С какво ви дразнят свекървите? – 143

• 27 373
  • 756
  •   1
Отговори
# 180
  • Бургас
Сега обаче се страхувам, четейки тук - какво става с хората и какво ме чака мен. Каквото такова. Да уважава сина ми, другото - до акъла.

Обичайно, в отношенията си с хората, човек може да очаква това, на което си е постелил.....
Ще помогне да възпиташ сина си и той да уважава жена си, освен да очакваш това от нея. Ако и ти я уважаваш, шансовете да получиш същото се увеличават 😉

П.С. Жокер - с лъжи и действия зад гърба й/им, няма да е добър подход.

# 181
То пък големите тайни, които може да имат баба и внуче, за ЦРУ направо . Даже се чудя какво толкова може да е тайно. Освен някакви глупави правила , на които съответства и също толкова умна баба - защото като се търкулне гърнето , знае се къде отива. Аз съм стояла с баба си , повече със свекървата цяло лято. Това са ми най-безгрижните дни от живота - спане до късно, четене на книжки не по задължение , игри , сладолед и мекици. Майка ми ,както писах никога не е давала списък с глупави забрани- здрава и щастлива щом съм ѝ е стигало. После на нея ѝ се правеха списъци с храни и книги, четени под час ,със сълзи в очите. Внучката порасна , книга не отваря , а и имаше проблеми с теглото в един момент , след всичките безумни забрани.

# 182
Тъй де,  тайни за ЦРУ са. Мосад и КГБ.
 Ами глупости са, дреболии, пък и  не очаквам , не съм очаквала ,детето ми да снася всичко. Това не го ли учи да  е слабо после. Да търси одобрение , опора.
  По принцип си изпяват веднага и посочих пример.
 Единственият ми сериозен проблем е ,че нищо не мога да направя да си изкарваме тайно цяло лято и заедно с внуците.
 Големите тайни ще са ако сбъркаме мъфините и ги хвърлим, ако пуснат маркуча и сътворят кал до ушите,  та    и подобни. Може и ожулено коляно да спестим, поне временно.
 А велики географски , исторически ,  също и древни, прабабешки думи и дейности  също. Да се изпусна да плувам, във разни форми, по дяволите, ега ти, все  неприемливи.
 Всичките тайни са си явни после, в момента са успокояващи неща.
 Няма да сваляме правителства.

# 183
  • при късмета
Докато има свекърви, които са на мнението "какво толко", като учи детето да лъже и крие от майка си, ще има ограничение на контактите. Съвсем резонни са. Ако има забрана за чипс, сладолед или каквото и да е друго, обикновено е според състоянието на детето. Аз не познавам отраснало дете, без здравословен проблем, на което да са му забранени. И като бабата му даде, с инструкцията да не казва на майка си, на снахата ли вреди или на самото дете? Склонна е да прегази дори здравето на детето, само и само да се наложи на снахата, иначе за внучето мисли. Ми ще го вижда само на снимка

# 184
Да ,  веднага дават забранени неща точно бабите - свекърви. Какво друго да дават. Нещо от нас - купуваме отдавна , от малки зрънчо,заради играчката - изненада , искат си  я,  хапват няколко  и другото в коша, а има и котки в парка ни , изяждат го, сложено за тях.
 Така си знаем.
 Последно,  и май за последно ,че вече не име  интересно това с изненадите пак така и докладвахме  чистосърдечно на мама като се върнахме.
 Познайте какво стана - храна не се хвърля, защо сте хвърлили , друг ще го изяде, то мама ги научи с това , и да вземат по няколко.
 Нищо не казах ,но май  останах с отворена уста. Не  е нещо съществено все пак.И не се виждаме често да знам , че е променено. Гръндж ли беше тази храна.
 И не ,няма никаква   ине е  имало никога забрана за нещо от храните. те децата си имат мнение. Те решават. Бяха под три акто се притеснявах за ягоди, гледат ,не е хубаво ,добре че зелени бяха още ,леко роозви и се размина ,  а знам че са алерген.
 После вече сами решават - орехи не иска , моркови не иска в супата ,на следващ път чушка не иска ,но моркова върви.
 Махам от купичката което  каже.
 Торта  френска селска поръсена с орехи ,  ама не можело да остържа крема отгоре ,не иска , след два часа си я омете.Не  е алергична момата ни, така иска. Де да знам бе.
 Ма ко , ти от няколко крайни случки извади и  обобщи  и край ,повтаряш го. Сегашните баби са по-млади от мен и едва ли не разбират, освен някоя   скарана с живота , без комуникации или пък проклета до костите да се налага напук на здрав разум, надявам се са единици.
 по опасно е невнимание , да изпуснеш от поглед и намери акквоот не трябва - препарати ,лекарства, уж вече не вдигам нависоко ,че имат разум, Все пак скоро навършват 8.

