Йога за напреднали, ентусиасти и начинаещи - 3

• 50 330
  • 760
  •   1
Отговори
# 690
Аз ревах, беше ми адски гадно, некомфортно, не мога да го обясня.
За сега не съм готова.

# 691
Благодаря на всички!
Бях решила да пробвам, но се отказвам...

# 692
Не съм посещавала кундалини йога.
Докато бях във форма предпочитах по - динамични стилове. Осем години съм посещавала занимания по ащанга и виняса флоу.  На Ин йога съм ходила веднъж - не беше моето в никакъв случай.
Последните няколко години само на въздушна йога мога да ходя. За мен е приятен заместител на йога на земя.

# 693
Сетих се относно Кундалини практиките, може и да е "въпрос" на школа. В БГ на които съм ходила инстукторите са сертифицирани във Франция. При "американските" въобще не са толкова интензивни.
Когато си в точната практика е много силно преживяване.
Наскоро бях на шаманско дишане ( така ли се казва на БГ не знам ) отначало се чудех как ще издържа, а към края беше супер. Същото важи и за холотропното.
Но въпреки това смятам, че се изисква голяма опитност в практиката особено с пранаяма преди да е пристъпи към Кундалини. Видеа в Ютуб също има много така че може да се пробва.

ТиЛи аз на принципа, че което не ни харесва и избягваме имаме нужда -  упорито се пробвам Simple Smile Като след случаите които ми стана лошо просто си казвам Ахимса и си почивам. Няма кой да ме задължи да го направя.
В Сантоша бяха поканили един учител от Швейцария - ми много ми допадна. Ако пак дойде и съм в София ще го посетя.

# 694
Ще ви бъда благодарна за предложения за някакви йога ритрийти през Юли/Август в БГ. В тази тема имаше ако не се лъжа и споделено за Аюрведа диагностика + режим към (балнео)спа хотел - това или подобно също би могло да е вариант.

# 695
Агент ако видя нещо интересно ще ти пиша. За момента тези месеци не съм набелязала нищо.

# 696
  • София
Ще ви бъда благодарна за предложения за някакви йога ритрийти през Юли/Август в БГ. В тази тема имаше ако не се лъжа и споделено за Аюрведа диагностика + режим към (балнео)спа хотел - това или подобно също би могло да е вариант.

Ако искате вижте Нина Янева-тя е с Аюрведа. Аз съм била на нейните практики по йога преди години и се чувствах много добре. Но не съм запозната с Аюрведа.

# 697

Аз се сещам само за йога и сърф на Лимнос от Сантоша йога, но май не се вписва в критериите. Аз също не съм ходила, но имма желание де.

# 698
  • Бургас

Това е от студиото, което аз посещавам.

https://www.facebook.com/share/r/16E3NYjfYo/

На 7-10 юли те каним на йога ритрийт сред магията на Родопите - място, където природата лекува, дъхът се успокоява, а тялото и умът се презареждат...

# 699
  • Бургас
И аз идвам да предложа един ритрийт на Агент, но не отговаря на условието за период. Но пък ако някой друг търси за юни - https://www.yoga-hridaya.com/%D1%81%D1%8A%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%B … Ld4gzT70Fvir91q3w. Не съм ходила на ритрийт с клуба, но преди години посещавах редовно практиките с Люба и Мария и научих много от тях.

# 700
О, много ви благодаря!! Като/ако стигна до купуване на билети за БГ това лято ще си опитам да ги съгласувам (макар, че е по-добра идея още тези дни да ги рисърчна, че ще се окажа, че си правя сметките без майстора)

# 701
Агентче ти какъв стил йога практикуваш / или се интересуваш ?

Преди няколко дни посетих две различни събития ( не йога точно ) , като се има предвид че преди доста години съм ходила при същата преподавателка на хатха ... голямо разочарование. Излезнах дори напрегната. Съжалих че въпреки преценката си от първото , отидох и на второто.
Надявам се за следвщото съм "проучила" преподавателката и впечатлението ми от соц.мрежи да не ме е подлъгало.

Агентче Аюрведа предлагаха някъде в Пирин - Банско/Разлог - пакети по няколко дена. С индийски доктори и терапевтки. Имам близка която ходеше редовно и беше много доволна.

# 702
От аюрведа ритрити около Банско/ Разлог, както и в Родопите и аз се интересувам, подобно инфо и на мен би ми било полезно. ☺
За съжаление, датите от посочените линкове не ме устройват. 😕

Гледам един сериал, в който след като на главния герой му раздвижиха кундалини енергията,  стана тя, каквато стана. 🤭

Последна редакция: вт, 03 юни 2025, 20:43 от TuЛи

# 703
Ето Аюрведа Банско

Да ви попитам участниците в темата - какво разбирате под името ритрийт ?
И какво ви се иска да получите от него ?

Скрит текст:
Защото аз сега се замислих това на което аз съм била е по-скоро на пътувания с група и са ни водили йога.
А на мен ми се ходи някъде където има да се задълбочи познанието/практиката така леко с "лечебен" ефект също

# 704
  • Бургас
Ами аз не съм ходила до сега, но си го представям точно така, като почивка с йога практики. Един вид релакс, откъсване от ежедневието. Не знам дали е възможно задълбочаване, при положение че не се знае какви хора ще присъстват. Може някой хал хабер да си няма от йога, ама да се запише на ритрийта и друг, който практикува редовно йога и очаква по-задълбочена практика там. Е ми няма как да стане. Рак казвам, не съм била, просто си разсъждавам...

Общи условия

Активация на акаунт