Балансът между кариера и брак

• 47 426
  • 1 978
  •   1
Отговори
# 1 845
  • Далечният изток
Аааа, няма такива работи... Щом ги е родила, нейни са, да се оправя. Кариери, мариери... глупости. Има си деца, да си ги гледа и да си трае. Тя по-добре се справяла и без това с някои неща, това ще да е едно от тях, що пък той да се мъчи...

# 1 846
Утре лея плоча на вилата.
Трябват ми пет еманципирани жени, три да бъркат и две да носят бетона.
Вече имам двама мъже да готвят.

# 1 847
Абуто, нищо против, ама- 1ден/1вила/1бетон-=>365 дни готвене, ей така, де.

# 1 848
Абуто с бетон ли ще ни плашиш? Кой бърка на ръка- има си бетоновози!
Другата калкулация е вярната
Абуто, нищо против, ама- 1ден/1вила/1бетон-=>365 дни готвене, ей така, де.
😄

# 1 849
Две се навиха. Утре 7 часа на спирката на Делфинаруима.
Още три чакам.

# 1 850
Не каза нищо за Аманципираните мъжове за готвенето?

# 1 851
Не каза нищо за Аманципираните мъжове за готвенето?
Много добре поддържани, прясно обезкосмени - крака, вежди, шестоъгълници. Единия кестеняв със много небрежно едва забелижим тъмно рус кичур, другия с коса изцяло пепел от рози. За закуска ще има пържени филийки с мармалад от зелени орехчета и пчелен мед от минзухари и кокичета. Охлюви с копър, чесън и черен хайвер, и австралийска птицечовка със зеле за обяд, плюс безалкохолна бира и кафе на корем. Тоалетната е, като влезете - покрай оградата веднага след люляка в дясно. Вратата я няма, щото ако я има вътре не се живей.
П.П  Как ще ме засилят в коша пак. Сефте.

# 1 852
Разсъних се на “шестоъгълниците” и “зелените орехчета”. Нейсе, важното е, че го прочетох преди коша. Аз толкова добре бетон не бъркам, няма да заработя за птицечовката. Сори.

# 1 853
  • München, Deutschland
Абуто, там сме.

Но нали в замяна ти ще ни гладиш и на мен и моя приятел всеки ден нова риза, ще ни готвиш по едно френско десертче на седмица, ще ни готвиш ежедневно  средиземноморска и френска кухня, моля, като може и да разнообразяваме с други по наш избор, ще пазаруваш месо от месарницата, риба от друг магазин, зеленчуци от трети, а ежедневните неща - от веригите - те магазините са само на 25км един от друг, нищо работа в немското движение, никакво време няма да ти отнеме. Така, де, все пак аз ще ходя да си разхождам костюмчетата на работа. Ще те помоля да се заемеш с логистиката на институции, работещи 2х2 часа седмично със записване с месец напред, получаване на пратки от пощите, които работят само в твоето работно време, щото ти нали, успоредно ще си работиш и ти, това ти е само допълнителна дейност, дори не вмятам деца и задълженията по тях тук... Също очаквам да поемеш почистването на дома, докато си почиваш.

Иначе аз с удоволствие ще дойда, и за 2 плочи даже, почивам си от офис средата с физическо натоварване и имам зад себе си бетонни стени, стълби, площадки, избъркани от нас двамата поравно и на ръка... Не, че няма и бетонобъркачки, както се спомена... Та ще уредим нещата с плочите ти. 😃

И нали, щото ловиш маймуни с трици, докато аз си разхождам кариерното костюмче, ти пак помисли дали на 5° през деня и минусови Т през нощта е най-подходящият момент да се лее бетон... За един прЕател питам.

# 1 854
Много добре поддържани, прясно обезкосмени - крака, вежди, шестоъгълници. Единия кестеняв със много небрежно едва забелижим тъмно рус кичур, другия с коса изцяло пепел от рози. За закуска ще има пържени филийки с мармалад от зелени орехчета и пчелен мед от минзухари и кокичета. Охлюви с копър, чесън и черен хайвер, и австралийска птицечовка със зеле за обяд, плюс безалкохолна бира и кафе на корем. Тоалетната е, като влезете - покрай оградата веднага след люляка в дясно. Вратата я няма, щото ако я има вътре не се живей.
Ами явно в тая тоалетна са катурнали предишните жертви на Аманципирания, след като им е сервирал птицечовки, които всъщност са отровни.

