Балансът между кариера и брак

• 47 431
  • 1 978
  •   1
Отговори
# 1 740
Ние имаме общи финанси, никой от никого не проси. Всичко, което имам принадлежи на мъжа ми, всичко, което той има принадлежи на мен. Говоря не за пари, а за възможността да имаш избор. Това е много важно, или поне за мен.
И ние сме така.
Изборът е много важен определено.

# 1 741
Баланс е онова, което спря да се обсъжда в темата. Да запазиш връзката мъж-жена, детето/ децата и в същото време да се чувстваш удовлетворен като професия/ личност .

# 1 742
Баланс е онова, което спря да се обсъжда в темата. Да запазиш връзката мъж-жена, детето/ децата и в същото време да се чувстваш удовлетворен като професия/ личност .

Хайде, да се разпиша отново. Мисля, че в момента съм точно с балансиран живот по отношение на кариера/работа, както искате го наричайте, семейство, дете, приятели, хобита, пътувания, разходки. Единствено кучето ми разваля нирваната. Иска си разходките, игрите, храненето в определени часове…. Тъкмо детето порасна и хоп, взехме си куче-бебе. Та съвета ми е, ако искате баланс, не си вземайте животно, че ще ви развали баланса.
Надявам се, че не го приемате сериозно. Да, има зрънце истина в това, което казвам, но всичките проблеми се компенсират от радостта и удоволствието, които доставя животинчето.

# 1 743
Завиден баланс си постигнала. Върни кучето.

# 1 744
  • Столичанин ама не в повече :D
Аз пък съм в очакване още от ден първи на темата да дойде в нея мъж, който да каже Ей, жена ми беше амбициозна още от университета, беше по- умна от мен, справяше се впоследствие по- добре с работата, имаше потенциал за успешна кариера, но аз я избрах. С ясното съзнание, че ще и дам приоритет да продължи. Оженихме се. Родиха ни се две деца, тя продължава да лети, аз поех децата и домакинството, ходя на работа, но парите ги изкарва най- вече тя. Щастливи сме и се обичаме. Имаме баланс .

Дали ще дочакам 🤔
Няма да дочакаш, но не за друго, а защото просто такава жена никога не би обърнала внимание на такъв мъж, докато обратното непрекъснато се случва. Simple Smile Всмисъл колко ли жени тук са си взели мъж много по-беден от тях и с много по-ниско "кариерно" развитие (едва ли има и една).
Има разлика между нямащи възможност, примерно по здравословни причини, и здрави хора в работоспособна възраст, които ги мързи. На последните не вярвам някой да е фен, а на първите не вярвам, че са много хората, които биха отказали помощ чрез солидарната система.

На мен пък джереми ми е симпатичен, звучи добряк, който малко си живее в свой собствен свят. Толкова добродушен звучи, че се чудя защо някой би му се дразнил.
Еми дразнят се, защото уж любов ала бала па са изпаднали в брутален цинизъм (всмисъл сериозно противоречие), пък има хора, които не са и просто се наслаждават на живота. Yum  
Според мен, това пък е топа на кариерата - да си работиш за себе си. Дори да изкарваш колкото за разходите, пак е постижение.
Ей туй е истината. Bowtie

# 1 745
Аз пък съм в очакване още от ден първи на темата да дойде в нея мъж, който да каже Ей, жена ми беше амбициозна още от университета, беше по- умна от мен, справяше се впоследствие по- добре с работата, имаше потенциал за успешна кариера, но аз я избрах. С ясното съзнание, че ще и дам приоритет да продължи. Оженихме се. Родиха ни се две деца, тя продължава да лети, аз поех децата и домакинството, ходя на работа, но парите ги изкарва най- вече тя. Щастливи сме и се обичаме. Имаме баланс .

Дали ще дочакам 🤔
Няма да дочакаш, но не за друго, а защото просто такава жена никога не би обърнала внимание на такъв мъж, докато обратното непрекъснато се случва. Simple Smile Всмисъл колко ли жени тук са си взели мъж много по-беден от тях и с много по-ниско "кариерно" развитие (едва ли има и една).

Аз съм такава. Мъжът ми е много умен и начетен, но никога не е имал супер-амбиции за образователни степени или професионално развитие и в първите пет години на връзката ни (две от тях вече бяхме женени) нямаше никаква кариера и печелеше по-малко от половината на моята заплата. Аз често излизах в седем сутринта за работа и се прибирах в полунощ, включително в събота и неделя - докторантка и работохоличка. Той готвеше, пускаше прахосмукачка и ме посрещаше на входа на метрото да не ходя сама до блока, защото пътеката минаваше през неосветлени уединени места. Как да не се омъжа за него?

