Захранване - въпроси и отговори - тема 14

• 39 637
  • 745
  •   1
Отговори
# 120
  • гр.Пловдив
На мен пък педи ми забрани да давам всеки ден каша,понеже много качвали от нея ,а тя ги обожава ,но засега ги редувам през ден ,слагам вътре и бисквити,сирене и малко масълце и го броя за попара Stuck Out Tongue Winking Eye
За справка на почти 9м е 10кг госпожицата

# 121
На мен пък педи ми забрани да давам всеки ден каша,понеже много качвали от нея ,а тя ги обожава ,но засега ги редувам през ден ,слагам вътре и бисквити,сирене и малко масълце и го броя за попара Stuck Out Tongue Winking Eye
Ееей браво, моето е на 10 пък още не е достигнало 9кг. , а всеки ден яде каша, че и той много си ги обича, но качва по 2-300 гр. на месец.
При всеки си е индивидуално.

# 122

Какъв е смисълът да давате нещо нискохранително като каша? Освен че ще качва кг детето и ще яде празни калории почти? Ние сме почти на 6м и се чудя кога да вкл кашите, мисля след 8 медец. Все пак в тях няма протеини, нито вит и минерали,  нищо...и тези бисквити същото 🤔

# 123
И на двете ми деца съм давала каша ежедневно, и двамата не са наддавали много от нея и много обичаха. До дете е. Кашата е улеснение за майката да не вари зърнена култура всеки ден за едно ядене. Иначе след захранване с млечни(сирене и масло) може да се предлага и така.

# 124
  • гр.Пловдив

Какъв е смисълът да давате нещо нискохранително като каша? Освен че ще качва кг детето и ще яде празни калории почти? Ние сме почти на 6м и се чудя кога да вкл кашите, мисля след 8 медец. Все пак в тях няма протеини, нито вит и минерали,  нищо...и тези бисквити същото 🤔

А защо има каши от 4м и искате да кажете,че една проста попара е по-калорична и приемлива от 30 вида каши на пазара? Питам,понеже ми стана интересно

# 125
Например за да се захрани детето с даден вид зърнена култура, която в семейството се консумира рядко или изобщо.
Кашата може да се приготви с мляко(кърма или АМ), както и да се добави плод към нея. По същия начин и бисквитките. Лесен и вкусен(за мен и детето) вариант за закуска.

[/quote]

# 126
А когато захранвате с тях
примерно 1 ден царевична до 5 ден е изял 10 лъжици след това искате с просо
пак ли почвате от две лъжички и дохранвате с мляко?

# 127
Моята дъщеря е на 7+++ и хапва каша през ден или всеки ден. Тежи 10.200 г. Родена е 4.100 кг. Кашата я правя задължително с АМ(все пак това играе ролята на протеин) и плод(плдовите пюрета ги правя аз)Не желая допълнителна захар. Освен протеини,мазнини децата имат нужда и от дневно количество въглехидрати. Отделно на обяд пюретата ги правя също аз. Почнах да и готвя от няколко дни,като не запържвам манджата и не слагам сол и подправки. Става доста по вкусно отколкото в уреда за бебешки пюрета. За СЗ давам освен каша,овесени ядки безглутен. Днес съм взела бисквитки на Холе без захар ще и натруша с АМ,малко банан и авокадо☺Аз не очаквам че дъщяря ми на 8 месеца ще е фиданка от сорта на 8 кг при положение че е родена 4.100кг😀Каша давам защото и харесва. Давам доза 100 гр каша+70/80гр плод☺

Последна редакция: ср, 29 мар 2023, 20:53 от Милото

# 128
Здравейте, бебето ми е на 6 месеца без 3 дни. Не съм захранила  с месо, педиатърката каза след 6ти месец и аз изпълнявам. Каши също не съм давала, пак след 6ти месец ми е казала.
Захранвам от навършен 5ти месец, тоест 01.03.
Днес за пръв път изяде 187гр зеленчуково пюре. Сложих в него 1 м.л. АМ. Да считам ли, че храненето е заместено  т.е. да не и давам мляко? Досега  макс изяждаше 100гр пюре и винаги дохранвах с мляко след това. А сега се чудя дали зеленчуковото пюре само по себе си е достатъчно, все пак няма протеин в него, освен едната лъжичка АМ.
Тя на хранене изпива 6 лъжички АМ +180гр вода.

# 129
Да, започва се с малко количество бе само от кашата а и когато въвеждате нов плод, зеленчук и винаги след това кърмене или АМ, за да си набави водата бебчето. Не ми стана ясно кашата за обяд ли я предлагате?, Предлага се каша с плод, малко каша 1,2л. с повече плод но за следоб.закуска. За обяд зеленчук- примерно, морков, картоф, спанак, червено цвекло, сладък картоф. Това правих аз, по 5-6дни на зеленчук давах на бебо. Моето дете не прие добре морков и картоф, повръщаше и оставих само слвдобедната закуска с плодовете за около две три седмици, след това се върнахме към обяда, нямаше проблеми. Сега си хапва и зеленчуци и плодове. Като съвет мога да дам, по бавно захранване, по добре, не бързайте, има по стари теми за захранването от тази, може и там да се поровите, да прочетете, ще ви е полезно.
За съжаление в България всеки педиатър си съветва майките както му дойде, няма единнен възприет начин за захранване, съобразен с малките човечета, убедих се че много трябва да се чете и да се търси инфирмация.

Цитат на: Lili222

link=topic=1522841.msg46212673#msg46212673 date=1680090540
А когато захранвате с тях
примерно 1 ден царевична до 5 ден е изял 10 лъжици след това искате с просо
пак ли почвате от две лъжички и дохранвате с мляко?

# 130
Извинете за може би глупавия въпрос, но къде се съхраняват неотворените пюрета на Хип - в хладилник или може на стайна температура? Пише, че след отваряне се държат в хладилник, но не видях информация за преди отваряне. Благодаря!

# 131
В магазина се намират на равтовете такаче предполагам може в някой шкаф,но аз също ги държа в хладилник и аз не знам защо 😄
Извинете за може би глупавия въпрос, но къде се съхраняват неотворените пюрета на Хип - в хладилник или може на стайна температура? Пише, че след отваряне се държат в хладилник, но не видях информация за преди отваряне. Благодаря!

# 132
Благодаря! Най ще ми е удобно в хладилник.

# 133
  • до най-прекрасния мъж
Отделих си един рафт в шкафа и там си редях пюрета, каши, паучове, менюта, по-късно сухари, юфка, макарони и т.н. Отварям, виждам какво имам и дозареждам. Подреждат си ги така, че с един поглед да се види кое ми е на свършване. Зареждах един път на две седмици.

# 134
Аз ги държах в коридора в стенния гардероб.

Общи условия

Активация на акаунт