С какво ви дразнят свекървите? – 143

• 27 193
  • 756
  •   1
Отговори
# 660
Не е жив свекърът ми, а тя работи. Работата ѝ е сериозна, аз се чудя как така си взима отпуск за щяло и нещяло, но това е друг въпрос. С поведението си ми е показвала, че е ревност, затова дадох пример и за навирането между мен и детето. В такива ситуации никога не съм мълчала, в конкретната казах, че това е единственото време за мен и детето и предпочитам да го прекарам с нея. Стана и отиде в хола.
Когато ходим ние в тях, аз не пипвам нищо, но това е продиктувано от нейното поведение. Не идва с медицински цели, иначе не бих се оплаквала Simple Smile

# 661
Амброзия, предполагам, че щом е сама (без свекъра) това я е променило. Не я оправдавам хич, опитвам се да разбера от къде идва това поведение. Явно малко игнор и да се отучи от тия посещения без покана и с ваш бюджет.

# 662
  • при късмета
О, аз винаги съм казвала, че всичко, което съм написала за свекървите в темата е за тези, които не разбират от дума и по нормален начин. Но според свекървите тук и защитничките им, такива нямало, никога свекървата не е виновна за това, с което дразни и виновна е винаги снахата. Но, Амброзия, не трябва да си с нагласата да променяш свекървата, това на всички е ясно, че няма да стане. Трябва да си с нагласа да променяш ситуацията. Това е напълно във възможностите и правата ти. На това основание трябва да мислиш, а не, че по този начин ще промениш свекървата. И ако има и една капка здрав разум, ще приеме промените. Променете нещо с мъжа ти и му дай някакъв срок да промени нещата. На него кажи, че ако друго не помогне, сама ще говориш с нея и съвсем директно ще ѝ кажеш, че ще поставиш мъжа си в ситуация да избира м/у теб и нея. И да нямаш намерение да го правиш, ако е от ревност и обсебване ще отстъпи, защото алтернативата за нея ще е да не вижда сина си. Не би го избрала. Като начало може да отбивате 9 от 10 гостувания. Имате гости, вас ви няма за уикенда, вие ще ходите на гости, голямото дете е на някаква активност, все ще се намерят причини, а и времето се оправя. И да не е така, просто така казвате на нея. Нооо мъжа ти трябва да е плътно зад теб, затова първо с него говори

# 663
Да, възможно е с времето без него тя да се променя. Просто ми прави впечатление, че колкото повече ѝ бием игнор и настояваме да идва само с покана, толкова тя задълбава, сякаш напук го прави. Аз също много съм обмисляла причините и защо човек може да се държи по този начин, вкъщи си говорим открито за това с мъжа ми, нищо не му спестявам, но той също се чувства неудобно пред мен, заради поведението на собствената си майка.

# 664
А тя какво ви казва, като кажете, че ако идва трябва задължително да предупреждава?

Ясно, че идва неканена, но какво отговаря на предупрежденията ви?

# 665
Ма ко, може би ще си най-доволна , ако кажа , че в случая на Амброзия добра дума за свекървата не мога да кажа и момичето има за мен сериозен ,реален проблем. Много е трудно с ревнива свекърва , много. То и с ревнива снаха и с ревнив партньор не е работа. И гадното е, че е от тези чувства , които са си имплементна характеристика на човека и оттърване от тях няма. Трябва , ако е интелигентен човек , поне да осъзнае , че трябва да се самоограничава и да остави децата си на мира. Но как става , не знам- с разправии, ако не го проумява.
Здрави нерви трябват за такива близки роднини.

# 666
Нищо конкретно - "Да, добре", понякога дори се извинява, но както казвам, след като вече подробно обяснихме как не е удобно и така не се прави, тя започна да си намира извинения за причините, за които е дошла, уж. Всичко се казва в последния момент (това също е коментирано), уж идва да си пазарува и се предполага, че ще е в рамките на деня, а накрая се стига до ситуация, в която мъжът ми трябва да я гони и пак да обяснява как сме на работа и не е удобно да прави такива продължителни гостувания.

