С какво ви дразнят свекървите? – 143

• 27 366
  • 756
  •   1
Отговори
# 195
  • France
Както няма малка агресия така няма и малка тайна. Това е бинарно положение. Или е 0 или е 1.

# 196
Как се извъртат тук нещата. Народният съд може да се поучи от темата. Къде съм написала , че забраните на майките са глупави. Има вероятно и такива . Разумните забрани пиша, че едва ли не се спазват от всяка средноинтелигентна майка и баба, изобщо жена на която е поверено дете.
Както няма малка агресия така няма и малка тайна. Това е бинарно положение. Или е 0 или е 1.

Животът е цветен . Говорим за баба и внуче - не за агресия. Да обсъдим сега и свекървите като агресорки. Богат разговор може да се завихри , за радост на участващите в този неделен следобед. След тайните , забраните , сега до агресията стигнахме Astonished

Последна редакция: нд, 12 фев 2023, 14:29 от Анонимен

# 197
То пък големите тайни, които може да имат баба и внуче, за ЦРУ направо .
Важен е принципът, че в едно семейство не трябва да има лъжи или тайни. Ако не можете да го разберете, толкова по-зле за вас.
Въх! Направо в затвора!
И какво ще се случи?
Когато има ум и разум, нещата се получават. Когато има тръшкане кой е по-велик - трудно за всички. В моето семейство не е имало страх да се каже нещо, ако се е случило, винаги е имало разбиране, дори да е допусната грешка. Не сме идеални, поне аз и близките ми. Ми не е зле. Даже е много хубаво - търси се цивилизован начин за разрешаване на възникнал проблем. А те възникват, без да ги търсиш, живи хора сме.
Другото, което чета - просто ми е нецивилизовано, лъжливо, лицемерно най-вече.

# 198
  • София
Точно на предишната страница пишеш единствено за глупави правила и забрани от майката. Защо реши, че могат да бъдат само такива?

# 199
Ама то даже не стои въпросът кой е по-велик. Майката е. Майката е авторитет, възпитателна фигура, човекът, отговорен за това дете. Всяко нарушено от бабата "правило"  и забрана е оронване на този авторитет.
Ама бабите правят всичко, за да са обичани и търсени от децата, нали? Защото си мислят, че само това могат да предложат - забраненото. Грешката е абсолютно тяхна.

# 200
  • France
Става вече клиширано. Когато не можете да се преборите с логични и разумни аргументи почвате да търсите абсурдни такива.
Родителите са най-"великите". Те решават и те възпитават. Бабите и дядовците следват линията, която е зададена. Ако не им харесва, не гледат внуци. Просто, логично, базисно.

# 201
  • София
Ама то даже не стои въпросът кой е по-велик. Майката е. Майката е авторитет, възпитателна фигура, човекът, отговорен за това дете. Всяко нарушено от бабата "правило"  и забрана е оронване на този авторитет.
Ама бабите правят всичко, за да са обичани и търсени от децата, нали? Защото си мислят, че само това могат да предложат - забраненото. Грешката е абсолютно тяхна.
И бащата.

# 202
Може пък да нямат против да  не им дават внуците. Толкова власно  отношение  към баби,  и то свекървите , си личи и  е обидно при нормални хора.
 Могат да кажат - дръжте си децата  и си ги възпитавайте.

# 203
  • София
А "глупавите забрани и правила на майката" е много добронамерено отношение? И няма никаква преднамереност?

П.П. "Дръжте си децата и си ги възпитавайте" не е заплаха. Поне за мен. Това е "работата" на родителите – да си държат децата и да ги възпитават.

# 204
Ама то даже не стои въпросът кой е по-велик. Майката е. Майката е авторитет, възпитателна фигура, човекът, отговорен за това дете. Всяко нарушено от бабата "правило"  и забрана е оронване на този авторитет.
И бащата.

Тъй де, родителите. Ама нали за майки си говорим Grinning

Въртим, сучем и в тази тема все стигаме до това, че бабите и дядовците си настояват на тяхното "Аз толкова деца съм отгледала, тая/тоя ще ми казва как да си гледам внучето..."

# 205
 Те затова бабите  тръгнаха на круизи и  гледат внуците на вайбър. Кой може да издържи на това напрежение да бъде гледан и преценяван под лупа от Кралицата-майка. И да го  разследват, че семейни тайни гради , ти да видиш.

# 206
Точно на предишната страница пишеш единствено за глупави правила и забрани от майката. Защо реши, че могат да бъдат само такива?
Забраната, особено, ако е отправена към човек, който е вече на години, може да доведе до конфликт, който няма да е полезен никому. Идеята не е кой е по-силен в момента, а да се търси диалог. Обсъждане, уточнение, обяснение, начин, по-който общуват хората, когато се приемат за възпитани. Предполагам, че няма свекърва, тъща и т.н., които няма да приемат  изискванията на майката, поне от това, че все пак е чуждо дете. Стига да не са ненормални, пияници, наркомани, крадци и т.н. Тогава - да.

# 207
  • София
Забраната, особено, ако е отправена към човек, който е вече на години, може да доведе до конфликт, който няма да е полезен никому. Идеята не е кой е по-силен в момента, а да се търси диалог. Обсъждане, уточнение, обяснение, начин, по-който общуват хората, когато се приемат за възпитани. Предполагам, че няма свекърва, тъща и т.н., които няма да приемат  изискванията на майката, поне от това, че все пак е чуждо дете. Стига да не са ненормални, пияници, наркомани, крадци и т.н. Тогава - да.

Целта на забраната не е "кой е по-силен", а предпазване на детето от нещо.

# 208
Може пък да нямат против да  не им дават внуците. Толкова власно  отношение  към баби,  и то свекървите , си личи и  е обидно при нормални хора.
 Могат да кажат - дръжте си децата  и си ги възпитавайте.

И това не уйдисва , както се вижда и от темата. Тогава пък не се интересували от внуците, а майката толкова много копнеела за контакт. "Каквото повикало, такова се обадило"  го има в двете посоки. 
Цитат
Целта на забраната не е "кой е по-силен", а предпазване на детето от нещо.
Бабата няма ли интерес да предпази детето. Майка ми се страхуваше  и внимаваше за децата повече от нас.

# 209
Зад конкретна забрана на майката обикновено стои някаква причина. Една нормална и адекватна баба ще се съобрази с нея дори да е на противоположно мнение. Да тръгне срещу майката и нейните методи на възпитание най-често означава, че няма достатъчно уважение към нея или че просто мнението на майката не е от такова значение за бабата. Оплаквате се, че майките масово се държат кофти с бабите, но в крайна сметка процесът и отношенията са двустранни.

Общи условия

Активация на акаунт