Балансът между кариера и брак

• 47 471
  • 1 978
  •   1
Отговори
# 1 635
Темата се превърна в кой е по-по-най. Да не се обиди някой, но хората с бляскави кариери няма да седнат да пишат в БГ Мама.

# 1 636
Тука да вметна, в случай, че горното е донякъде във връзка с моя отговор към Крис, който ме попита с какво съм квалифицирана и имам ли въобще велика кариера, че да си позволявам мнение (тъй като все още нямам деца). Аз съм заобиколена от успешни хора, спрямо тях - едва ли.

Естествено, че и в моя бранш има къде по-успешни хора, но понеже става въпрос за баланс, аз смятам, че имам прекрасен баланс между заплата, възможности за израстване, професионално развитие, чувството, че съм оценявана от работодателя си и в бранша, в който работя и работно време. Не съм искала нещо да прозвучи като хвалба, но той пита, аз отговорих.

На някого може да му се струва, че човек без деца няма какво да допринесе за дискусията, ми те и тея с бебетата няма какво да допринесат, понеже нямат много стаж като родители, тези пък дето ходят на работа просто без не някаква бляскава, а каква да е кариера, пък аз не виждам защо биха се имали за меродавни след като такава може би дори нямат, че чак да я съчетават с нещо.

Хубаво е, че Крис е намерил жена, с която да си пасне. Но видиш ли всичко извън неговото да е грешно - не съм съгласна. Затова е и дискусията. Само дето ако на някои от нас не ни пречи дали някой ще си седи вкъщи или ще работи и просто изказваме мнение, други отказват да приемат различни от техните лични представи и държат да си натрапят и потвърдят мнението.

# 1 637
Ама защо ние да го дрънкаме... Той дойде в темата да ни обяснява какво имаме право да искаме от живота Joy Па са се оказа жертва.

Той поне е по-обран, но другите Джеръми и Танграта са брутални в изказванията си просто.
Тъкмо се чудех как не са се включили в тази благодатна тема и разбрах от друг форум, че Танграта бил пак с бан.

А, разбира се, онези са ментъл кейсове. Крис си е типичен мъж, който за съжаление е прекалено далеч от разбиране на женската психика в много отношения. Може да е добър мъж, съпруг и баща, но си мисли, че е прав - и в правото си да определя неща, които са много отвъд начина му на мислене.
Като чета българските мъже в Канада, пишещи онлайн, са все стряскащо подбни типажи. Към един момент се развеждат или никога не се задомяват и се започва един хейт и квалификации...ум може да ти зайде.

Както и да е, женската психика е трудна за разбиране. И от жените Simple Smile

# 1 638
Странно ми е човек да се хвали с постиженията си я анонимен сайт. Кой го интересува и на кого се доказваш? Тук всеки може да си изгради някакъв образ, хипотетичен, ей така за забавление.

# 1 639
Това казвам, попита ме той - аз му отговорих с примери на въпроса. Нищо повече.

# 1 640
Темата се превърна в кой е по-по-най. Да не се обиди някой, но хората с бляскави кариери няма да седнат да пишат в БГ Мама.

Затова винаги съм готова да съвместя и санитарка.

# 1 641
  • Наблизо
Ауу Мис тия двамата тръпки ме побиват като се сетя..И пак жеремито не ми звучеше агресивен,докато Тангра хем агресивен,хем мизогин,расист и ме беше шокирал с мненията си ,че простоватите и тези в невъзможност  да работят “много” хора нямали право на достойно съществуване..

По темата съгласна съм с вас момичета..

# 1 642
Защо да не се похвали. Работила, вложила време и пари.
Айде всички да сме в блатото, и да си викаме- ама не може.

# 1 643
Има разлика между нямащи възможност, примерно по здравословни причини, и здрави хора в работоспособна възраст, които ги мързи. На последните не вярвам някой да е фен, а на първите не вярвам, че са много хората, които биха отказали помощ чрез солидарната система.

На мен пък джереми ми е симпатичен, звучи добряк, който малко си живее в свой собствен свят. Толкова добродушен звучи, че се чудя защо някой би му се дразнил.

