Захранване - въпроси и отговори - тема 14

• 39 629
  • 745
  •   1
Отговори
# 105
Благодаря! Забелязала съм,че когато консумирам кисело мляко и после в акото му има слуз, вчита ли се това за алергия трябва ли да пусна тест преди да му дам след време кис.мляко и сирене
Аз лично въведох млечни - масло и сирене на 7 месеца, кисело мляко 8 месеца, прясно мляко в печиво след 1 навършена година, прясно мляко чисто на 1г6м.

Не знам. И на моите деца се е случвало да има слуз, без да съм сравнявала какво съм яла. Честно казано не съм се задълбочавала в мисли за евентуални алергии и тестове.

# 106
  • Варна
На колко навършени месеца давате жълтъка,че моята личната ми каза към деветия, но на мен ми се струва късно.

# 107
  • до най-прекрасния мъж
На колко навършени месеца давате жълтъка,че моята личната ми каза към деветия, но на мен ми се струва късно.
На около 7 м беше, когато дадох. На 6+ започнах да въвеждам белите меса и веднага след тях въведох и жълтък.

# 108
Днес бяхме при педиатърката и в чакалнята имаше залепена схема кога се въвеждат продукти при захранването ,та там пише ,че от 7 месец може да се даде кис.мляко това сериозно ли е,не ми се вижда много логично от 7 месец да дадем кисело мляко ,нищо ,че мен от 3 месец са ме минали на кисело мляко мъжа ми също е бил,но не знам от толкова четене не смея да дам нищо на детето

# 109
Днес бяхме при педиатърката и в чакалнята имаше залепена схема кога се въвеждат продукти при захранването ,та там пише ,че от 7 месец може да се даде кис.мляко това сериозно ли е,не ми се вижда много логично от 7 месец да дадем кисело мляко ,нищо ,че мен от 3 месец са ме минали на кисело мляко мъжа ми също е бил,но не знам от толкова четене не смея да дам нищо на детето
Е то това за едно време си е било редовна практика, да не кажа задължителна 😁 Но пък не можем да пренебрегнем факта, че всичко е било доста по-качествено и истинско, сега ако дадеш кисело мляко, всъщност не знаеш какво точно даваш. Иначе и според мен е рано, моето е на 10м. и още не съм давала друго мляко освен АМ и личната не ми е и казвала да давам, само да започна да вкарвам по малко масло и сирене.

# 110
На 7 м не бях дала още масло и сирене даже. Първо въведох тях на 8м. Кисело мляко дадох и на двете деца при 10 навършени месеца.

# 111
  • до най-прекрасния мъж
Кисело мляко въведох на 10 навършени месеца. До тогава има толкова много неща да се въведат, че киселото мляко ми е било последна грижа.
Сирене и масло въведох на 8 м. Ако захранваш от 6 м, има много неща, които трябва да въведеш, преди киселото мляко.

# 112
Попаднах на една от фирмите за пюрета чист морков за захранване с
нишесте, олио и захар. Нормално ли е това???

# 113
Не, не е. За това аз готвя пюрета вкъщи. Без захар, нишесте и тн

# 114
Започнах захранване на 4+++ като не давах редовно към 5+ някъде започнах да му давам всеки ден на обяд зеленчуко а на 6м. дадох пуешко,пилешко ,риба и жълтък като жълтък дадох само 2 пъти и не му хареса,защото остават малки парчетца и му се гади ,така че жълтък ще давам от време на време все пак видях,че няма алергия към него няма смисъл да го насилвам повече а и мисля,че се запича от него ,защото и двата пъти като му дадох имаше запек по 3 дни 🥲
Кисело мляко въведох на 10 навършени месеца. До тогава има толкова много неща да се въведат, че киселото мляко ми е било последна грижа.
Сирене и масло въведох на 8 м. Ако захранваш от 6 м, има много неща, които трябва да въведеш, преди киселото мляко.

