Не били се съобразявали, защото били преекспонирани вредите. И от висотата на какви преценявате кое е преекспонирано и кое не, за чуждото дете? Да, точно така, внучето ви е чуждо дете, поради простата причина, че нито сте го правили, нито сте го раждали вие.
Ей такива изказвания и самодоволни заключения водят до конфликти между поколенията, ама не ви увират главите. Възрастта не е гаранция за повече опитност, проумейте го. Достатъчно практики от нашето детство днес са доказани като грешни, вредни, а някои откровено опасни, та да ми се перчите колко деца сте отгледали. Ма били оцелели. А я да видим какъв е процентът на зрелите индивиди със стомашни проблеми, например? И някаква идея откъде идват голяма част от тях?
[/quote]
Примерно в правота на баба мога да преценя, че не е удачно да се дава сматфон на 2 и 5 годишно дете. В къщи това не се използва. Но когато дойдат да ги вземат децата се залепят за телефоните и за да има мир им се дават. Децата разбират къде минава номерът. И не си мислете, че съм някоя задръстена баба, работя с компютър примерно с Уиндос 11, мога да инсталирам игри на смартфон, на компютър на таблет. Мога да тегля торенти и да не звучи сега като хвалба, но е е там работата. И да кажа в добри отношения сме двете семейства. Може тонът да бъде по обран от двете страни. Запозната съм с глутеновата алергия, със алергия към лактоза, ядки и т.н. Не давам на дете ягоди и малини до определена възраст. Не е необходимо да изреждам всички алергии. Но тонът, който използвате, начина ви на комуникация и това да се подстрекавате не е ок. Нека хейта започне сега.