С какво ви дразнят свекървите? – 143

• 27 202
  • 756
  •   1
Отговори
# 720
  • France
?!?!?
Ако е реално това, което пишеш значи си жертва на емоционален тормоз.

# 721
  • София
И какво като мрънка?

# 722
Ами май наистина ще го оставя да си помрънка следващия път..

# 723
Ми като реално ти е досадна, си казваш, че ти е досадна. Имаш право който и да е да ти е досаден. Нещо не ти схващам мисленето. Какъв е проблемът някой да ти е досаден и да не го искаш у вас? Като живее на далеч ще го вижда по-рядко. Ще идва веднъж седмично за един ден и толкоз. И тоя.ден го определяш ти, като ти е удобно. Нали ти се занимаваш с нея?! Значи ти решаваш кога да идва.
Пп. Мъжа звучи токсичен.

# 724
  • при късмета
Това е, че тя идва през седмицата, когато той реално не е вкъщи. Ако му кажа така, както казваш, ще го разбере като да не й давам да си види внучето, понеже нали заради него идвала.
Абе момиче, престани да мислиш какво той си мисли и би си помислил. А случайно да си смените местата и той да вземе да се замисли от твоята позиция? Даже не го и допускаш, нали? Е какви съвети още да ти даваме, всички ти казваме едно и също, ти не приемаш. Ако не промениш това, ще си в това положение ЗАВИНАГИ. Трябва много хубаво да го разбереш. Избираш м/у това и да се разберете като нормални хора и семейство от сега, въпреки закъснението. Ти си прецени как искаш да живееш.
Не важи "майка ти вижда детето, а моята не" Да, ама и двете майки виждат детето, докато ТИ се грижиш за него. Другия път като е толкова дребнав и изчислява всичко, той и майка му с детето, а ти ще се прибираш вечерно време да изконтролираш нещата. Така дали ще му уйдиса? Съмнявам се. Основателен аргумент може да намериш на всяко негово мрънкане и претенция, стига да помислиш първо за себе си. Ще започнеш да мислиш първо за неговата реакция, когато видиш, че и той прави същото

# 725
На мен друго ми прави впечатление, уточнявам, че не вземам ничия страна, но ти сама казваш, че твоята майка идва често, как би се почувствала, ако мъжът ти поиска майка ти да намали визитациите? И другото, свекървата е казала, че ще дойде през май, сега сме февруари, има още 2 месеца и отгоре до следващата визита, та това ли ѝ е честото идване?

# 726
Защото ще помисли, че не я харесвам, не ми е приятна, досадна ми е, което си е и реалното, обаче той държи на нея и се опитвам да показвам, че я харесвам, иначе ще ми мрънка майка ти вижда детето, а майка ми не може, не я харесваш…

Ами и това е вярно. Ако майка ти се мъкне ден през ден у вас, вероятно мъжът ти си е помислил, че е в реда на нещата и неговата майка да гостува. Най- добре, щом сама оценяваш, че нямаш нужда от помощ, да ограничиш и твоята майка, за да изисква същото и от него.

# 727
Никак не е чудно, че на мъжа му е кофти, ако майка му не се харесва на жена му и е нежелана при внучето, особено ако нейната майка вижда детето често.

По гореописания начин вероятно ще се наложиш и ще успееш да прекратиш посещенията, но все пак имай едно наум, че на мъжа ти ще му е криво.

# 728
Преди много години, не са сто, но мина време, свекърва ми се обади и каза, че ще направят новобранска в нашия апартамент на племенника й. Дойдоха брат й, снаха й, приятелите на момчето, народ, та чудо.
Първо не съм чистила къщата, те си свършиха предварително всичко, аз си намерих навън работа, след като си казахме наздраве, вечерта всичко беше облизано, подредено, върнати масите. Махах за сбогом на колите, които си отидоха по живо, по здраво.
Така, че има думичките - да и не. Избирайте една от тях и готово. Отказвала съм, категорично, без заплаха, без сърдене.
А ММ ми е помагал много, ама много повече и с по-големи глупости за нашите. Връщал се е от другия край на страната, за да им помага. А аз имам и брат, който не помагаше. Оставиха му апартамента си, защото аз получих друг, но ММ определено им беше опора. Без него щеше да е невъзможно.

