Балансът между кариера и брак

• 47 664
  • 1 978
  •   1
Отговори
# 1 650
Абаджиева, гледай си кариерата и не ме преследвай в темите с неуместни коментари!

# 1 651
Абаджиева, гледай си кариерата и не ме преследвай в темите с неуместни коментари!

Ха! Моите коментари били неуместни. Твоите щото са много уместни.

Дренка, заплата ми си е мой проблем, благодаря за вниманието. Както и оползотворяването на свободното време междувпрочем.

Титина, ти не си емигрирала от страна от третия свят, а от Канада. Не вярвам да си била социално слаба, но ти си знаеш…. Всеки си има своята история….

# 1 652
Титина, ти не си емигрирала от страна от третия свят, а от Канада. Не вярвам да си била социално слаба, но ти си знаеш…. Всеки си има своята история….
Нали ти казах, ако се бях върнала в Канада щях да родя по същия начин както и ти.

# 1 653
Балансът МИ е много по-добър от баланса ТИ ❤

# 1 654
Титина, друго се намеква тук заради показността с години на заможността ви, но няма да задълбавам.

# 1 655
Пак се извинявам, ако въпросът идва странично, но изръшнах страниците на темата досега и не намирам да е бил разнищван обстойно (дано не съм пропуснала; ако е така, покайвам се и млъквам): говорим за баланс между кариера и брак в житейски мащаб... ами в ежедневен? Или седмично-месечно-годишен, примерно?
На теория, никой не иска семейството или работата да изостават прекалено. Ама на практика? Какво правите, ако за пореден път ви се наложи да довършвате работа и вкъщи, или просто и двамата с половинката сте уморени, и вместо да се впуснете в общи приключения, правите морски звезди на дивана от девет вечерта?
Питам, защото и двамата с благоверния си падаме малко работохолици, и такова нещо като "Приключих за днес, какво правим" се случва сравнително рядко, а е всъщност много хубаво. А откакто пристигна и престолонаследникът, съвсем нагазихме в дълбокото - винаги има още нещо за правене, и то нещо важно! Ние ще си починем и ще си дадем време и за нас двамата (и като хора, и като семейство), разбира се, балансът е важен, животът си тече, о, да, ще внимаваме... Като приключим тоя проект, че срокът ни диша във врата. Ама от следващата седмица... Месец... О, със сигурност ще го избалансираме! Wink
Как усещате, че прекалявате в едната или другата посока? Как компенсирате? Или предпочитате да не си вкарвате излишни режими, и да карате, както дойде?

# 1 656
Поздравления, че повдигаш въпроса. Едно са общите приказки, тип дървен философ, друго - ежедневен баланс. Това е най-трудното, и е нужна симбиоза, екип.
Ако имам да довършвам или да отсъствам през уикенд - поема цялото домакинство, аз дозирам натоварването си, за да отделя време за него/нас.
Преди с малките деца - аз, в график, и с помощ от майка ми. Бащата не е занимаван с деца, поради приоритет - кариера. Успях и без него - самостоятелни и отговорни момичета, които от 16-17 годишни управляват сами домакинство, без да им тежи.

# 1 657
Титина, друго се намеква тук заради показността с години на заможността ви, но няма да задълбавам.
Айде задълбай. Намеците са нали знаеш какво.
Не се срамувам, че е имало моменти в които сме нямали. Както сме постигнали сме го постигнали благодарение на двете си ръце и на ума си.

# 1 658
Никога не ми се е налагало да работя вкъщи. Такава ми е професията - логопед съм. Все пак няма как да си доведа клиента у нас след работа Joy
Преди да забременея работех от 8 до 19ч на три места, едното частен кабинет плюс съботите . След майчинството се върнах на 4ч на едното място, защото не исках да го давам на ясла. След още няколко месеца си намерих друга работа от 9-16:30ч, за да ми е удобно за градината и да имам време за детето си след това. За момента не мисля да се връщам към частната практика, което би означавало да работя още до 19ч. и събота. За мен, за момента, това е идеалния баланс за ежедневието ми. Като порасне още детето, сигурно пак ще работя повече, ако искам.
Да, да, сега ще се изредите да ми кажете, че Ето, детето ми е спряло кариерата. Ами да, ама детето беше планирано и мой избор да ми е приоритет докато е малко. Не бих го заменила за нищо на света. Да,да, знам, можело мъжа ми да вземе майчинството, или да взема малкото от градина и да ходи на площадка пък аз да се върна към частната практика. Ми, не искам, искам да гледам как расте детето ми и да съм до него всеки възможен момент. Приоритети, както казах. А пък клиенти не са спирали да ме търсят. Сега правя безплатни консултации понякога Blush

# 1 659
  • Далечният изток
Това не е кариера. И много от дамите тук пишещи просто ходят на работа. Кариера е нещо различно, обяснява се през 2 страници, но се сипят хвалби как ходим на работа и гледаме дете или как ходим на работа и нямаме дете... Да, темата определено е да се похвалим колко сме оправни....

# 1 660
Добре, че си ти да ме просветлиш 10х
Явно темата е само за богати известни меринджеи и адвокати. Ние средностатистическите хора с обикновени професии, ще си мълчим и само пример от теб ще вземаме. Пак мерси за уточнението Hug

# 1 661
  • София
Айде аман с тая кариера! Продавачката в супера и чистачката в парка и те трябва да балансират между работата и децата си - или тяхното не е важно и не се брои и няма нужда да се обсъжда?
Не било кариера, значи да не ни занимава потребителката с историите си.
Другата, дето имала кариера, пък през 2014 нямала пари, как смее да говори днес (каза потребителката, която после обясни, че тя самата 2010 нямала пари).
От мерене на портфейли и кариери, полезният разговор за баланса отиде на кино. Айде по-малко да се хапем, бе, мама му стара, всички сме в средностатистическия кюп на жени, които работят и си гледат семейството.

# 1 662
Това не е кариера. И много от дамите тук пишещи просто ходят на работа. Кариера е нещо различно, обяснява се през 2 страници, но се сипят хвалби как ходим на работа и гледаме дете или как ходим на работа и нямаме дете... Да, темата определено е да се похвалим колко сме оправни....

Права си, но дори съвместяването на ходене на работа и грижа за семейството може да е проблем при много жени.
Ако става въпрос за истинска кариера, то тогава става още по-сложно.

# 1 663
Моля ви, дами, не се карайте - всички сте успешни!

# 1 664
  • София
И аз не разбирам защо някои хора се хващат за семантика. Дали кариера или работа, дали брак или съвместно съжителство, пак се налага баланс и съвместяване.

Общи условия

Активация на акаунт