам примери, имам едно близко семейство, дето мъжът гради кариера и собствен бизнес и жена му се оплаква, че не и обръща внимание на нея и децата и разбира се на домакинството, но пък за сметка на това всичко и е осигурено, да и тя работи, ама явно недостатъчно за нейния стандарт, защото той плаща всички сметки храни и т.н.

Аз колко пъти в този форум трябва да напиша, че не съм пример за нормален семеен живот?!
Всъщност и още нещо мога да напиша, последната година, година и половина, слава богу имам достатъчно работа и изкарвам достатъчно от работата си, за да нямам нужда някой да ме издържа, нищо че неговият доход е около 5 пъти повече от моя. Плюс това аз внимание не търся. На този етап въобще не ме интересува мъжът ми дали ще е вкъщи или на работа, или за риба, или някъде другаде... Нито имаме малки деца, за които е нужно да се грижим, нито държа да ми готви или да ми пере.
Оф, аз пък не съм и омъжена...

# 1 903
Krist, това което споделяш не е за хвалба. Не разбирам защо е този театър, вместо да кажеш какво е нужно, за да е спретнат дома.
Идеята за "герой" ми е по-близка, но в живота ми да съм срещнала 1-2 мъже, за които с чисто сърце да кажа:"да, такива са". За съжаление, не са били свободни.
Тоест - нищо не можеш да кажеш, освен “чуждата кокошка е патка”.

# 1 904
Май се оказва, че най-добре е мъжът да има добър баланс между кариера и брак, а за жената всякакви вариянти са позволени стига първото условие да е изпълнено 😁

Общи условия

Активация на акаунт