С какво ви дразнят свекървите? – 143

• 27 248
  • 756
  •   1
Отговори
# 510
Дайте някой конретен казус.

# 511
  • Варна
Смее ли някой...

# 512
Ако в темата не върлуваха свекърви съветнички, щях да напиша, че онзи ден свеки ми подари чорапи. Все ми заглежда краката и ме окайва, че чорапите ми са тънки, че са бели и ще ги изцапам и прочие. А аз имам проблеми с краката и много внимавам какви чорапи и обувки нося. Та купила ми е чорапи и вчера ги обух за да я зарадвам, но няма да ги нося много, не ми допада материята. Яд ме е, че си дава парите, а няма да ги нося, но пък като кажа "не купувай, няма нужда", не ме слуша.
Та това щях да напиша и щеше да е едно напълно безобидно оплакване, че се дразня, дето не ме слуша и си дава парите, без да ми трябват съвети.
Обаче има опасност да разбера как си мразя свекървата, живея на етаж от нейната къща и съм неблагодарна, затова да знаете, че не се оплаквам, не се дразня и не го пиша тук. WinkJoy

# 513
Напротив,подкрепям,че е дразнещо да получаваш ненужни предмети.
Но чорапите са нещо дребно,което може да се пренебрегне.

# 514
Еееее, ама как така ще те гледа в краката?! И откъде на къде ще ти купува нещо, което е един вид бельо?!Това е ужасно! Опосум, вЕрно ли на етаж от нейната къща?
    Шегувам се!
  Меи , сериозно ли е дразнещо за едни чорапи? Надявам се да се шегуваш и ти.

# 515
  • Най-красивата страна
Моя приятелка днес сподели,че свекърите и искали да гледат през пролетната ваканция само едното и дете.Другото не.
Това е защото едното е кръстено на тях,а другото е на тъстовете.
А тя първо се дразни ,че делят децата заради имената и второ самата тя не иска децата да са разделени-те се разбират и също искат да са заедно.
Казала,че смята да ги запише в частна занималня.И тогава свекърът и вдигнал скандал...

Това ме върна към детството ми-
Мен ме оставяха при баба и дядо пак в същия град,а брат ми отиваше при другия дядо в друг град .
Тежко го преживявахме и двамата-аз ревях тук,а брат ми ревеше там...
Сега вече разбирам,че понеже едната ми баба е починала рано и дядо беше сам ,явно не е бил способен човека да се справя с две деца..и затова родителите ми са пращали само брат ми при него.
Но тогава с детския си акъл не го разбирахме..

А да делиш внуците си,заради имената е голяма простотия.
Но ето на-още се случва.

# 516
Моя приятелка днес сподели,че свекърите и искали да гледат през пролетната ваканция само едното и дете.Другото не.
Това е защото едното е кръстено на тях,а другото е на тъстовете.
А тя първо се дразни ,че делят децата заради имената и второ самата тя не иска децата да са разделени-те се разбират и също искат да са заедно.
Казала,че смята да ги запише в частна занималня.И тогава свекърът и вдигнал скандал...

Това ме върна към детството ми-
Мен ме оставяха при баба и дядо пак в същия град,а брат ми отиваше при другия дядо в друг град .
Тежко го преживявяхме и двамата-аз ревях тук,а брат ми ревеше там...
Сега вече разбирам,че понеже едната ми баба е починала рано и дядо беше сам ,явно не е бил способен човека да се справя с две деца..и затова родителите и са пращали само брат ми при него.
Но тогава с детския си акъл не го разбирахме..

А да делиш внуците си,заради имената е голяма простотия.
Но ето на-още се случва.

Ужас!!
Аз и деленето не разбирам, и исканията да се кръщават на тях не разбирам, и не ми се сърдете - но и решението на родителите да кръщават децата си на по-възрастните в семейството не разбирам..

# 517
Родителите ,щом не са съгласни да делят децата,го казват категорично.Но имайте предвид,че не всички възрастнихора могат да се справят с две деца наведнъж.

