С какво ви дразнят свекървите? – 143

• 27 191
  • 756
  •   1
Отговори
# 735
Аз по-скоро бих попитала - и той!?
Гадничко си постъпила. Веднъж казала му ок, после да излезеш с такъв номер.
ПП. Видях отговора.

По предния случай - при свекърва от другия край на страната, която идва 2-3 пъти в годината, бих я изтърпяла без фасони за по няколко дни. Няма как жената да дойде за няколко часа и да си тръгне, за да не замърсява хоризонта на снахата 🙂
Като не ти се стои с нея и не ти е приятна, прати я на разходка с бебето, после излез с приятелки, разходи се до някой магазин, направи си подарък.
В крайна сметка на теб свекърва, но на него му е найка, сигурно се радва да я види. Да се похвали какво хубаво дете има и красавица жена 😉

# 736
Ох, недей , че това с красотата не е също политкоректно . Снахата ,как не разбра , че не е просто украшение на синковия дом. Тя има по-сивокардинални функции.
 Момичето с гостенката не и се радва , защото мама е наблизо и има на кого да разчита. Аз някога така чаках някоя баба да ме споходи, независимо коя , за да изляза за глътка въздух. Нашите обаче не бяха много по гостуването. Идваха точно по ден-два през няколко месеца - колкото да отидем на кино. Признавам си, че с мама ми е било по-леко. Свекърва ми идваше да помаха на децата и се впускаше на срещи с нейни приятелки  и аз естествено и се ядосвах. Абе угодия няма.

Последна редакция: чт, 16 фев 2023, 23:06 от Анонимен

# 737
Свекървата идва да види бебето, не да се грижи за него, докато снахата се развява по кафета и приятелки.
А и на синът не му е толкова приятно да я види, щом ходи на работа, вместо да си вземе няколко дена отпуска да се порадват един на друг.
Даже може и нарочно тогава да се прибира по-късно. Thinking

# 738
  • при късмета
И аз подозирам, с това натякване на синковеца, че си мисли, че като залости майка и жена (взаимно да се "пазят") вкъщи с бебето, той не се чувства длъжен да присъства. Аз бих му казала, знам, че нямаш търпение да се видите с майка ти и тя да види детето, хайде покани я в петък и се забавлявайте до неделя. Бас ловя, че ще му увисне ченето и сам ще започне да отлага. Лошо го учи потребителката, забравих ника, ама тя си знае. Ако не го проумее ще си остане така и за всичко. Детето ще порасне, ще се явят още милион неща, в които мъжа ѝ да прехвърля собствените са задължения на майка си, а той айляк

# 739
За гостуващата баба аз също бих предложила уикендите. Таткото ще е на разположение, вероятно ще подивява вкъщи с две жени и дете и има шанс да измисли хубаво семейно излизане. А в зависимост от възрастта на детето и разбиранията на родителите, бабата може и да поостава няколко дни сама с детето. Аз много карах всички родители да ми помагат и бързо им дотегна да висят в моя дом. Започнаха да си взимат внука у тях, понеже им е по- удобно, което е удобно и за нас с мъжа ми. Бабите се радват на внуче, ние си се радваме на нас, детето се връща щастливо и разнообразено. Няма какво повече да се иска!

# 740
Вариант е да хвърли бебето на свекърва си и да се направи на луда като не се прибере с часове. Да видим как ще се справи свекървата. Пък снахата - фризьор, козметик и ресторант с приятелка - общо около 6 ч. Бабата ще избяга с 200! 🤣

Ананас, не знам защо ти е странно, че не приемам да съм украшение в нечий дом, който всъщност съм приела за свой. И не мисля, че съм за украса само.

# 741
  • Варна
Съгорумката с гостуващата свекърва - постави ултиматум на мъжа си, че майка му може да гостува колкото иска, но през това време той си взима отпуска и е вкъщи с вас.

# 742
Шерилин, ако седиш по цял ден вкъщи , просто да красиш дома , разбирам да се засегнеш. Но ти учиш, работиш, тоест красотата ти краси не само дома , а и света. Свекървата е решила да те поласкае , но интерпретацията не е в нейна полза. Аз пък съм получавала комплименти от кой ли не , но моята например за външния ми вид забелязваше, ако не съм сресана , добре подстригана . Веднъж каза - подстригаха ме ужасно , като теб.  Бих се зарадвала да ми каже, че нещо крася , ама нъц.

# 743
Ние точно така правим, когато гостуването се падне през уикендите. Казваме, че имаме уговорка и по принцип майка ми е щяла да гледа децата, но щом е дошла ще ги оставим на нея и излизаме. Разбираме се с приятели и отиваме на ресторант, на бар, то иначе не се търпи. Ама не бяга Grinning

# 744
Вариант е да хвърли бебето на свекърва си и да се направи на луда като не се прибере с часове. Да видим как ще се справи свекървата. Пък снахата - фризьор, козметик и ресторант с приятелка - общо около 6 ч. Бабата ще избяга с 200! 🤣

Точно така стана последните два дни. Излизах с приятелка насам натам, върших си мои неща и тя реши да си тръгне ден преди този, в който беше решила да си ходи.. 😀
Иначе, тя у нас си идва за разнообразие - сутрин щяла да направи закуска, ама това и онова не знаела къде е и така цяла седмица чака някой да й принася, готви, че и чисти, понеже тя не е много по тази част и едно кошче пълно никога не може да го изчисти. Разбирам, като си за два дни на гости да не пипнеш и да се правиш, че си гостенин, ама да седиш седмица и с триста зора да я накарах да сготви една супа, след като извадих всички продукти и й ги нарязах и тя просто трябваше да я следи кога завира… ами не ми е нормално, но поне виждам, че не съм единствена, а има и по-тежки случаи, все пак винаги може и по-зле.. 😀

Последна редакция: пт, 17 фев 2023, 09:41 от Rimmona

# 745
Ако ще те успокои (но повярвай, не трябва да е успокоение) моята за 10 години не е купила един хляб, една филия не е намазала, една чаша не е измила. Какво остава за супа. Ако се случи да оставим децата - всичко им се приготвя предварително и тя го дава.

# 746
Добре де, това е откачено, ако съм свекърва изобщо няма да се държа така… надявам се един ден да си спомня тези думи, но наистина някои истории са нереални. То бива да си егоист и твоето дете да ти е на първо място, но все пак някакво възпитание трябва да има поне…

# 747
Златна да е свекървата,една седмица е много за гостуване.Първо говорете с мъжа,да ограничи идването да 3 дни.После в два от тях си намерете работа и излизания.След това и обещавайте често,как като тръгнете на работа,ще и давате внучето да му се радва по цял месец.

# 748
Ами до човек си е. Майка ми е тъща, а се разбира изключително с мъжа ми, винаги гледа да помага и никога да не се бута излишно. Никога не иска пари за нищо и само дава, въпреки че ние държим да ги дадем - не взима, докато другата взима максимума от всяка ситуация, аз вече го казах това, да не се повтарям. Аз също не бих се държала така с децата си, но както казах - има хора, които смятат, че всеки им е длъжен.

# 749
Честно казано, ако готвеше и наистина гледаше детето, а не да гледа турски сериали по цял ден и да чете книжки, нямаше да имам проблеми да седи и месец..

Общи условия

Активация на акаунт