# 1 855
Все се изтъкват уж пълчищата жени, за които по-голяма мечта от това да прекарат живота си "до печката", няма.

Скрит текст:
За професионални готвачки ли става дума? Защото ако става дума за домакини, "до печката", ама трънки. А прането, гладенето, пазаруването, прахосмукачката, чиниите, праха, подреждането, чаршафите, завесите, подовете, таваните и всичко помежду... Да не намесвам и децата, че ще стане страшно - и те ли "до печката"?... Толкова лесно ли било? 

И такива жени има. Нито споря с техния избор, нито ме притеснява по какъвто и да било начин, стига да са истински щастливи. Само едно се питам: същия избор ли щяха да направят, ако знаеха, че ако изберат "кариера", след като се върнат у дома след работния ден, ще има с кого да си поделят къщната работа и работата около децата? Или просто са се примирили, че щом така и така чака само на тях един куп неплатен труд, поне няма да се набутват и на второ работно място?
Те хората и книги са писали по въпроса, така че няма какво толкова да се чудим, ама ще развалим розовата картинка (и единственото оправдание) на голяма част от мъжкия контингент. Wink

Абуто, съжалявам, но точно в уречения час имам да помагам на един друг приятел от същата историческа епоха да лови мамути с голи ръце... Pensive
Не унивай, имам алтернативно предложение! Викни няколко мъже да ти родят и отгледат здрави, яки момчета, и не една плоча, ами цял Стоунхендж ще успеете да си избацате заедно Wink

# 1 856
За кариерата разбрахме. Аз имам друг въпрос към мъжете в темата. Ако жените ви искат да вложат време, усилия и средства в някакъв сравнително краткосрочен курс да речем, който ще помогне на семейството по един или друг начин, но записвайки такъв курс се предполага, че за известен период от време вие ще поемете домакинството, грижата за децата и дома, как ще реагирате?

Въпросът не е към мъжете в темата, а към жените в темата, отнесен към мъжете им.

# 1 857
За кариерата разбрахме. Аз имам друг въпрос към мъжете в темата. Ако жените ви искат да вложат време, усилия и средства в някакъв сравнително краткосрочен курс да речем, който ще помогне на семейството по един или друг начин, но записвайки такъв курс се предполага, че за известен период от време вие ще поемете домакинството, грижата за децата и дома, как ще реагирате?

Въпросът не е към мъжете в темата, а към жените в темата, отнесен към мъжете им.
ММ няма никакви проблеми какви курсове ще карам, даже и безмислените в неговите очи ( имам изкаран курс за сомелиер и то при условие, че не пия и не не използвам сертификацията си за семейното благо)

# 1 858
  • France
Абуто, има портативни бъркалки, които се наемат в големите магазини за строителни материали. Ако почнеш да го бъркаш на ръка може да не успееш да го направиш хомогенен и да стене ронлив.

Като ей тази прелест, сътворена от оригинални алфа мъжкари.

Иначе заглаждам бетон идеално. По-добре от всеки пакистанец. Изпитано. А сега ела да ми измиеш банята и wc. То, горкото, при две малки момченца, трябва да се мие всекидневно и в 3D - под, стени...

# 1 859
Абуто, има портативни бъркалки, които се наемат в големите магазини за строителни материали. Ако почнеш да го бъркаш на ръка може да не успееш да го направиш хомогенен и да стене ронлив.

Като ей тази прелест, сътворена от оригинални алфа мъжкари.

Иначе заглаждам бетон идеално. По-добре от всеки пакистанец. Изпитано. А сега ела да ми измиеш банята и wc. То, горкото, при две малки момченца, трябва да се мие всекидневно и в 3D - под, стени...

Като гледам бетона си е добре забъркан, видимо е заводски, не бъркан в домашни условия. За е**ан е който го е наливал, там са ос**ани нещата.
И с портативна бъркачка да бъркаш бетон за нещо по голямо от гараж ще отнеме цяла вечност, освен това и технологията ще отиде на майната си, защото си има изисквания за време при наливане на отговорни конструкции. По добре си коментирайте плетки и гримове, тия работи ги оставете на професионалистите

Последна редакция: сб, 18 мар 2023, 10:02 от rf22

Общи условия

Активация на акаунт