Инвестиции - къде, как, какво? - Тема 3

• 83 516
  • 820
  •   1
Отговори
# 270
Да, но в бижутата нали има 20 процента ДДС както при покупка, така и при продажба.

# 271
Да, но в бижутата нали има 20 процента ДДС както при покупка, така и при продажба.

Това е за професионални търговци, регистрирани по ДДС. За обикновените хора ДДС няма. Но и да продаваш бижута не е особено изгодно.

# 272
Не продавам и няма да продам злато, просто ми е интересно.

# 273
  • София
Аз пък се чудя дали да продам едни подарени златни бижута, които не харесвам като изработка и вид на златото (онова червеното) и да купя с парите инв. злато.
Знам, че продажбата е на загуба, но така или иначе няма да се носят…

# 274
По-скоро ги продай когато директно ще ползваш сумата.

# 275
Най-добре ги дай за материал и да ти изработят нещо по вой вкус. Ще платиш само за работата.

# 276
Аз така правя. Сменям за нови и доплащам за изработка. Но отдавна не нося злато и така си стоят. И дъщеря ми не носи.

# 277
  • София
Аз също отдавна не нося, детето също, та не знам дали ще стигнем до изработка изобщо.

# 278
Здравейте , видях предложения от банки за покупко- продажба на безналично злато.Какво ви е мнението за този вариант?

# 279
  • München, Deutschland
Какво значи безналично злато? Не съм срещала думата, или поне не на български.

# 280
Дали става дума за това, че ти дават сертификат за собственост на определено количесто злато, а то си стои в някой трезор в САЩ примерно? Не е при теб, не го контролираш, но си знаеш, че е твое?
Аз не го харесвам, защото златото по принцип не е някаква супер инвестиция, но е застраховка ако нещо лошо стане. А като стане това лошо нещо може да не ти платят златото, или да го платят по кофти курс... Сега такова притежание е все едно акции и в мирно време акциите са си ОК, както и с това злато ще си е ОК, но за мирно време предпочитам все пак акциите, а златото да си е под мой контрол именно за подсигуряване.

# 281
  • София
Здравейте , видях предложения от банки за покупко- продажба на безналично злато.Какво ви е мнението за този вариант?

Нямам мнение.
Но ако го беше купила на цена 1200 - 1500 преди години сега щеше да го продадеш на 1920 и да заблажиш.
То ако знаехме предварително .....

# 282
  • там някъде
Здравейте! Аз реших да зарежа демо версията и продължих с реални пари, една малка сума, която да не ме притесни, ако я загубя. Имам още въпроси... според вас има ли оптимално количество ETF или оптимално съотношение ЕТФ/акции, което да се поддържа в портфейла? Гледайки моя портфейл, май доста съм се разпиляла в закупуването на ETF. От вашия личен опит, вие какво мислите?

# 283
Има различни инвестиционни стратегии. Такова понятие, като "оптимално" не съществува. Според това каква ви е стратегията може и 100% акции, или 100% ДЦК да държите.

Последна редакция: ср, 23 авг 2023, 11:28 от Fancy

# 284
  • München, Deutschland
Ми то ЕТФите и те са акции, така погледнато...

Общи условия

Активация на акаунт