С какво ви дразнят свекървите? – 143

• 27 173
  • 756
  •   1
Отговори
# 690
Влизам и аз да попитам въпрос - според Вас нормално ли е, когато свекървата живее в провинцията, а ние сме в София, тя да си реши, че еди кой си ден ще дойде (казва на сина си, а на мен не), остава цяла седмица, понеже аз съм с детето и уж ще го гледала. А то какво става реално - седим двете и гледаме детето, тя си отива следобяд да чете книжка или да си спи. Мен ме дразни това, че изобщо с мен не се коментира кога ще дойде и изведнъж разбирам от мъжа ми, че решила да дойде. Вие как бихте реагирали в такъв случай, при положение, че съм майчинство и не мога да мръдна, а тя е пенсионер и явно се чуди как да разнообрази? 😀

# 691
Говорете с мъжа си! Кажете как се чувствате и какво искате. Ако не поддаде от нормален разговор - тропвате с краче.

# 692
За мен не е нормално, но проблемът не е в свекървата, а в сина и.

# 693
Аз лично ще й връча бебето и ще отида да спя или да си чета книжка. Рязко ще ми се доспи или ще ме хване мигрена.

# 694
И за мен не е, но явно никой не вижда за нужно да коментира с мен или я е срам да пита мен директно, че аз го играя лошата в нейните мисли и може и да кажа не.. 😀

Dincho  аз няколко пъти така излизах с приятелки и й го оставих, обаче цял ден да се разхождам ще изляза подозрителна.. 😅

# 695
Е мъжа ти не те ли пита дали искаш майка му да дойде Rolling Eyes или как, казва ти "майка ми ще дойде еди си кога и ще стои еди си колко". Това не е добре. Ти ако кажеш "ама не става, не искам", какво става? Той как реагира?

# 696
  • France
Ами заявяваш на ТМ, че не искаш това да се повтаря. И ако пак се пробва той да ù откаже.
- имаш ангажимент с твоя приятелка 
- майка ти ще идва
Или просто "не е удобно"

Ама как мъжът ти и майка му ще си решават неща сами, без дори да те питат?!?!? Егати

# 697
  • София
Точно. Тя е поканена - от сина си. Проблемът идва от него - той не счита за нужно да го обсъди с жена си.

# 698
Е мъжа ти не те ли пита дали искаш майка му да дойде Rolling Eyes или как, казва ти "майка ми ще дойде еди си кога и ще стои еди си колко". Това не е добре. Ти ако кажеш "ама не става, не искам", какво става? Той как реагира?
Точно така казва. Е, ако кажа така ще каже: “тя иска да дойде да види детето, защо не може да остане?” и ще се започнат някакви мисли, че не я харесвам, не я искам..

Philomena майка ми живее близо до нас и е често вкъщи, та затова няма как това оправдание, а ако кажа не е удобно най-много да се обиди, понеже нали съм си вкъщи по цял ден и какво ми е оправданието да не може да дойде да си види внучето едва ли не..

# 699
  • France
Мисля си, че ние българките сме много милички, склонни на компромиси и мълчаливи женици. Това просто не мога да си го представя с някоя по-темпераментна испанка или французойка.
Казваш, че много я харесваш за ден-два. После те натоварва. Амаха!

# 700
Влизам и аз да попитам въпрос - според Вас нормално ли е, когато свекървата живее в провинцията, а ние сме в София, тя да си реши, че еди кой си ден ще дойде (казва на сина си, а на мен не), остава цяла седмица, понеже аз съм с детето и уж ще го гледала. А то какво става реално - седим двете и гледаме детето, тя си отива следобяд да чете книжка или да си спи. Мен ме дразни това, че изобщо с мен не се коментира кога ще дойде и изведнъж разбирам от мъжа ми, че решила да дойде. Вие как бихте реагирали в такъв случай, при положение, че съм майчинство и не мога да мръдна, а тя е пенсионер и явно се чуди как да разнообрази? 😀
Като е дошла под предлог да гледа детето, остави я да го гледа. Не казвам да правиш демонстрации и да си лягаш или да си измисляш глупави поводи да напуснеш къщата. Обаче и в майчинство да си, вероятно имаш доста неща, които  искаш да свършиш. Я свързано с ходене по институции, я лекар, пък дори и да напазаруваш и сготвиш на спокойствие или да отскочиш до работа да си видиш колегите. Възползвай се без да се цупиш. Може пък следващия път да не й се идва чак за седмица.

# 701
  • София
Точно така казва. Е, ако кажа така ще каже: “тя иска да дойде да види детето, защо не може да остане?” и ще се започнат някакви мисли, че не я харесвам, не я искам..
Разбери се с мъжа ти.

# 702
А защо обвиняваш свекървата като на практика мъжът ти се е разбрал с нея да дойде. Той трябваше да те попита и тогава да я покани, или не.  Наистина съвсем погрешно си адресираш недоволството.  Нормално е  да се обади на сина си, а той да обсъди с теб.
А пък като си по майчинство и не можеш да мръднеш - нека тя да гледа детето, нали за това е дошла, а ти мърдай, почивай си и прави каквото искаш.
И кажи ясно на мъжа ти - следващия път никакво разбиране зад гърба ти,

# 703
Ами сори,ама мъжа ти е проблемът в случая. Жената ди идва поканена. Разбери се с мъжа ти. Говорете, обясни как се чувстваш,.пък дано излезе умен и разбере.

# 704
Мисля си, че ние българките сме много милички, склонни на компромиси и мълчаливи женици. Това просто не мога да си го представя с някоя по-темпераментна испанка или французойка.
Казваш, че много я харесваш за ден-два. После те натоварва. Амаха!
Вярно е, аз все търся начин да избягвам конфронтациите, обаче откакто започна да идва по-често реших, че няма да й отговарям миличко всеки път, а ако нещо не ми харесва си казвам, обаче това с идването и разбирането зад гърба ми ме побърква. Прави сте, че е най-добре с него да се изговори, просто все ме е страх да не си помисли, че я одумвам и говоря против нея, но тя според мен прекалява. Последният път, в който дойде била му казала, че много й било приятно (а на мен изобщо нищо не споменава такова) и щяла да дойде пак май месец… ама чакай аз да не съм хотел, че от сега правиш резервации - си помислих…

Общи условия

Активация на акаунт