Балансът между кариера и брак

• 47 673
  • 1 978
  •   1
Отговори
# 1 275
Понеже имам 4 деца, вече за всеки труден период просто си казвам (даже с усмивка): "И това ще  мине." Само да са здрави, проявите на характер не ме плашат вече. Ужасно са различни децата и всяко има с какво да те изненада. Явно ролята на родителя е да запази спокойствие и да не се побърка междувременно.

# 1 276
И при нас в бебешко-детския период не е било цветя и рози, но ако можех бих го издържал още десет пъти, само да можеше да ми спести половината от шибания им пуберитет.

# 1 277
  • France
Ами така е като забраниха детския труд. Пуснеш го на 5-6 да тика колички в мината като в Жерминал и вечер няма да има сили и да се наяде. Пубертет ли? Амаха!

# 1 278
О, Аида, и аз така се стреснах, като видях едно да бие майка си. Казах си: "Ама какво ще излезе от това дете!" А сега е приятелче на мойто, и ми се струва, че е кротко и услужливо дете, онзи период явно е минал. А, да, момиче е детето.

# 1 279
И аз имам дете, което ако ми беше единствено, щях да съм сигурна, че другите родители не са в ред и щях да се чудя защо се оплакват от нещо? Ама другите три ме връщат на земята и ми напомнят, че не трябва да се самозабравям.

Също така понеже големият ми син не боледуваше като малък, понякога ми минаваше глупавата мисъл "Как така някои деца пият антибиотик през месец?". Е, след време родих малкия и съдбата ми го върна тъпкано, да видя какво е и да не се чудя.

По тази причина не коментирам излишно децата и ситуациите на другите хора. Знам, че може да ме застигне после и да видя как е Simple Smile

# 1 280
За пубертета нали имаше предложение да се пращат au-pairing преди 10тина страници. С един куршум кусур зайци.

# 1 281
Определено пубертета е по-сложният, пред бебешкия.

Всяка фаза на развитие на детето си идва с нейни специфики и трудности.
 Но е факт, че когато децата поотраснат повечето жени се връщат на пълноправен работен ден и наваксват тогава изсотаването от мъжете, заради годините сървиз на дома и децата. Е, поне докато не започнат грижите по възрастни родители...

# 1 282
Какво имаш предвид, да пораснат децата, за каква възраст става въпрос? Защото да се говори за кариера при 10 годишни дупки в CVто ми се вижда твърде оптимистично. Освен ако не ги раждат тея деца на по 18. Иначе работа естествено ще се намери.

# 1 283
Определено пубертета е по-сложният, пред бебешкия.

Всяка фаза на развитие на детето си идва с нейни специфики и трудности.
 Но е факт, че когато децата поотраснат повечето жени се връщат на пълноправен работен ден и наваксват тогава изсотаването от мъжете, заради годините сървиз на дома и децата. Е, поне докато не започнат грижите по възрастни родители...
Много генерализиране и общи приказки.

Карма, то и 5 годишно изоставане не винаги може да се навакса. Както и да е.
За мен постигането на баланс е свързано с ясна подредба на приоритетите. Имах възможност да бъда достатъчно време в майчинство, имах възможност да напредна и професионално, малко по-късно. Късмет, но и достатъчно усилия.

# 1 284
Еее мами,аз винаги съм мислила и планирала да имам само едно дете. За повече си знам, че нямам капацитет, въпреки че професионално работя с деца. То може и затова дае,знам ли Joy
Да ме бие, никога не съм позволявала. "Арестувам" ръчичката или краченцето веднага. Няма такъв филм! Границите трябва да се спазват, независимо от възрастта.

# 1 285
  • France
Все по-малко часове и качествено време се прекарват между родители и дете. Средното е по половин час сутрин и 2 часа на вечер, които са заети и с други дейности и не са качествено врече.
Да се върна малко назад.
Всъщност това са минимум 2 часа и половина или около ⅓ от будното време на детето. Хич не е малко. Да не се забравя, че през останалите ⅔ то не рони самотно сълзи, чакайки родителите си, а има занимания с други същества на своята възраст.
Спомнете си как ни наказваха като малки - да си стоим вкъщи при родителите ни, а не да излезем на улицата с Гошко/Тошко и сие. Когато се съберете няколко приятелски семейства какво става? Децата изчезват спонтанно нанякъде и обикновено се появяват само за да откраднат нещо от масата. Славчо, миличкият ми той, е петимен за контакт с други деца. Скучае с мен. Първото, което казва като се събуди от сиестата е "шеше Гиги" (да вземем брат му). А ако е още рано отива до вратата и ми заповядва "ади" (хайде). И то при положение, че се сгъвам на 4 да му уйдисвам.

# 1 286
  • Наблизо
Така е Фило..Моето дете умира да ходи на училище.А колко напредна там,нямам думи.
Аз си го гледах,после беше на гледачка-само две деца..Супер му беше,на мен също …но като тръгна на училище и първо беше супер трудно,а сега дръпна като ракета..
Иначе аз бях по кариерата преди,но като родих и всичко ми се промени.Сега гледам да ми е спокойно и да мога да съм до детето .

# 1 287
  • София
Вкъщи пубертета е забранен.
И Котката е наясно.

# 1 288
  • France
Вкъщи пубертета е забранен.
И Котката е наясно.
Тебе съм те признала отдавна.

# 1 289
То и зависи какво се разбира под кариера, ако е мениджмънт на хора и проекти е едно, ако е професионално удоволетворение, е друго. Едното се базира на съровнование с другите - да управляваш, нещо си, а то може и да не е много удоволетворително и да не ти пасва точно на личните разбирания. Аз примерно маркетинг, продажби и пр, няма как да са ми интересни. Другото е, ако работиш, защото ти е интересно, намираш го за призвание. Често такива са науки, изкуства и др. Понякога, но не винаги, има припокриване.

Напоследък пък няколко жени, политически лидери отстъпиха от отговорни дръжности (Ардърн и Стърджън) - не на всеки му се занимава да оправя проблеми, създадени от други. И нито една от двете, не бяха неуспешни, напротив.

Никога обаче не съм разбирала идеята, че има само един влак, и че трябва да го гониш на всяка цена. Живеем в много динамичен свят и много неща са възможни. Хубавото е че тенденцията е diversity като цяло и мисля, че е крайно време различните опции и комбинации от опции да се оценяват еднакво. А не само базирано на обществените норми на момента.

Общи условия

Активация на акаунт