# 1 644
Да се чуди човек защо Танграта е изял бана 😃 Ако беше тук, щеше да хейти наред.

# 1 645
  • София
Както и да е, женската психика е трудна за разбиране. И от жените Simple Smile

Може би защото "мъжката" психика е много по-близко до мъжка психика, а "женската" до индивидуална психика Wink В темата в частност, а също в сайта, може да се наблюдава този интересен феномен.

# 1 646
Отказала съм се да разсъждавам над форумните феномени, просто отчитам сходствата и плашещи тенденции.

Така е, Лъвица.

# 1 647
Явно бг мама не е средна извадка на обществото, ами проспериращият му слой! WOW!
Ние с мъжа ми си чистим и готвим сами, не плащаме за нещо, което можем да си свършим сами.

Ами чудесно е, че можете и искате. Някои можем, но не искаме. След като мога да си позволя да платя за нещо, което ще ме затормози, ако го свърша сама, ще го направя. Нарича се приоритети. Ти беше писала някъде, че купуваш свежи, но мъртви цветя всяка седмица. Аз предпочитам живи и за мен е неразумно да се харчат средства за умряло растение, но ти го правиш, нали?

Защо е нужно да се правят саркастични коментари!? Ами погледнете първо себе си, пък тогава тръгвайте да критикувате другите!

Титина, ти си търсила назад в темите за финансовото състояние на съфорумка; ами ти защо роди с подаяние от щата ви, а не си извади дебелия портфейл да си платиш както му е реда, като заможна американка!? Все другите са ви проблем. Ами вие? Защо не обърнете поглед вътре в себе си и да се замислите дали с “чисти ръце” критикувате другите!?

Да се върна към чистачките. Понеже имам много ангажираща кариера и семейство, един от начините да съвместявам и двете и да ги поддържам на някакво прилично според моите разбирания ниво е да делегирам задачи. Всички имат задължения. С времето става много по-лесно, защото децата растат и ангажиментите към тях намаляват, същото се случва и служебно. За да получавам същата заплата днес полагам много по-малко усилия отколкото преди 15 години. Не съм постигнала нирвана, но имам отличен баланс между кариера и семейство. Обаче жертвите, които съм правила на млади години са огромни.

# 1 648
Няма значение колко усилия полагаш, че и за същата заплата (което пък въобще не е повод за хвалба), а колко време те няма вкъщи, дали и как оптимизираш ресурси, как утилизираш времето, в което плащаш на друг и така нататъкА.
Като ви гледам с каква скорост сипете критика, и в какви количества, само от гледане на себе си ще да е, ша знайш.

# 1 649
Титина, ти си търсила назад в темите за финансовото състояние на съфорумка; ами ти защо роди с подаяние от щата ви, а не си извади дебелия портфейл да си платиш както му е реда, като заможна американка!? Все другите са ви проблем. Ами вие? Защо не обърнете поглед вътре в себе си и да се замислите дали с “чисти ръце” критикувате другите!?
Потърсих за съфорумката, защото ми прозвуча много, как да кажа.....изхвърлящо се.
За другото, надявам се че като ти го напиша за н-ти път, ще го запомниш както помиш и другите неща за мен.

Емигрирала съм 9 месеца преди да родя. Няма как за 9 месеца да направя дебел портфейл. За съжаление никой не взема на работа жена във видимо бременно състояние. А родих с "подаяние" защото се класифицирах за такова раждане. Иначе щях да се върна в Канада и да родя по същия начин, по който си родила и ти, между впрочем. Надявам се отговорът ми да те е удовлетворил.
За това, че другите са ни проблем, ти си типичен пример. Аз съм родила 2010 и никъде не съм крила как съм родила, ти регистриран потребител 2017 година- или се интересуваш от мен ( интересно защо) или пък си от онези моралните потребители с изтритите профили, после градящи нов имидж. Избери си кое от двете работи за теб.

Последна редакция: ср, 15 мар 2023, 23:11 от Titina

Общи условия

Активация на акаунт