Йога за напреднали, ентусиасти и начинаещи - 3

• 50 333
  • 760
  •   1
Отговори
# 675
Коя е Екатерина и къде преподава?

# 676
  • Стара Загора
Екатерина Димитрова се казва. Курсовете са онлайн.
https://jaiminiom.com/author/jaimini/

# 677
A.nik. йога не се играе:) Практикува се:)
Тази дама която последно показа, първото и клипче е само галасово, тоест без видео, моите уважение, но да се преподава йога така е несериозно.
Колената наляво, колената на дясно… Ама стойката, позицията на ходилата, изобщо за мен това не е е йога.

# 678
Благодаря за линка за Екатерина. Тя преподава някаква ведическата астрология, аз мислех, че преподава йога онлайн и веднага бях готова да пробвам.

Аз си направих вкъщи една сутрешна практика с Агнес, че ме боли тук там. Хубаво се разтегнах, но продължавам да искам да си намеря моето местенце в София с Мултиспорт.

Жаки, успех на дъщеря ти ❤ Радвам се когато млад човек е съзнателен и осъзнат. Много успехи и пожелавам

Последна редакция: пт, 16 май 2025, 07:38 от bubanka

# 679
Тази дама която последно показа, първото и клипче е само галасово, тоест без видео, моите уважение, но да се преподава йога така е несериозно.Колената наляво, колената на дясно… Ама стойката, позицията на ходилата, изобщо за мен това не е е йога.
коя е тази дама ?

# 680
Когато започнах да ходя на йога, за мен беше чисто физическо упражнение за разнообразие. Може би ходех около година на ащанга класове преди да започна да схващам някои неща. Изобщо не разбирах какво имат предвид под това, че не е важно какво правиш на постелката, а извън нея, за да може да кажеш, че практикуваш.
С горното искам да кажа, че всичко се случва поетапно, през натрупване на опит, общуване с хора с повече опит, пробване на различни стилове и дали ти е интересно какво стои зад асаните.

Ани, всеки ден учим нещо ново и това е най-якотото Simple Smile

# 681
Здравейте на всички!
Присъединявам се и аз при вас като един новобранец да черпя полезна информация Simple Smile
Отскоро започнах да тренирам вкъщи. Действа ми ободряващо и се чувствам по-добре.

Открих една дама в ютуб с която започнах да тренирам - Move with Nicole. Харесва ми, че качва всяка седмица и седмични програми. В тях няма само йога.

Аз написах тренирам, защото освен йога правя и други упражения. В лутеаната фаза и по време на цикъл наблягам на йогата, но както казах съм доста начинаеща и предварително се извинявам ако някъде напиша някоя глупсот 😅 и се връщам да чета темите.

Хубав ден на всички Simple Smile

Последна редакция: пт, 16 май 2025, 07:38 от bubanka

# 682
Аз написах тренирам, защото освен йога правя и други упражения. В лутеаната фаза и по време на цикъл наблягам на йогата, но както казах съм доста начинаеща и предварително се извинявам ако някъде напиша някоя глупсот 😅 и се връщам да чета темите.

Хубав ден на всички Simple Smile
Обърнете внимание на обърнатите пози, ако правите такива. Според традицията, не се препоръчват по време на цикъл (както и силови и загряващи практики)или да е с минимално задържане - причини както енергийни, така и физиологични. В по-модерен прочит, знам че има хора, които не се съобразяват с тази препоръка. Просто се информирайте и преценете за Вас лично.

# 683
Да попитам какво ви е мнението за кундалини йога?
Става ли за начинаещи и по-трудна ли от другите стилове практики?

# 684
Пробвала съм само в къщи с видеа. Странна ми е, но е някак приятна и отпускаща.
Просто е по-различна.

# 685

Без добър учител, който да те въведе и да ти обясни смисълът, мисля че би било трудно.
Аз към духовни, дихателни и прочее практики се насочих доста след физическите асани, за мен те с много по- сложни за разбиране

# 686
За мен е опасна територия. Като я събудиш Кундалини, знаеш ли какво да я правиш? Аз, лично, се смятам за доста невежа, за да навлизам в дълбоки води.

# 687

Определено не е за начинаещи. Изисква се много време, за да можеш да се отвориш толкова дълбоко и да се отпуснеш. Поне за мен.

Първите път срам, не срам се чувствах като в наркокомуна. После нещата си дойдоха на мястото.

# 688
Ако има къде да се започне в начинаеща група тогава ДА.
Смятам е добре да се започне йога по принцип с асана практика. Пранаяма е следващата стъпка.
Като вече дългогодишно практикуващ хатха йога реших да посетя един уикенд представяне на кундалини. През 1вата ( лека) практика си казах Уау - левитирах. Следващите ми стана лошо, дори ми се доповръща. А бях млада Simple Smile
Сега бих посетила единствено ако е само дихателна практика. Отвреме навреме се регистрирам за безплатни уебинари на един американец, където у дома мога да си пропусна нещо от което не се чувствам добре.

# 689
Следващите ми стана лошо, дори ми се доповръща.

Значи не само на мен след кундалини ми се повръща. И въобще не се чувствам добре след това- едно отнесено, замаяно...
Пробвала съм 2- 3 пъти и дотам. Достатъчно да разбера, че не ми харесва. Поне на този етап.

Общи условия

Активация на акаунт