След раждането на децата нещата се обърнаха и той стана водещият в печеленето и развитието за доста време, донякъде заради наши общи приоритети, донякъде заради реалността в моята професионална област, която съчетава кръвожадна конкуренция с мижави финанси. Миналата година за първи път от раждането на децата се изравнихме по доходи, но аз имам по-голям потенциал за развитие в бъдеще. Той ще е много доволен, ако аз заработвам достатъчно за петима ни (и кучето), а той може да остане вкъщи, но засега тази сметка не излиза.

Та ето, случва се.

# 1 746
Завиден баланс си постигнала. Върни кучето.

Всъщност, да, постигнах го и то съвсем сама без помощ от мама. А кучето не мисля да го връщам; просто ще го продам за да си докарам някой долар допълнително, че от сто години не са ми увеличавали заплатката. То е от сой с баба шампионка на Франция, та ще получа прилична сумичка. Все пак трябва и да се яде!

# 1 747
Все пак трябва и да се яде!

Ох, нали няма да изядете кучето? Smiley

# 1 748
Все пак трябва и да се яде!

Ох, нали няма да изядете кучето? Smiley

Хахаха. Засега няма нужда. Виж колко е сладка! Да я изядеш!

Последна редакция: пт, 17 мар 2023, 11:12 от abadjieva80

# 1 749
  • София
И ние на целия ни постигнат баланс си взехме куче Joy И къща на село взехме да стягаме.
Според мен подсъзнателно търсим нови предизвикателства, че комфорта убива мозъка Simple Smile

# 1 750
Бърди, ами балансирани сте! Това са си предизвикателства, значи имате сили. Аз никога няма да се захвана с къща на село Simple Smile Обаче имам приятели - много са доволни от своята. Един ден там ще си живеят за постоянно.
Моята мечта е да се балансирам с повечко живот на морето в апартамент.

# 1 751
  • София
Така е, Бианка, аз без ирония го казвам - за да го докараме дотук, спокойно ни е, в добър период сме. Родителите ни още са млади и здрави, пупу, внуци още няма за гледане, децата са самостоятелни...
П. С. Къщата на село е основно занимавка на мъжа ми, ние с щерката повече по центъра или по горите ходим. Ама на него му е идеално, все натам го влече нещо да чопли. Тъкмо да няма време за криза на средната възраст.

# 1 752
Бърди, ами балансирани сте! Това са си предизвикателства, значи имате сили. Аз никога няма да се захвана с къща на село Simple Smile Обаче имам приятели - много са доволни от своята. Един ден там ще си живеят за постоянно.
Моята мечта е да се балансирам с повечко живот на морето в апартамент.

Заповядай.

# 1 753
Ние и двамата нямаме влечение към къща, та съвсем няма спорове при нас. Simple Smile
Кризи на средна и всякаква възраст при мъжете не ме тревожат хич. Ако ми дойде до главата, поне няма да се чудя какво става. Ясно ще ми е Simple Smile

# 1 754
chris78, ти ще подкрепиш ли жена си, ако сега на 36 реши да прави кариера? Ще поемеш ли задължения по дома и децата ви, ако тя иска да се развива в професионален план?
Че аз съм ги поел. Нашите деца не са малки, ученици са, не искат кой знае какво гледане. Жена ми си има свободно време - в момента си го употребява за почивка и забавления, но ако иска да си го употребява да учи или да бачка извънредно - никакви проблеми, щом я прави щастлива.

Крис, ами те доста момичета с по-успешни в училище. После обаче ги натирват в кухнята.
Можеш ли да ме посъветваш как се натиква жена в кухня? С бой ли, или се връзва с верига за мивката? Че имам жена и дъщеря, да знам.
Моята жена готви да речем 2 пъти в седмицата. По-удобно и лесно е да мина през ресторантчето до офиса, а след 17ч даже имат 50% намаление на храната от деня, та може дори и по-евтино да е. Като се връщам от работа се отбивам и там добре ме познават.

Знам, че говориш фигуративно, но кажи как в България се натиква някъде свободен човек, който не иска да бъде там. Или ако са го натикали или сам е влязъл по погрешка и не му харесва, не се маха ами стои доброволно. Освен в село Рибново, може би?

Общи условия

Активация на акаунт