# 518
Баба ми дори не е поздравила майка ми, когато съм се родила, защото първо дете било кръстено на бащата на мама. 😁 След това брат ми го кръстиха на свекъра и винаги родителите на татко са предпочитали брат ми, но не ми е пречило честно казано или поне в момента нямам такива спомени.
По стечение на обстоятелствата брат ми живее далеч от нас и, когато баба се разболя аз и майка ми основно я гледахме, но и двете не сме злопаметни. На наше място доста хора биха отказали да го направят като чета темата...

# 519
  • при късмета
Вени, приятелката ти с право се оплаква. Децата не искат да се делят, родителите не искат, значи няма да стане. Да не говорим, че само това, че свекърите делят децата и причината за това и идеалните баба и дядо да бяха, отменя всякакви контакти. Поне аз така бих направила, дори да ги деляха по друга причина, която е тъпа сама по себе си. И ако бях на приятелката ти, може да се сетите къде щеше да е наврян свекъра, за това, че на всичко отгоре и скандал си позволява да вдига. Този скандал щеше да му излезе през носа, егати дъртофела

# 520
Opossum,
Не може ли да намекнеш на свекървата, коя марка чорапи предпочиташ? Така ти ще си доволна и тя доволна. Сигурно го смяташ за дребно нещо и не искаш да си дава парите за по-скъпа марка чорапи, но пък от друга страна подаръкът няма да отиде на нахалос, ще си го носиш.

veni,
Радвам се, че приятелката ти е намерила решение на проблема, жалко за скандала. С подобни хора не можеш да се разбереш.

# 521
Хич не го разбирам това с кръщаването на роднина и сърденето, но като знам майка ми каква е - щеше да се отрече от мен, ако бяхме кръстили детето на свекърите. Затова и на никого не е кръстен и ако имаме второ, пак на никого няма да го кръстим. Така поне всички ще са сърдити 😃

# 522
Ами майка ми от малка е искала, ако има момиче да го кръсти на баща си и така е направила, друг е въпросът, че свекървата не е била щастлива. Аз съм радостна от този факт, защото много си харесвам името, ако бях кръстена на баба, лека и пръст, щях да съм я Пенка, я Петя, Михаела е далеч по-хубаво. 😁

# 523
  • при късмета
Ако родител, на мен или мъжа ми, се фръцне, че не сме кръстили дете на него, даже и да имаме планове за второ и да кръщаваме на някого, то ще отпадне. А, ако ще му е внуче, само ако е кръстено на него/нея, то тогава изобщо да не казва, че има. Няма и да го види

# 524
Свекърите и моите родители решиха да подходят по-оригинално към въпроса - може би защото се разбират помежду си до плашеща степен (ето, щом и от това се оплакваме, значи за снахите наистина няма угодия!... Laughing /сарказъм)
Та като се разбра за приближаващото раждане на младенеца, моите родители ни седнаха с мъжа ми и най-великодушно ни уведомиха, че не биха се разсърдили, ако го кръстим на свекър ми, вместо на баща ми. Логиката, ако се чудите, е следната: мъжът ми е едно дете, така че шансовете за внучета и адаши на свекърите са по-малко, отколкото на нашите, защото аз имам брат.
(Който, естествено, вече са го предопределили хем че ще има деца, хем даже и на кого ще ги кръсти! То се знай!)
Седнали, значи, двата чифта родители, разбрали се помежду си и щедро ни уведомяват накрая: ето, решихме го! Smiley
С благоверния хич и не си го сложихме на сърце, но направихме лек реверанс с бегло подобно на свекъровото ми име (свекърът е Нещослав, малкият е НещоДругослав).
Сега остана и да проумеят двете страни, че нямат думата за това кога и дали изобщо ще има още младенци, ама... Не храним дълбоки надежди, и просто си караме, както намерим за добре.

Общи условия

Активация на акаунт