С какво ви дразнят свекървите? – 143

• 27 206
  • 756
  •   1
Отговори
# 105
Ами ако види, че мъжът не става и няма да съдейства, а ще слуша майка си и ще прави номера, може да обмисли тази възможност.
Не всичко е цветя и рози в този живот. Понякога човек трябва да мисли за себе си и детето си, не как изглежда в очите на свекървите в бг мамата.

# 106
А измислихте ли как ще се издържат майката и детето, след като обявят война на бащата?

# 107
Не, не, Opossum - аз не питах за да опонирам, а наистина не разбрах , дали реално това е идеята. Та за това исках да уточня за себе си.
Съгласна съм, че трябва да се мисли нааай-вече за детето, защото от написаното ( дали е преувеличаване не знам) хич не изглежда тази свекърва да се освести и мъжът да се държи адекватно…

Емма - Надявам се авторката да има съвестни родители, които да помагат…

# 108
Майката каза, че има възможност да отглежда сама детето от финансова гледна точка. На мен не ми се рови да търся назад, но който не е прочел може да се върне да го намери.
Luellis, не че и даваме идея да го направи.
По-скоро да го обмисли, ако ситуацията стане по-зле.
Но, да, такава е идеята, защото понякога един подпис е важен и е голяма мъка да се молиш на човек, а той да ти се подхилква и да вика "Ще видим...".

# 109
  • France
Както ще го издържа ако въпросният откаже да плаща издръжка.

# 110
Ако има брак с мъжа, няма как да го елиминира. Иначе ми звучи логично такъв съвет, ако хората не са читави. Авторката си знае , но вместо да се радват на идващата рожба, да градят заедно бъдеще, тя има такива проблеми от сега.От наблюдения тук и в живота, нищо няма да се промени. Тя не ни отговори какъв е случаят, защо мъжът и мама са в чужбина, чужденци ли са, има ли други близки свекито?  
    Приятелката ми , след щастлив развод и присъдени род. права, дщо-годе добри отношения с бившия и новото семейство, в момента бере страшни ядове. Синът ѝ иска да кандидатства в чужбина, тръгна на у-ще една година по-рано, още няма 18. Искаше Нидерландия, получи потвърждение от два университета, искаха да отидат на място, бащата не дава съгласие. Защото не му харесва това, което детето иска да учи.  Смениха с Австрия и Германия, там кандидатстването е по-лесно и в момента, в който ще трябва да отиде лично, младежът ще е навършил 18. Нито молби, нито заплахи, нито писмата от унито помогнаха.Приятелката ми сама издържа детето,сама го отглежда. Сама ще го издържа и докато учи, от бащата се искаше един подпис.И този цирк е при всяко напускане на страната-  детето е талант художник, канят го в чужбина, имаше изложба навън, ходи на езикови лагери , на международни състезания по език. Тъп тъпанар!
     Cuckoo ,  роднина може да вземе майчинство, ако има изпълнени условия по КТ.Единствена баба съм, за съжаление,  изълнявам условията,  но имаме частен бизнес, от който не мога да изляза отпуска. Но това терзание си е в моята глава. Децата са решили внучката да ходи на ясла ,обмислили са си нещата, даже май от 20.02 ще я пускат. ММ ми се скара, да спра да се вайкам, като не мога да предложа истинска помощ.

# 111
  • при късмета
Да, Luellis, да не запише бащата в акта, е предпазна мярка от бъдещи спънки занапред. Ако му дойде акъла в главата и успее да обясни на майка си, че е нормално да живеят само двамата и да сложи граници на намесата, напомням, че той има механизъм да си вземе бащинството. Според досегашните му действия и тези на свекървата, с нищо не показват, че те ще се променят и авторката ще е зависима от него цели 18 години. Като прибавиш и това, че живеят в чужбина, за всяко влизане и излизане и от тук и от страната в която са, ако е сама ще ѝ трябва декларация от бащата. Ако няма такъв в акта за раждане, няма какво да ѝ искат.
А ти, КАГ, какво я съветваш? Защото е бременна да търпи свекървата, каквото и да прави ли? Защото е ясно, че тази "двойка" майка - син, тя я управлява. Мислиш ли, че е адекватно и умно? Защото не е

# 112
Както ще го издържа ако въпросният откаже да плаща издръжка.
Ти да видиш ,с 200 лева издръжка направо ще забогатее

# 113
  • София
Мда, има ситуации, при които за детето е за предпочитане бащата да е неизвестен. Дали тази е такава, не мога да преценя. Наистина е най-добре авторката да мисли и да не прибързва.

# 114
И двамата са българи. В чужбина са, за да работят уж, но само той работи, а брак нямаме сключен. Simple Smile
Аз заявих категорично, че мога и сама да си гледам детето, именно защото имам и финансовата възможност.
Такова решение никак не се взима прибързано, но наистина си е вид гаранция.
Яд ме е, че до момента си мълчах. Говорих с него, ако стане нещо, ама на нея нищо не бях казвала до момента, в който ми се обади да ми иска обяснения..

# 115
Ами кажи им всичко на двамата в прав текст, щом вървят в комплект.  Вече е ясно, че с тая жена не може да се поддържат нормални отношения, даже според мен нещо и хлопа дъската. Мъжът ти да решава ще има ли жена и дете, или ще си живее с мама.

# 116
Хич не й хлопа дъската на свекървата. Тя си е оплела кошницата - сама е, синът е длъжен да я гледа, още по-добре и снаха да я слуша и отглежда. Има такива манипулативни личности, въобще не им пука за другите.

ev.kostadinova,
единствения начин да надвиеш свекървата, е да приемеш, че поне засега тя е 3 човек в брака и да й влезеш под кожата. Дали е възможно и как, не знам. Иначе дрязги цял живот. Винаги ще дърпа чергата към себе си, как е сама, как не може да работи и да се издържа.
Помисли и за това, че ако тя не работи, вие с мъжа ти трябва да я издържате и това е за цял живот.

Последна редакция: пт, 10 фев 2023, 11:27 от Deni-meni

# 117
  • София
...

ev.kostadinova,
единствения начин да надвиеш свекървата, е да приемеш, че поне засега тя е 3 човек в брака..

Въобще не съм съгласна, че това е "надвиване над свекървата". За мен е точно обратното.

# 118
И аз си го помислих, ама цял живот да си в театъра...ебаси живота!

# 119
Ако тя реши да запази семейството цял живот ще е в театъра, ще не ще - дали ще играе театър или ще си вдигат скандали заради мама, все е цирк. Да не мислите, че този мъж изведнъж ще скъса всички връзки и хоп ще се прероди като се роди бебето. Да си прави сметката отсега, дали иска или не иска.

Общи условия

Активация на акаунт