# 729
Не е страшно да не харесваш свекърва си, Римонна. Нито да си кажеш, че я намираш за досадна. Въобще не си длъжна да я харесваш. Ако има как да се разбирате и уважавате, добре. Цели взаимно разбирателство, но не на всяка цена.

Престани да мислиш кой какво ще каже и ще си помисли. Майка ти живее в София, предполагам. Сигурно идва да помага и да вижда детето, но не спи у вас седмица. Нормално е да се виждате повече. Аз имам приятели в София и в Бургас. Ами с тия в София се виждам повече, ама ги обичам колкото и бургазлийте.

# 730
  • при късмета
Никак не е чудно, че на мъжа му е кофти, ако майка му не се харесва на жена му и е нежелана при внучето, особено ако нейната майка вижда детето често.

По гореописания начин вероятно ще се наложиш и ще успееш да прекратиш посещенията, но все пак имай едно наум, че на мъжа ти ще му е криво.
Детето е претекст. Свекървата все пак виси на главата на снахата, не на детето, нали. Като ѝ доскучее отива да си легне или да си чете. А снахата да чисти и готви за още един възрастен и то през седмицата, когато мъжа ѝ го няма. Мъжа като иска равнопоставеност, ще кани майка си през отпуската и почивните дни, когато и той е вкъщи и стои диванчапраз на майка си, заедно с обгрижването на детето. Това е равнопоставеност, не да навираш майка си на жена си и да се тръшкаш да я харесва

# 731
Rimmona, ти твоя мъж де факто го лъжеш значи. Преструваш се, не казваш истината с цел да му се харесваш. Брак не се гради на лъжи и на фалш.
Ако не можете да си казвате истината и от нея другият се сърди, това няма да доведе до нищо добро.
Жал ми е за теб, най-лошото нещо е да не смееш да кажеш каквото мислиш и да си мериш всяка дума.
Може би още има време да оправиш нещата. Говори с мъжа ти, ако се нацупи му кажи, че му споделяш истината, което е по-добре от лицемерие и лъжи, и че той също може да ти казва винаги какво мисли.
Ще се сърди малко, пък ще му мине.
Свикнете ли да си премълчавате и да криете един от друг, след време ще пускаш нова тема, в която ще се чудиш как сте се отчуждили и защо бракът не върви.
Колкото и да е далече градът на свекървата, една седмица е много за гостуване. България е малка, не пътува 15 часа, нали?
Ти направи компромис да я приемеш за 3 дена, а мъжът ти да направи компромис да го съгласува с теб.
Но трябва да се научите да говорите и да обсъждате, иначе няма как да се случи.

# 732
Аз да върна малко на имената. Голяма бомба хвърлих и аз със името на детето. Както някои знаете от повече от три години не разговарям със свекърва ми. Та като бях бременна незнам защо моя мъж реши че ,може би е добре да кръстим детето на брат му с надеждата да стопим ледовете с майка му. Уговорката ни беше ако е момче на брат му ,ако е момиче аз решавам. Още в десетата седмица разбрахме че ще е момиче и повече не се е коментирало. Но почти в края на бременността пак започна ден през ден да ми мрънка че може и женския вариант на името на брат му. Толкова ми беше омръзнало да слушам тези уговорки че в един момент казах ок ,само да се свършва вече. Вече в болницата когато я извадиха и ме попитаха как се казва тази малка принцеса? С такава гордост и радост изрекох името което аз бях избрала че ми се стори най правилното нещо на този свят. И понеже раждах със спешно секцио в първия локдаун нямаше никой при мен . Два часа след това вече в стаята виждам чата в групата със родата ,как честитят раждането на Енрика и моя мъж благодари доволен. Успях само да напиша не нее Енрика днес се роди КАТРИН

# 733
А те?  Ти спря на най-интересното.

# 734
Пълно мълчание ,никой нищо не каза . Само мъжа ми ми звънна веднага,той беше отвън със сина ми и ми каза ,пак направи това което ти искаш. Отговорих че съм направила това което чуствам а и беше уговорено преди 8 месеца.

Общи условия

Активация на акаунт