С какво ви дразнят свекървите? – 143

• 27 192
  • 756
  •   1
Отговори
# 675
Щом ти го твърдиш, не си го видяла  , кои сме ние да казваме обратното Laughing Предлагам да се върнеш на темата - има свекърва за разстрел.

# 676
  • при късмета
Точно защото не съм го видяла искам конкретен пример, какво според теб снахата да ревнува от свекървата. Ама даваш несвързани примери, не и за това

# 677
Аз веднага ще ти дам пример за ревност от снаха към свекърва - защо говори всеки ден с майка си по телефона.

# 678
О, да, признавам си, че и мен ме дразни тия безсмислени телефонирания всеки ден. В работен ден какво толкова може да се случи, което да споделяме и да е значимо??? Не мисля, че ревнувам, ама е дразнещо

# 679
  • при късмета
Това не е от ревност. Дразнене е и идва от докладване на семейното ежедневие, даването на отчет, отнемане на времето на мъжа не само за жена му, а и за децата, ако иска мнението на майка си, за да даде своето по някакв семеен въпрос, но не е и ревност. И ако е всеки ден е повече от нормално жената да се дразни

# 680
  • France
Не мога да си представя свекървата да идва често и да стои по седмица. Просто няма да го преживея. Ще има големи драми и дандании. Не знам как издържаш?

# 681
Много жени споделят, че се чуват ежедневно с майките им и то по няколко пъти. Това за нормално ли се брои?

# 682
  • France
Ежедневно за по 5 минути защо не. По няколко пъти не ми е нормално.

# 683
  • София
Не мога да си представя свекървата да идва често и да стои по седмица. Просто няма да го преживея. Ще има големи драми и дандании. Не знам как издържаш?
На мен всеки, който ми се изтърсва така, ще ми стане доста неприятен. Но да иска да остава с нощувка, ми е прекалено.

# 684
  • при късмета
Много жени споделят, че се чуват ежедневно с майките им и то по няколко пъти. Това за нормално ли се брои?
Аз имам такива приятелки. Не го правят обаче вечер, когато е заедно цялото семейство и не говорят по час. Говорят или през деня, в почивка примерно или по път или намират друго време. Ако такива разговори водят мъжете, не знам защо винаги са вечер, като всички са вкъщи. Ми той все едно не е там, обсъжда и соделя ежедневието с майка си, а не със семейството си. Ми да си се съберат и да си говорят колкото искат

# 685
  • Бургас

За мен и това е прекалено много. Освен, ако не говорим за болни хора, които трябва да се проверяват.
Майка ми я чувам веднъж-два пъти седмично. Не знам какво бихме си говорили всеки ден, та и за 5 Мин дори

# 686
Най-обичам определения кога и колко да говоря с майка си. Като колко често и как да правя секс ми е  😜

# 687
Говорим за пълнолетни и дееспособни хора, никой не може да им определя колко е нормално да говорят с когото и да било. И в двата случая се отнася.

Ето пример, когато снахата ревнува от свекървата  - когато мъжът предпочита манджата на мама.

# 688
  • София

Как да обясниш, че всъщност е много важно. Първо името е това, с което ще ни наричат цял живот. Второ така се определят граници. Много важни граници. "Тук ти нямаш думата, това е наша работа". Чертаят се в червено и се отбраняват. Въпросът е повече от принципен, жизнено важен е. Как после ще се отбраняваш от намесата на тази свекърва, след като от самото начало си клекнала за нещо толкова важно?
Пак казвам, тези неща трябва да се учат в училище. Както има семейства, в които не се говори за секс, мензис и контрацепция, така има семейства, които са неспособни да предадат тези важни уроци за определяне на лимити, уважението към личността и нейните избори и толерантността в най-висшата ù форма.

Абсолютно.
Клекнеш ли за нещо толкова важно това означава, че си дал кард-бланш да могат да ти се наложат по всяко време за каквото и да било.
Значи - приемаш решението си и не се тръшкаш, ама "те ме принудиха, гадините". Не, не те са те принудили, а ти си се съгласила. Щом си го направила ти си носиш цялата отговорност.
Не я упреквам жената, упреквам, че съди за това решение мъжа си и свекърите си. Не, те са  поставили условие - ТИ решаваш дали да го изпълниш.
По същия начин като отида на интервю за работа и той ми предложи неадекватни условия - ставам и си заминавам. Или приемам и работя.
Въпрос на избор.
Веднъж един 3 месеца ме държа без договор, докато напуснах. Но сам родител, дете без градина, получавах пари - приех и мълчах, докато не се примениха нещата. Но не съм го обвинявала, че ме е принудил да работя без договор и осигуровки - решението си беше  МОЕ. Сега, при такова предложение ще си грабна шапчицата и ще си тръгна. Както една директорка ме накара да си пусна 2 дни неплатен отпуск, вместо болничен, при положение, че бях болна и не можех да говоря. Ами аз го ПРИЕХ. Не ме е заплашвала с нож, опрян в гърлото.
Но аз съм назависима и проклета, имам дом и ако бабата на детето ми каже, че няма да ме пусне в дома си, ако не направя нещо еди-как си (при това говорим за име на детето ми ) директно ще ѝ тегля една и ще се оправям сама. Даже и на квартира бих живяла, конкретно в този случай, просто името на детето ми е много важно, камо-ли пък да съм роднина и да общувам с такъв човек след такова изказване. Я, у лево!

# 689
Аз лично говоря много малко по телефона/освен служебно/ Но наистина често оплакване на снахите е,че мъжете им говорят с майките си.Не съм имала този проблем с моя съпруг,но пък имам колежки и приятелки,които ежедневно говорят с майките си и то с часове.

Общи условия

Активация на акаунт