С какво ви дразнят свекървите? – 143

• 27 147
  • 756
  •   1
Отговори
# 705
  • France
Конфронтациите не се избягват, а се решават с диалог. Комуникацията му е майката.

# 706
Може и приятно да и е било, все пак е била заедно с внучето си. Мъжът ти всъщност знае ли, че на тебе не ти харесва тя да идва? Да не би да си въобразява, че тя много ти помага и си доволна  от присъствието и.

# 707
  • София
Точно това се чудех и аз. Защото, ако мъжът не знае, няма вина, че не чете мисли.

# 708
Може и приятно да и е било, все пак е била заедно с внучето си. Мъжът ти всъщност знае ли, че на тебе не ти харесва тя да идва? Да не би да си въобразява, че тя много ти помага и си доволна  от присъствието и.
Ами няма как да му кажа “не я искам вкъщи, с нищо не помага”, понеже ще се обиди със сигурност, все пак е привързан към нея.
Иначе, като е тук се прави, че е забравила да готви, с триста зора да я накарам да направи нещо и то най-вече за детето. Когато аз го храня ми казва - “аз ще отида да си дочета книжката да не я разсейвам докато се храни”. При което аз откачам, а той няма как да го види това, пък ако тръгна да му разказвам ще стане грозно..

# 709
  • София
След като не искаш да говориш, вариантът ти е да мълчиш и да търпиш.

П.П. Един въпрос - кое е толкова страшното на това да имаш различно мнение от мъжа ти по даден въпрос?

# 710
Е как д аняма как... Казваш както се чувстваш реално. Не искаш, не помага и прочее. Обясняваш, говорите, разбирате се кое как.

# 711
  • France
Кажи му директно, че те натоварва, както ни го казваш на нас - неудобно ми е с чужд човек вкъщи, трябва да се съобразявам, а съм достатъчно уморена с малко дете, майка ти се оплаква, че е забравила да готви и всъщност домакинствам повече... говорете, бе, говорете. Нямате сливи в устата.

# 712
Момиче, втренчила си се в грешната посока. На мъжа си трябва да кажеш - мъжко, семейство сме ние двамата и детето, редно е да решаваме заедно двамата кой кога и за колко време да НИ гостува. Започни с това, то е което ви липсва.

# 713
  • при късмета
Не може да те е страх от разговор с мъжа ти. Недей да мислиш той какво ще си помисли, а се опитай да му обясниш как на теб ти се отразява. Стига ги жалили тези мъже, бе момичета! Няма да се скършат. По принцип трябва да се научите да говорите помежду си без притеснения. това не се случва след детето, това се прави преди изобщо да правите общи планове.  Започваш разговора с подминаване на мнението ти и продължаваш от там. Казваш му как реално стоят нещата, че не помага реално и, че в момента, докато си по майчинство нямаш нужда от кой знае каква помощ. Разберете се с мъжа ти майка му като идва, първо да го обсъждате двамата, кога да е. Второ, той да не се измъква и да прехвърля собствените си домашни задължения на майка му и да си мисли, че тя като е там от него няма нужда в домакинството. Трето, не стоиш сама с майка му, така правите графика, че и той да е вкъщи, реално да види "помагането" на майка си.

# 714
Това е, че тя идва през седмицата, когато той реално не е вкъщи. Ако му кажа така, както казваш, ще го разбере като да не й давам да си види внучето, понеже нали заради него идвала.

# 715
  • София
ГоворИ с мъжа ти. Обясни му с нормален тон как се чувстваш.

# 716
Ама какво е това "виждане" по няколко дни?! Вижда се за час-два като ти е удобно или имаш нещо да свършиш да.дойде да го гледа. Офф момиче, говори с мъжа ти. Защо се притесняваш да му кажеш как се чувстваш?

# 717
А ти откъде знаеш той как ще те разбере? Няколко пъти го споменаваш, да не би по принцип да не те разбира? Но и това с говорене се оправя, няма друг начин...

# 718
  • France
Ще си гледа внучето през уикенда, както всички нормални баби.

# 719
Защото ще помисли, че не я харесвам, не ми е приятна, досадна ми е, което си е и реалното, обаче той държи на нея и се опитвам да показвам, че я харесвам, иначе ще ми мрънка майка ти вижда детето, а майка ми не може, не я харесваш…

И аз така мисля, чак седмица ми е ту мъч… обаче нали не е от София и демек ще бие толкова път за един ден..

Знам как ще реагира, понеже неколкократно съм се опитвала да му намекна, че не ми харесва това и това и той го изкарва сякаш я обиждам и не харесвам..

Общи условия

Активация на акаунт