# 667
  • при късмета
ananas, сега ми обясни какво значи снахата да ревнува от свекървата, защото обратното е ясно, но аз такъв случай не знам. Жена, никога няма да се хване с мъж с едипов комплекс, явно изявен още в началото на някоя връзка. А ревнив партньор, няма нищо общо, това е сравнително обичайна явление. А свекървата да ревнува от снахата, колкото и не до там обичайно, даже извратено да е, се случва в по-голяма честота от нужното. Всяка месеща се свекърва проявява някаква доза ревност и част от мотивацията ѝ да се меси е това. А, ако снахата мисли, че мъжа ѝ обръща повече внимание на майка си, отколкото на нея и децата, то това не е от ревност, а заради безотговорността и муньовщината на мъжа, не заради ревност.
Амброзия, казваш, че мъжа ти обикновено говори с майка си. Подкрепям това, винаги съм била на мнение, че така е редно. Но във вашия случай, за разнообразие, защо не вземеш ти да обясниш всичко това на свекърва ти? Като се стигне до такава ситуация или следващия път като се обади на мъжа ти, ти вдигни телефона и кажи, че не е удобно и той в момента е зает и не може да говори с нея. Май е по-добре да е очи в очи и да е там и мъжа ти. Опитай да промениш из основи всичко, което вече е навик и обичайно, изведнъж. Има голяма вероятност да се постресне. Тя си знае, че сина ѝ няма да ѝ откаже, че ще я търпи и ако зависи само от него и по-дълго и затова така прави. Нещо, като се обърне точно на обратно, първо на нея ще подейства

# 668
Струва ми се, че се налага да я оставите пред вратата. Поне веднъж. Да се научи.

# 669
Опитайте,щом ви се обади,да кажете ,че тръгвате за дълъг уикенд,пък тя да заповяда в празната къща.Ама наистина отидете спешно някъде наблизо.

# 670
Ма ко , има хора , които и приятелите си ревнуват . Ревността няма винаги връзка със сексуалното . Просто има хора егоцентрични, със силно развито чувство за притежание - не само към вещи, да поясня. Могат да се срещнат във всякакви роли. Да , много майки проявяват ревност , която няма връзка обикновено с едипов комплекс . Просто са смятали децата си , хайде да не е своя собственост, но за някой , който зависи, има нужда от тях. Намаляването на значението им в живота на децата е болезнено. Като млади  болезнено са се нуждаели пък  от цялото внимание и подчинение на партньора.
  Не знам що за човек е свекървата на Амброзия - явно не става с добро . От разговори явно не разбира , наистина като се засили да идва , младите да отидат някъде . Но колко пъти така - тя ако е решила да е безочлива и нахална, ще продължи. Сякаш нарочно го прави - да дразни, ама иначе се прави на недосетлива.

Последна редакция: чт, 16 фев 2023, 18:06 от Анонимен

# 671
Е за това всеки трябва да е самостоятелна  и завършена личност , сам да може, пък и по двойки да може.
Уж отчуждаване отчетат  и то голямо , пък това не мърда.

# 672
  • при късмета
Ма ко , има хора , които и приятелите си ревнуват . Ревността няма винаги връзка със сексуалното . Просто има хора егоцентрични, със силно развито чувство за притежание - не само към вещи, да поясня. Могат да се срещнат във всякакви роли. Да , много майки проявяват ревност , която няма връзка обикновено с едипов комплекс . Просто са смятали децата си , хайде да не е своя собственост, но за някой , който зависи, има нужда от тях. Намаляването на значението им в живота на децата е болезнено. Като млади  болезнено са се нуждаели пък  от цялото внимание и подчинение на партньора.
Едиповия комплекс не е от майката към детето. Обратното е винаги. И не само сексуалното се изразява в този комплекс, но и ревност не е. За теб ревност и едипов комплекс явно са едно и също, а те нямат нищо общо. А чувството за собственост е нещо трето.

# 673
Нали това казвам, че нямат общо. Ти го намеси в предишния си пост. Но не сме капацитети с теб , все пак да изясняваме до откат.

# 674
  • при късмета
Аз изначало не съм твърдяла, че е едно и също. За това поисках да ми дефинираш ревност от снаха към свекърва. Такова животно нема и продължавам да го твърдя

Общи условия

Активация на акаунт