Балансът между кариера и брак

• 47 626
  • 1 978
  •   1
Отговори
# 1 335
Дрен, не се прави на ощипана в майкиното жилище.
Щеше да видиш бел ден, ама друг път.

Ха дано, ама надали.

# 1 336
  • София
И само не го дели с доведената, дето ни си гледала, ни възпитавала. Нали? Wink

# 1 337
Моите биологични  са с гръб от мама, тя - с гръб от тате и жена му (моя милост). Търси му равното, щом те влече.
Да се самоцитирам или сама ще влезеш в контекста?

# 1 338
  • София
Гърбове да има Wink

# 1 339
Живота е многолик и няма универсално решение или правилно за всички.Освен това има влияние на семейството.В нашето семейство и баб ми и майка ми и аз ,работим отрано и на пълен работен ден.
Това съм видяла и така съм научена ,че е правибно.
Въпроса е,жените да имат избор.Дали искат да си стоят в къщи с децата,или да работят и какво.Аз такъв избор не съм имала,защото семейството трябва да се издържа.
Но дългогодишнота гледане на деца не ме влече.
Мис е положила неимоверни грижи за дъщеря си,доже е подбрала професия подходяща за това.Интересно ми е как гледа на въпроса,дъщерята,която от сега прави роботи,и сигурно ще учи в престижен университет,след завършването му да остане в къщи 10 години да гледа деца?

# 1 340
да се говори за кариера при 10 годишни дупки в CVто ми се вижда твърде оптимистично. Освен ако не ги раждат тея деца на по 18.
Какви дупки в СВ-то - някоя жена слага си ги въобще? На жена ми ако й видиш линкд-ина пише примерно: от 2009 до 2014 - проджект мениджър в еди-коя си фирма. А от 2010 до 2012 е била майчинство. Всичките ми колежки в офиса са така - СВ-то си върви без прекъсване, стажът ти си се води, даже натрупваш 60 дни отпуска. Сега една жена от екипа ми се връща от майчинство и ме пита да си вземе ли наведнъж 3 месеца отпуска, или да почне с натрупани 54 дни - казах й да си ги вземе и тогава да се връща, инак как ще ги изчисти ако трябва да работи нормално?

Гледам също някой беше писал, че масово си пускат болничен от 4-5 месец бременност - при нас това също е масово. Доктора им бил предписал да лежат - сигурно при някои се налага, другите може и да минават с една почерпка. Имам няколко приятели доктори - при единия като минах наскоро през кабинета му, отвори човека шкафа да ме черпи нещо, пълно догоре с бутилки Джак Даниелс, бонбони Линдт и какво ли не. Викам му за какво ги държиш тия неща толкоз - ми носят хората, вика, кой иска болничен, кой друго нещо...

# 1 341
Тук не говорим за платеното майчинство,което в България е най-дългото в Европа.Естествено,че ще си гледат децата до 2 ,че и до 3 години ,ако могат и искат.
Говорим си по темата за дългогодишно гледане на деца,и как се отразява на кариерата и живота.

# 1 342
Те не ги пишат в резюмето, но като липсваш 2-3 месеца от работа, напр си мроджект мениджър и клиентите свикват да работят с други. Връщаш се след 2-3 години и се оказва, че бизнеса те е изхвърлил и местото ти е заето, за теб няма проекти. Тогава какво?

# 1 343
Намираш друго място и други проекти.През тези две-три години,можеше и да са те уволнили,примерно.Сега с дистанционната работа има много възможности да не прекъсваш изцяло връзката със сферата в която работиш.

# 1 344
Намираш друго място и други проекти.През тези две-три години,можеше и да са те уволнили,примерно.Сега с дистанционната работа има много възможности да не прекъсваш изцяло връзката със сферата в която работиш.
И те другите ряпа ядат. Не схващат, че си бил майчинство. А пък индустрията не е толкова голяма и хората се знаят.
Много лесно, за човек, който не го е правил.
За тези , които са го направили идват нови 10 години драпане, за да стигнеш до нивото от което си отпаднал.

# 1 345
  • France
Нали знаеш, че шефовете, които те наемат, удрят един телефон на колегите си. И става още по-лошо - хващат те в лъжа.

Последна редакция: пн, 13 мар 2023, 10:17 от Philomena

# 1 346
Не съм съгласна с вас. Мястото на майката се пази и тя може да се върне на същото работно място. Малко са жените, които напускат без да са намерили друго място преди това.
И това, че не е написала че е майчинство не е лъжа, защото й се води трудов стаж. Дори не е длъжна да го прави. Не е длъжна изобщо да информира, че има деца. И това ли е лъжа?

# 1 347
Покажи ми, моля, едно СВ на жена, която е ползвала отпуск по майчинство и си го е отбелязала там като прекъсване на стажа, и след това започване наново в същата фирма на същата позиция. Аз досега не съм виждал, а като се случи да наемам човек преглеждам десетки СВ-та. И на никого не съм звънял да питам абе тая жена била ли е някога майчинство. Нито пък на интервю имам право да им задавам въпрос имат ли деца, мислят ли да имат, или нещо подобно - политика на фирмата (и не само на моята).

# 1 348
Моята шефка се върна на работа 4 месеца след като роди. Друга моя шефка се върна 6 месеца след раждането.
Ако не искаш да са ти наели постоянен заместник защото си отсъствала 2-3 години нямаш избор освен да се върнеш.

# 1 349
  • France
Криско, освен трите имена, да ти дам ли и ключа от квартирата, където си държа парите (по Остап Бендер)

Последна редакция: пн, 13 мар 2023, 10:18 от Philomena

Общи условия

Активация на акаунт