Балансът между кариера и брак

• 47 688
  • 1 978
  •   1
Отговори
# 1 500

Нито обществото, нито държавате е длъжно на някого само защото се е развел.

Бракът е държавна институция,
Бракът никога не е бил държавна институция, нещо бъркаш понятията.

# 1 501
  • София
Титина, а каква институция е? Къде се подписва и кой го регулира?

Е за размера какво има да се хвали човек - на един господ дал повече, на друг по-малко. Колкото е дал - толкоз.
Докато балансът работа-семейство всеки сам си го прави - пък ме учат на акъл жени, които семейство нямат, докато аз имам две деца и някак си балансирам и да работя, за да ги храня и обличам, и да им отделям време да ги науча на нещо, да ги заведа да спортуват, да си поиграя или поговоря с тях, и т.н.
Състезание по брой няма - инак се признавам за победен от всеки ром, който е направил повече деца от мен.
Но съвети за баланса е хубаво да дават хора, които вече са го постигнали. Или ако не са, да споделят какво им е попречило.

Ами аз пък помня, как една съфорумка каза, че са постигнали баланс, а тя даже изкарва повече пари - и имаше подскачащи, ама какво като изкарвала повече, ама защо го казвала, ама тяхна работа си била разпределението.

Аз пък не разбирам защо човек, постигнал баланс, се дразни и идва да обяснява на другите колко бъркат, че те искали друг вид баланс. Смятам, всеки разумен човек осъзнава, че няма как две единици да постигнат баланс по схемата на други две единици, които са напълно различни от тях. Например, има много мъже, които не изкарват достатъчно, за жената да не работи - при тях балансът невъзможен ли е, или да се откажат изобщо от деца? Когато човек твърди, че е постигнал баланс, трябва да излъчва зрялост и увереност, да може да предаде мъдрост - а не да подскача, че видиш ли някой смеел да предизвиква и неодобрява неговата формула.

# 1 502

Преди да пишеш глупости, вземи прочети, кои са държавните институции. Те са изброени.

# 1 503
  • София

Преди да пишеш глупости, вземи прочети, кои са държавните институции. Те са изброени.

Измъкваш се със семантика - под институция нямам предвид трите власти, а значението на думата - нещо учредено и регулирано, в случая, от държавата. Има закони, които регулират встъпването в брак, както и развалянето му, всяко от които има правни последици за участващите страни.

# 1 504
Бракът може да бъде регулиран със закон, тогава за уредени правата и задълженията на страните. Има и църковен брак, който не се регулира от закона. Както и съжителство на семейни начала, пак нерегулирано от закона.
Можеш да погледнеш колко % от хората съжителстващи на семейни начала имат сключен граждански брак.
"Докато през 2001 г. неженени са били 64.6% от младежите на възраст 20 - 29 години, през 2011 г. техният дял вече е 82.2%. Още по-голямо е нарастването на дела на неженените сред 30 - 39-годишните - от 18.2 на 42.1%, или 2.3 пъти в периода между двете последни преброявания на населението. "

# 1 505
"Балансът МИ е по-як от балансът ТИ" Laughing
Голямо мерене на... баланси и избиване на комплекси пада. Не съм предполагала, че една от основните цели на успешните и щастливи хора е, да убеждават другите, че няма как да са успели и щастливи по друг начин, освен по техния Laughing Това с броя на децата изби рибата. А има ли значение дали са естествено родени или секцио? Дали са кърмени или на АМ?

# 1 506
Аз смятам, че цялата тема се върти около това, че жената по-трудно постига баланс между кариера и брак/деца. И всички статистики го показват, и в заплатите, и в социологическите проучвания и като погледнем двойките около нас. И това, че chris78 е постигнал баланс не знам какво трябва да ни грее. Аз не го оспорвам, напротив, вярвам, че той е постигнал баланс между кариера и брак. Даже, както rf22 спомена, най-вероятно му е помогнал. Нека дойде жена му и да каже какъв баланс е постигнала тя.

# 1 507

Интересно ми е как се включват тук и жени, които въобще нямат деца, или имат по едно - хем имат и кариери и подкрепящи ги мъже, пък нямат деца колкото моята, потиснатата, която си взе 2 пъти по 2 години майчинство и сега има да ги гони в кариерата.
И защо да не се включват? Семейство без деца или семейство с едно дете не е семейство ли? А такива с 3 може ли да се включват или само ако са с 2, тогава да пишат?
Същото е когато домакини с години също се включват в тема за кариера и се цапат да коментират в СО Simple Smile , но това е- свободен форум за всеки да се включи и да си изкаже мнението.
Пък колко е меродавно, то няма значение.