# 115
Здравейте! Синът ми стана на 5 месеца и според педиатърката е вече време за захранване. Започваме със зеленчукови пюрета. Спряла съм се на марката Хип и първи зеленчук - морков. Не знам каква е разликата между ранни моркови, бял морков и май имаше нещо друго, но съм избрала ранни моркови. Поръчала съм също пащърнак (мисля да го дам след моркова), броколи и тиква (все отделни пюрета, без комбинации). Май смятам в този ред да ги дам. Може ли съвет - правилна ли ми е подредбата и тъй като няма само картоф на Хип, кога да дам комбинация морков с картоф или пащърнак с картоф или нещо друго с картоф? Чета, че уж имат затягащо действие, а ранните моркови били с разхлабващо (тук се учудих). Бебо тъкмо стана редовен с ходенето по голяма нужда, та не знам как ще му се отрази.

# 116
  • до най-прекрасния мъж
Белият морков спича адски много, а и не е разпространен особено в БГ кухнята. Ако не ти е важен, може и изобщо да не го даваш. Другите неща са ОК. Картоф въведох сред първите зеленчуци. Направих си го вкъщи, но не се хареса. Аз захранвах с Гербер и Бейбибио. Четете внимателно съдържанието на пюрета Хип. Някои съдържат нишесте, дори и еднокомпонентните. Сещам се на прима виста за Броколи. Морков дадох на Гербер, че е по-течен. Възприе се добре, но я спече.

# 117
Много благодаря за съвета! Бял морков няма да взимам, не ми вдъхна доверие. Май така ще пробвам - ранни моркови, пащърнак, броколи, тиква. И след това комбинации от вече въведени зеленчуци с картоф. Не ми се ще на този етап да дам само картоф.

# 118
Здравейте,много съм боса,а педиатърката ми е съвсем неадекватна.Бебето ми е на 6 месеца,започнах захранването с царевична безмлечна каша на хип с неговото адаптирано мляко.Започнах с каша,защото има рефлукс.От 4 дена яде най-много 10 лъжички.Искам са пробвам и с друга каш а.
1.Сега примерно ако вкарам каша от ориз,пак ли почвам с 2 лъжички?и 2 лъжички ориз и остатъка пак царевична ли?Плюс това ,колко трябва да дохранвам с мляко?
2.Другия ми въпрос е искам да вкарам и пюре на обяд.Трябва ли първо да има изместено хранене,за за добавям друго.Ще се радвам на помощ или осо може са ми препоръчате накаква книга.Blush

# 119
Здравейте,много съм боса,а педиатърката ми е съвсем неадекватна.Бебето ми е на 6 месеца,започнах захранването с царевична безмлечна каша на хип с неговото адаптирано мляко.Започнах с каша,защото има рефлукс.От 4 дена яде най-много 10 лъжички.Искам са пробвам и с друга каш а.
1.Сега примерно ако вкарам каша от ориз,пак ли почвам с 2 лъжички?и 2 лъжички ориз и остатъка пак царевична ли?Плюс това ,колко трябва да дохранвам с мляко?
2.Другия ми въпрос е искам да вкарам и пюре на обяд.Трябва ли първо да има изместено хранене,за за добавям друго.Ще се радвам на помощ или осо може са ми препоръчате накаква книга.Blush
Аз започнах от 4м. Първо пюре, от 5м. и каша, за да има повече време да свикне с едното пък тогава и с другото 😁 Аз не бях заменила изцяло едното хранене, когато започнах кашата. Иначе честно казано, му давах каша, колкото поиска и изобщо не съм гледала коя каква е, освен в началото трябваше да е безглутенова, после взимах каквато ми падне и я хареса, не съм давала по 2-3 лъжички. Може подхода ми да не е бил правилен, но това е, което беше при нас и за щастие не съм имала проблеми и странични ефекти.

Общи условия

Активация на акаунт