Балансът между кариера и брак

• 47 695
  • 1 978
  •   1
Отговори
# 1 350
Иначе по въпроса за децата - доста често си питат. Даже и в чужди фирми. Не било политика, друг път.

# 1 351
  • София
В CV-то може да покриеш дупката, но загубата на опит и рутина няма как. И работодателите го усещат - може да са търпеливи, но определено се отразява. И не само загубеното време, но и това, че майката е много по-натоварена вкъщи, изморена и разсеяна, също се отразява на работата.

# 1 352
  • France
Аз съм виждала CV на мъж с отпуск по бащинство. Година и нещо беше.

Лъвица, именно.

# 1 353
Моята шефка се върна на работа 4 месеца след като роди. Друга моя шефка се върна 6 месеца след раждането.
Ако не искаш да са ти наели постоянен заместник защото си отсъствала 2-3 години нямаш избор освен да се върнеш.
Ами накарала е мъжа си да си вземе бащинство, или е наела бавачка и си е купила помпа за кърма.
Това му се вика "баланс между кариера и семейство".
Но който иска да е голям шеф и да прави голяма кариера - предполагам трябва да прави някои трудни избори.
Нито аз, нито жена ми, както съм писал, имаме велики кариери.

# 1 354
Ще рече човек, че тука проджект мениджър до шеф мениджър до млад меринджей се наредили... Голяма драма за две години майчинство.. пък това да си зарежеш бебето на 4-5 месеца, за да се върнеш на работа, хич няма да коментирам Rolling Eyes то все пак не е задължително да се ражда, нали..

# 1 355
  • София
Няма драма, просто реалност. Когато жената поема цялата тежест на майчинството, това повлиява негативно на кариерата й, освен че я прави и финансово уязвима и зависима от мъжа.

# 1 356
  • France
Да ти кажа, не е голяма работа да си шеф на проект. И аз бях. Има още много нагоре по стълбицата. Шеф на агенция, CEO...

# 1 357
Човек като има желание и вярва в себе си, подплатено с умения натрупани от предишен опит-работа има, ако ще и години да не си работил. Аз реших, че ми трябва “стабилна” работа след години почивка и за седмица си намерих доста прилична такава, на мениджърска позиция, без предишен опит на такава, в малък град, без връзки, по традиционния начин с интервю.
И бях  пълна с енергия и ентусиазъм да уча в движение (по нощите и след работа) и да работя с пълен капацитет, което и мен самата изненада приятно.
Въпрос на приоритети и баланс кога, колко, къде и защо..

# 1 358
Човек като има желание и вярва в себе си, подплатено с умения натрупани от предишен опит-работа има, ако ще и години да не си работил. Аз реших, че ми трябва “стабилна” работа след години почивка и за седмица си намерих доста прилична такава, на мениджърска позиция, без предишен опит на такава, в малък град, без връзки, по традиционния начин с интервю.
И бях  пълна с енергия и ентусиазъм да уча в движение (по нощите и след работа) и да работя с пълен капацитет, което и мен самата изненада приятно.
Въпрос на приоритети и баланс кога, колко, къде и защо..

Т.е. си имала подкрепата на другия родител, който е поел детето\децата и поне част от домакинството, за да имаш възможност за учене след работа и през нощта. Това е много добре.

# 1 359
  • France
Постове като на Анонимис ми дават надежда. Направо са като помада за сърцето. Все си казвам, че и аз мога да изкарам някакъв голям късмет. Ето, има хора, които и от тотото печелят.

# 1 360
Много тъжно, ако независимостта на жената се крепи на едната и заплата. 
 Ако в семейството си не се чувствам свободна и спокойна, къде?

# 1 361
Да си началник от ниско ниво е най нае***та работа, хем всички те дърпат в различни посоки, хем не зависи много от тебе, обаче провалиш ли се го отнасяш основно ти. Лесно се превръща в кошмар ако по горните началници не са си на мястото

# 1 362
Да си началник от ниско ниво е най нае***та работа, хем всички те дърпат в различни посоки, хем не зависи много от тебе, обаче провалиш ли се го отнасяш основно ти. Лесно се превръща в кошмар ако по горните началници не са си на мястото

И така да е, ако обаче от твоята заплата зависи оцеляването на новороденото понеже партньора ти примерно не изкарва достатъчно?
Тука хубаво си философстваме, ама цените хвръкнаха до небесата. Едно бебе не се гледа евтино.

# 1 363

И така да е, ако обаче от твоята заплата зависи оцеляването на новороденото понеже партньора ти примерно не изкарва достатъчно?
Тука хубаво си философстваме, ама цените хвръкнаха до небесата. Едно бебе не се гледа евтино.
Е, щом е на живот и смърт. И оцеляването на детето е заложено на карта.
Но все пак кой ще гледа бебето? 😀

# 1 364
Хайде сега и оцеляването зависи от кариерата.
Някое дете да е умирало от глад или студ в развита държава от десетки години насам?
Може да зависи това дали ще има количка от 2000 лева или от 200 лева.
Или дали ще си кара рождените дни в парти-центъра в мола, а не в къщи с два подноса сандвичи, както едно време ние си ги карахме. Пък не сме умрели, като майките ни не са правили големи кариери.

Общи условия

Активация на акаунт