Балансът между кариера и брак

• 47 456
  • 1 978
  •   1
Отговори
# 1 710
  • Далечният изток
Аз пък да си кажа, че на 38 години започнах от нулата, ама буквално, в абсолютно нова сфера и без абсолютно никакъв опит. Учих се, усъвършенствах се, още уча и много имам да уча... Ама ето вече 10 години си работя и ще работя още дълги години, само да съм здрава. Моята професия мога да я работя буквално до смъртта или до когато си пожелая. Но понеже започнах късно, смятам да работя до дълбока старост или поне докато съм физически и умствено здрава. Определено с порастнало дете ми е лесно, не е необходимо да правя разни еквилибристики и да се чудя как да се разкъсам между дете и работа. Когато беше малко, признавам си, че то си ми беше приоритет, а работа, кариера, пари, всичко това беше на някакъв съвсем последен план.

# 1 711
  • France
Отдавна ти се възхищавам, Аида. Можеш да се гордееш със себе си

Криско, не е задължително една майка "да тика количката" по цял ден, оставяйки кариерата на stand by.

# 1 712
Аида, браво! Такива истории ме карат да се усмихвам.

# 1 713
Лъвица и БедКарма да си работят и да не им пука, че тук ги имат за корпоративни кучки без деца. За всичко си има време. Това, което сега инвестират, ще им направи живота лесен после, както и независими от финансите на партньора, та дори той да е най- прекрасен на света. Самочувствието , че можеш да се справяш сам, без зависимости, дори в най- трудните периоди, когато отглеждаш мъничкото си дете,  дава свобода. Винаги има смисъл от усилията. Винаги.
Другото е да разчиташ на случайности.

Именно.
Независимо дали правиш кариера или само ходиш на работа, това е важното.

Аида, аз на 42 учих друго също и се преквалифицирах, а сега го работя, и планирам и трето надграждащо.
Никога не е късно за ново начало.

# 1 714
Истински добрият баланс според моите виждания е като този на Miss Wanderlust и maiathebee, поне от споделеното от тях. Намерили са правилната формула според мен - професия, която да ги удовлетворява и да са добри в нея + деца, които не са оставени на заден план и не ги отглежда активно друг член на семейството. Браво за което.

# 1 715
Аз пък съм взела моето дете от детска градина около десетина пъти за 4 години, но то не е било нещастно от това. Много обичаше да я взема татко й, даже единствения път, когато е плакала в градината е плакала за тати, а не за мама. Понякога я е взимал и дядо й, също обичаше и до днес е привързана към него. Аз предпочитах да я водя, това ми бяха много хубави моменти, дори когато изпусках служебния автобус и си вземах такси. Не че аз имам някаква велика кариера, просто работя и по таблицата на Крис съм в златната среда по заплащане -в третата графа, стигат ни.

# 1 716
Истински добрият баланс според моите виждания е като този на Miss Wanderlust и maiathebee, поне от споделеното от тях. Намерили са правилната формула според мен - професия, която да ги удовлетворява и да са добри в нея + деца, които не са оставени на заден план и не ги отглежда активно друг член на семейството. Браво за което.

Благодаря, точно префасонирането на обучението ми и допълнителните доучвания и желанието ни да си отглеждаме детето у дома, но и да имам свободно време с нея през училищните ваканции, ми бяха доводите при мисленето какво да работя след като се върнах на работа.
 Беше ми много важно именно да имаме баланс между работа и свободно време, а детето ни да е у дома и обгрижвано от нас, като най-важен приоритет.

За много хора може и да е бачкаторство, гледачка без кариера, но за мен беше най-смисленият трансфер на знания и умения, за да постигна баланса от който бях щастлива. Че и мм все ме насърчава да се развивам още повече и влага всичко, което имаме за да разширя бизнеса в бъдеще, ако пак пожелая.

Последна редакция: пт, 17 мар 2023, 05:51 от Анонимен

# 1 717
  • София

Със сигурност звучи като те да са доволни от баланса, който са постигнали, което за мен също го прави успешен. Но да попитам, бащата брои ли се за друг член на семейството? Балансът нямаше ли да е добър, ако той беше по-активният?

# 1 718
Сетих се за тая тема, над която можем да побъбрим.
В последните години,забелязвам все по- успешни хора, доказали се в професионален план, а в житейски сякаш издишат.
Разведени, самотни, неудовлетворени, но безспорни специалисти в областта си.
Къде е разковничето и баланса, който трябва да поддържаме, за да имаме всичко?
Повечето се стремим да се развиваме професионално и да постигнем максимум в сферата си. Евала на всички жени, които са открили баланс между професия и семейство, без лични професионални компромиси след появата на дете.

# 1 719
Брои се. Щеше ли?

# 1 720
Лъвица, това към кого беше дали бащата се брои?

# 1 721
  • София
Лъвица, това към кого беше дали бащата се брои?

Към Файър, защото тя е писала, че детето не се отглежда от "друг член на семейството".

# 1 722
Имах предвид, че детето не е оставено изцяло да се гледа от баща или баба или дядо или друг, а че майката активно участва. И бащата да беше с главна роля в отглеждането, балансът щеше да е добър стига майката също да е активна страна.

# 1 723
  • Mediterraneo
Според мен, това пък е топа на кариерата - да си работиш за себе си. Дори да изкарваш колкото за разходите, пак е постижение.

За мен не е. Идеалистично мислех и аз същото, докато не достигнах тази точка- да работя за себе си. Но да изкарваш само за разходите никак не е приятно. На заплата си позволявах много повече неща. Вече даже не искам да работя за себе си, 24 часа мислиш за това.

# 1 724
chris78, ти ще подкрепиш ли жена си, ако сега на 36 реши да прави кариера? Ще поемеш ли задължения по дома и децата ви, ако тя иска да се развива в професионален план?

Общи условия

Активация на акаунт