Последна редакция: нд, 12 фев 2023, 13:56 от Бор_яна

# 185
Мдаааа... Големи тайни...
Сестра ми на беше на две годинки, когато падна от терасата на първия етаж. Ако баба беше скрила и ми беше казала да не казвам на мама нали се сещате какво е можело да се случи. Също ако детето направи алергична реакция от нещо, което до момента не е било известно и бабата скрие и инструктира и детето да не казва. Или друга травма... Родителят трябва да е запознат и да е първият доверен човек в очите на детето.

# 186
  • София
И аз не съм давала списъци с глупави забрани. Само с умни.

"Интересно" отношение, обаче. Щом майката е забранила нещо, то то задължително е глупаво.
После отношението на снахите било тенденциозно. Дали са само те?

# 187
А какво ще стане на бабата да се съобрази с желанията и инструкциите на майката?

# 188
  • при късмета
Каквито и да се струват забраните на бабата, не трябва да забравя, че само родител може да ги налага. Това е положението. Всички останали, включително баби и дядовци, единственото, което могат да направят е да се съобразяват с тях. Нямат право нито да ги отменят, нито да ги преценяват, нищичко друго, освен да се съобразяват.

# 189
  • France
То пък големите тайни, които може да имат баба и внуче, за ЦРУ направо .
Важен е принципът, че в едно семейство не трябва да има лъжи или тайни. Ако не можете да го разберете, толкова по-зле за вас.

# 190
Мдаааа... Големи тайни...
Сестра ми на беше на две годинки, когато падна от терасата на първия етаж. Ако баба беше скрила и ми беше казала да не казвам на мама нали се сещате какво е можело да се случи. Също ако детето направи алергична реакция от нещо, което до момента не е било известно и бабата скрие и инструктира и детето да не казва. Или друга травма... Родителят трябва да е запознат и да е първият доверен човек в очите на детето.

Това си е инцидент . Разбира се , че не трябва , а и няма как да бъде скрит.
Аз имах позната , която налагаше на синовете си вегетарианството.Тя беше такава и по убеждение и те трябваше да го приемат.  Била съм свидетел на рожден ден без майката , детето нагъваше само кренвирши , колбаси , обираше ги от хлябовете. Когато го видях за първи път ѝ казах. Тя му се накара и го наказа. Почувствах се зле. Следващите пъти се правех на разсеяна, когато видех как децата ѝ набиват тайно кюфтета. Ако съм баба на такива деца - ми не знам. На тях като им е забранено месото ,а явно им се ядеше , както другите деца с шоколадите.
То пък големите тайни, които може да имат баба и внуче, за ЦРУ направо .
Важен е принципът, че в едно семейство не трябва да има лъжи или тайни. Ако не можете да го разберете, толкова по-зле за вас.

На повечето семейства от такова естество да са тайните им пожелавам - че баба дала шоколад или парички за люлка.

# 191
  • France
Май не можеш да си представиш, че има семейства без тайни.

# 192
  • София
Ананас, как разбра точно какви са забраните?

# 193
Ставаше думи за тайни между баба и внуче , да припомня.  Които в масовия случай, в нормалните семейства не са обществено- семейноразрушителни. Поне в семействата край мен е така. Съдбовните, дълбоки  семейни тайни не са между баба и внуче обикновено.
  Честно не знам какво толкова се забранява на децата , което бабите да разрешават. Ама наистина - ако детето има здравословен проблем, средноинтелигентната баба ще се съобрази с това. Ако не се съобрази , с кого сме се събрали Flushed Тази средноинтелигентна баба сигурно повече от майката се притеснява да върне детето здраво и читаво.

# 194
  • София
Да, точно за тайни между баба и внуче питам. Как разбра за какви забрани става въпрос и защо реши, че щом майката е забранила нещо, то непременно е глупаво?

Общи условия

Активация на акаунт