"Навиването" по Крис да имаш деца е вътрешно желание и обосновка- в нормалните случаи поне- без насилие, ниско образованост, чакане на социалните системи или смяна на брачния партньор при развод/ смърт.

Аз смятам, че цялата тема се върти около това, че жената по-трудно постига баланс между кариера и брак/деца. И всички статистики го показват, и в заплатите, и в социологическите проучвания и като погледнем двойките около нас. И това, че chris78 е постигнал баланс не знам какво трябва да ни грее. Аз не го оспорвам, напротив, вярвам, че той е постигнал баланс между кариера и брак. Даже, както rf22 спомена, най-вероятно му е помогнал. Нека дойде жена му и да каже какъв баланс е постигнала тя.
+1

Интересният разговор все се завърта като заговориш мъжете им и те засподелят или са само в мъжка компания и си кажат кой какво и защо. Много разкриващи са тези разговори и винаги съм виждала големи несъостветствия между изкараната версия на жената и тази на мъжа, когато жена му не е покрай него.

# 1 508
Аз смятам, че цялата тема се върти около това, че жената по-трудно постига баланс между кариера и брак/деца. И всички статистики го показват, и в заплатите, и в социологическите проучвания и като погледнем двойките около нас. И това, че chris78 е постигнал баланс не знам какво трябва да ни грее. Аз не го оспорвам, напротив, вярвам, че той е постигнал баланс между кариера и брак.
Този брак не е само мой, нито пък кариерата я правя само за мен, напротив - доходите от нея ползвам да издържам семейството - с тях съм купил жилище, кола, мебели и уреди, с тях пълня хладилника и ходим на почивки.
Тъй че щом аз съм го постигнал, значи сме го постигнали и двамата.
Ако само единият в брака чувства че е постигнал нещо, пък другият се чувства ощетен, потиснат, и не знам си какво, то досега да е напуснал, нали тъй - а с жена ми сме над 15г вече.
Тя даже навремето си сама искаше да се женим, аз не съм я натискал - така че явно преценила си е, че така по-добре ще постигне целите си. Дали ги е постигнала и дали е намерила баланс, тя си знае. Не ми е споделяла обратното.

# 1 509
  • София
Постигнали сте го и двамата, обаче ти ползваш доходите, ти издържаш семейството, ти си купил жилище, кола, мебели, ти пълниш хладилника... Ти, ти, ти...

Иначе чудесно звучи "двамата постигнахме", но не разбирам защо човек, постигнал всичко изброени подскача толкова при мисълта, че други хора - и конкретно жени, виждат баланса, щастието и постиженията по малко друг начин. Ето, на мен например не ми пречи твоят модел, стига и двамата да са доволни - единствено отчитам уязвимостта на жената в него, но все пак има и начини тя да се защити сама, ако законът не го прави. Тук вече си зависи от нея.

# 1 510
И на мен не ми пречи никой друг модел, който работи за конкретно семейство. Обаче като ми кажат, че нямало жени, които да се навият да раждат от мъже като мен, защото съм бил старомоден... ми не мога да не изтъкна, че се намират и такива жени.
Или пък жена, която няма семейство и деца, да ми дава акъл как трябвало да си организираме баланса.

# 1 511
  • France
То пък голямата хвалба, че някоя се навила. Joy

# 1 512
Не видях кой къде е писла из темите за Крис лично, но смятам, че темата е по-скоро дискусионна, а не лична, и всеки изказва мнение.
Но както във всяка тема е добре да имаме някакъв ориентир за опонента си и в тема за баланс на кариера и брак, е нормално да пишат жени/мъже с брак, кариера/ работа и деца.

# 1 513
Еххх аз отпаднах, щото нямам брак... То затова сигурно съм толкоз дзен балансирана Stuck Out Tongue Winking Eye

# 1 514
Естествено, че за всеки влак си има пътници, но хубавото е, когато си срещнал човек срещу теб, с който нямате непреодолими различия по основните точки, деца, семейство, работа или кариера. Кой ще работи повече, кой ще помага вкъщи и гледа децата.
Хем семейството да не страда, хем да има от всичко.

Общи условия

Активация на акаунт